Какво е необходимо да направиш, за да се справиш с това състояние.

През зимният период най-често оплакванията на хората са свързани с усещането за зачервяване, чувствителност, опънатост, съпроводено понякога със сърбеж.

Най-често дамите предприемат решение да подхранват и омазняват кожата с разстителни, етерични или минерални масла. Избират подхранващи и омазняващи кремове с надеждата усещането за опъналост и стягане да изчезнат. Това обаче не подобрява състоянието им.

Ако кожата е здрава, това състояние най-вероятно е предизвикано от липса на влага в кожата.

Когато кожата е дехидратирана, тя е с понижени способности за защита, податлива е на зачервявания, възпаления и сърбежи.

Някои хора смятат, че през зимата кожата не трябва да се хидратира, защото водата може да замръзне в клетките. Това не е възможно да се случи, тъй като температурата на живото човешко тяло е постоянна – 36,6 градуса. Дори и навън да е минус 20, телесната температура остава константа. Не е възможно да замръзне водата в клетките на живия организъм.

Когато се набави необходимото количество вода в кожата, тя започва да работи като здрава и толерантна кожа, изчезва усещането за опънатост, сърбежи и дискомфорт.

Ако изпитвате затруднение в установяването на нивото на дехидратация, запишете си час за 30 минутна безплатна консултация в салон „Дивна медик”. Ние ще ви направим професионална диагностика и ще ви помогнем да създадете своята индивидуална козметична програма за у дома и за козметичния салон.