fbpx

Медицинската козметика ли е най-добрия начин да поддържаш красотата си?

Ако си от хората, които предпочитат да ползват медицински кремове за лице, вероятно смяташ, че те са по-надеждния начин да се въздейства върху кожата.

Мислиш ли, че ако се поддържаш с лекарства, здравето ти ще е по-добро? Това вероятно е така, ако се касае за болен организъм. Дали обаче същото важи при здравия човек? Необходимо ли е, когато сме здрави да пием лекарства, за да продължим да сме здрави?

Ако вместо естествени храни даваме на организма си антибиотици, медикаменти и лекарствени препарати, дали тялото ни ще се чувства пълноценно поддържано?

Когато органите работят нормално, не е редно да се поемат лекарства, за да продължат да са здрави. В противен случай, здравото тяло, третирано с лекарства става нездраво.

Същият принцип е валиден при кожата. Ако кожата ти е здрава, ако няма заболяване, дерматит или медицински проблем, не е редно да ползваш медицинска козметика.

Много често се случва при първи симптоми на отклонение от нормалното състояние на кожата да се подходи с продукти за лечение. Това е вредна практика, особено, когато диагнозата не е поставена от професионалист.

При използване на лечебни продукти за отстраняване на козметични несъвършенства, се създават предпоставки кожата да започне да се държи като нездрава, дори да развие медицински проблем.

ТРИ УБЕЖДЕНИЯ, КОИТО  ПОГРЕШНО ТЕ ВОДЯТ КЪМ  ИЗБОР НА МЕДИЦИНСКИ ПРОДУКТ

 


Първо:  Самостоятелно поставена диагноза  “АКНЕ”.

В практиката ми на козметик много често срещам хора, които са се самодиагностицирали и са решили, че имат нужда от продукти “анти-акне”. Добре е да знаеш, че ако имаш “пъпка” не винаги това означава, че имаш акне. Не винаги мазна кожа, означава, болна кожа.   Употребата на анти-акне продукти, при кожа, която няма акне, създава предпоставки след време да се развие упорита и хронична проблематика – обилно омазняване комбинирано с натрапчиво усещане за сухота, периодични изблици на възпаления, чувствителност, трудно зарастване на възпаленията, пигментации и загрубяване на кожата.


Второ: Кожата се зачервява, чувствителна е, следователно е проблемна.

Случва ми се в салон “Дивна медик” да консултирам клиенти, които са определили кожата си като “проблемна” и са решили да ползват медицинска козметика, защото се зачервява и е чувствителна.  Бих искала да знаеш, че кожата може да се държи като проблемна, не защото има нужда от лечение , а защото не се поддържа с подходящата  ежедневна грижа. Не са малко случаите в които след изготвяне на правилна поддържаща домашна програма в салон “Дивна медик”, кожата, набедена за проблемна  се успокоява и става съвършенно нормална. Понякога осигуряването на по- интензивна хидратация, води до моментално излизане от проблемност на кожата. наскоро имах клиентка, която в продължение на 5 години маже кожата си с естествени растителни масла и скъпа медицинска козметика, без никакъв напредък в подобряване на състоянието на кожата си. Само два дни след като промени начините на поддържане на кожата у дома, включи хидратиращ серум на марката “Легенда” и крем с Q10, кожата й се успокои, изчезнаха зачервяванията, опънатостта и склонността към раздразнение.


Трето грешно убеждение: Медицинската козметика е по-прецизна, по-чиста и по-качествена

Медицинската козметика има за цел да отстранява проблеми съврзани със здравето на кожата. Ако твоята кожа няма заболяване, колкото и да е пречистена и качествена козметиката, купена от аптеката може да не е пдохядаща за теб. В голям процент от случаите, които съм консултирала в салон “Дивва медик“, се оказва, че когато кожата има някакъв дискомфорт, може да се преодолее с подходящата ежедневна козметика, без медицински примеси.

Моята препоръка е: Ако изпитваш притеснение от състоянието на кожата си, не бързай да купуваш медицинска козметика. Направи консултация със специалист в салон “Дивна медик”, който да ти обясни защо кожата ти се чувства така и какво е необходимо да направиш в ежедневната грижа за нея. Не бива да взимаш решение единствено базирано на рекламата от телевизията или от препоръката на продавачката в магазина или аптеката.

Ако имаш нужда от изготвяне на индивидуална козметична грижа, аз мога да ти помогна с професионален съвет.

Запиши своята тридесет минутна консултация в салон “Дивна медик” ТУК.

Ако тази информация ти се струва полезна, сподели я с приятел. Можеш да помогнеш на някого да намери своето решение с проблеми с кожата, като го свържеш с мен.

Благодаря ти, че четеш моя блог!

Много ще ме зарадваш, ако ми споделиш мнението си за статията.

Ако имаш въпрос свързан с красотата, пиши ми.

Ще се радвам да ти дам професионален съвет!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart