Пролетната умора на красотата

В края на зимата кожата има осезаем недостиг на витамини и антиоксиданти. Специфичната зимна кулинария, дефицита на свежи плодове и зеленчуци, продължителния студ и липсата на слънчева активност предизвикват усилено производство на свободни радикали, които атакуват еластичността на кожата, намаляват възможностите и за защита, правят я уязвима към алергии, зачервявания, спуквания на капиляри. Изкуственото отопление, затворения начин на живот и дългия престой в затворени помещения предизвикват дехидратиране на кожата и задържане на токсини. Тенът губи своята свежест, клетките работят в затормозен ритъм с понижена жизненост. Структурата на кожата се влошава, имунитета се намалява. Настъпването на пролетта ще подложи на изпитание изтощената от зимата кожа. Затоплянето на времето и увеличаването на слънчевата активност ще провокират към повишена чувствителност, лесна ранимост, пигментиране или зачервяване, т.е. пролетната умора е валидна и за красотата.

Безиглената мезотерапия

Мезотерапията е модерна манипулация, извършвана в кабинетите по пластична и естетична медицина, чиято цел е осигуряване на активни съставки в дълбоките слоеве на кожата, където с напредване на годините започва да се усеща дефицит. Метода се изпълнява чрез множество микроубождания, чрез които се осигурява проникване на хранителните вещества в по-дълбоките слоеве. По време на манипулацията се използват обезболяващи продукти, но въпреки това, усещането не може да се нарече приятно. На следващия ден лицето е подпухнало, отточно и болезнено. Успокояването настъпва на третия-четвъртия ден.

Съвременната козметология следва динамичнния ритъм на развитие на медицината, хирургията и фармацията и вече дава своя отговор в замяна на убожданията с по-безопасни и безболезнени аналогични по ефискасност въздействия наречени „безиглена мезотерапия”.

Чрез безиглената мезотерапия съвременната модерна козметология дава отговор на въпросите „Как да задържим механизмите на остаряване?” и „Възможно ли е да премахнем следите на времето?”

Основната цел на процедурата е да осигури безпрепятствено преминаване на важни активни съставки на дълбочина в кожата.

Остаряването може да бъде възпрепятствано, чрез стимулиране на младежкия ритъм на работа на клетките. Безиглената мезотерапия осигурява транспортирането на активни съставки, които подобряват физиологичните процеси в кожата. Ампулата, която се поставя по време на процедурата, съдържа истински коктейл от витамини – вит. С, вит. В, екстракти от алое, пшеничен зародиш, NMF/естествен хидратиращ фактор/ . Съдържанието на витамин.С. стимулира всички процеси в кожата – клетъчно дишане, хранене, делене. Осигуряването на витамин В предотвратява възпалителни състояния, успокоява чувствителността, подобрява защитните сили. Кожата видимо подобрява структурата си, възстановява гладкостта си, възвръща своята сияйност.

Еластичността е важен елемент от младежката харектеристика на кожата. Безиглената мезотерапиявъздейства стимулиращо върху клетките, които произвеждат еластин и колаген.Биологичноактивните вещества, които се вкърват на дълбочина са на растителна основа. Еекстрактите от алое и пшеничен зародиш имат прогестероноподобно действие – възстановяват способността на фибробластите да произвеждат колаген, което видимо подобрява еластичността. Осигуряването на интензивнахидратация, чрез съдържащия се в състава на ампулата NMF/естествен хидратиращ фактор/ подобрява качеството на наличния в кожата колаген и кожата става стегната и гладка.

Дълготрайния ефект на подмладяване се дължи на подобряване на хранителната и водната среда на дълбоките слоеве на кожата. Тя изглежда по- плътна и набухнала, тонизирана, с равномерен тен и младежки овал.

За въздействащия ефект на процедурата от огромно значение е финалната маска, която със съдържанието си на вит. А и Е, разширява гамата на витамините, който се подават на кожата. Витамин А е известен като „витамин на младостта” поради това, че силно стимулира регенериращите и обновяващите процеси. Благодарение на него се осигурява подобряване на структурата на епидермиса. Присъствието на витамин Е в състава на маската осигурява противовъзпалително и хидратиращо действие. Витамин Е е мощен антиоксидант, който предотвратява преждевременното стареене, стабилизира биологичните мембрани и укрепва кожата;

Кожата е орган, чиято основна функция е да предпазва вътрешността на тялото от околната среда. Изпълнявайки тази своя мисия, тя се променя през годините, постепенно загубвайки своята младост и красота. Животът на клетките и тъканите на всички нива променят своя ритъм и качество.

Предлагаме ви един модерен безрисков подмладяващ метод за дълбоко подхранване на кожата с ценни за нейната младост активни вещества: витамини, атиоксиданти, фитохормони, хидратиращи съставки и минерали.

Процедурата е безболезнена и се прилага с пълен успех при всички видове кожа. Липсват рисковете на мезотерапия, тъй като метода се прилага без игли. Пренасянето на активните съставки става чрез йонизация. Благодарение на йоните на тока се преодоляват защитните механизми на кожата и се осигурява пренос на полезни вещества в дълбочина.