Почистването на лицето е процедура, която поддържа добро ниво на хигиена на кожата. При здравата кожа възстановяването след процедура трябва да става в същия ден. Често се срещат оплаквания от клиенти, които споделят, че няколко дни след процедурата се чувстват не добре, с ранички, подпухналости и повишена чувствителност. Това повлиява решението им за следващо почистване и те предрпочитат да го отложат, колкото се може повече, за да си спестят дискомфорта от дългия период на възстановяване.

Каква би била причината за това?
Най- вероятната причина е дехидратация на кожата. Когато липсва влага в тъканите, кожата става чувствителна и нейните способности за възстановяване силно намаляват. Добре е да се зае, че когато кожата е дехидратирана тя се разранява много по-лесно по време на процедурата. По-лесно се зачервява, пука се, прави рани на места, които иначе не биха се разранили. Ако между почистванията се прави дълбока хидратация, кожата ще изгради толерантно поведение, няма да се разранява по време на процедурата и ще се възстановява бързо. Когато започнат да правят хидратиращи процедури клиентките откриват и други неочаквани подолрения. Избледняват пигментациите от стари възпаления, изчезва усещането за стегнатост и опънатост след почистване, малките възпаления и повърхностни ранички бързо отшумяват.

За да се подходи правилно е много важно да се установи нивото на дехидратация. При повърхностна липса на вода, кожата възръща своята толерантност само с прилагането на хидратиращ крем и хидратиращ серум в домашни условия. При по-дълбоката дехидратация е необходимо да се приложи професионална апаратура и козметични продукти, за да се възстанови в дълбочина дефицита на влага.

Ако се затруднавате в установяването на нивото на хидратация, запишете си 30 минутна безплатна консултация в салон „Дивна медик”. Ние ще ви направим професионална диагностика на кожата и ще ви помогнем в избора на най-добрата програма за поддържане у дома и в козметичния салон.