Почистването на лицето е процедура, която поддържа добро ниво на хигиена на кожата. При  здравата кожа възстановяването след процедура трябва да става в същия ден. Често се срещат оплаквания от клиенти с мазна кожа, които споделят, че няколко дни след процедурата се чувстват не добре, с ранички, подпухналости и повишена чувствителност. Не рядко след процедурата се появяват нови възпаления, кожата остава наранена и болезнена в продйлжение на няколко дни. Това повлиява решението им за следващо почистване и те предпочитат да го отложат, колкото се може повече, за да си спестят дискомфорта от дългия период на възстановяване.

Каква би била причината за това?

  1. Чувствителност на кожата. Кожата вероятно е развила повишена чувствителност вследствие на неправилно предходно третиране, лоши навици за поддържане у дома, провеждано антибиотично лечение или употреба на медицински продукти безконтролно. При това състояние на кожата е необходимо да се направи почистване , но съобразено със спецификата на кожата в момента. Някои етапи от общоизвестната система на почистване е необходимо да бъдат промемени. В този случай е особено важно, козметикът да е добре квалифициран, да е направил правилната диагностика и да умее да създава индивидуална програма за клиентите си. ако тези условия липсват, крайният резултат за клиента е неудовлетворителен и съпроводен с дискомфорт.
    2. Дехидратирана кожа. Ако кожата не е третирана с медикаменти, няма поведение на много чувствителна,  но се разранява при екстракция, най- вероятната причина е дехидратация на кожата. Добре е да се зае, че когато кожата е дехидратирана тя се разранява много по-лесно по време на процедурата. Когато липсва влага в тъканите, кожата става чувствителна при третиране и нейните способности за възстановяване силно намаляват.  По-лесно се зачервява, пука се, прави рани на места, които иначе не биха се разранили. Ако между почистванията се прави дълбока хидратация, кожата ще изгради толерантно поведение, няма да се разранява по време на процедурата и ще се възстановява бързо. Когато започнат да правят хидратиращи процедури клиентките откриват и други неочаквани подобрения. Избледняват пигментациите от стари възпаления, изчезва усещането за стегнатост и опънатост след почистване, малките възпаления и повърхностни ранички бързо отшумяват.

За да се подходи правилно е много важно да се установи нивото на дехидратация. При повърхностна липса на вода, кожата възръща своята толерантност само с прилагането на хидратиращ крем и хидратиращ серум в домашни условия. При по-дълбоката дехидратация е необходимо да се приложи професионална апаратура и козметични продукти, за да се възстанови в дълбочина дефицита на влага.

Преди да направите  почистване на лице, запишете си 30 минутна безплатна консултация в салон „Дивна медик”. Ние ще ви направим професионална диагностика на кожата и ще ви помогнем в избора на най-добрата програма за поддържане у дома и в козметичния салон.