Билковият пилинг е процедура, която бързо освежа и заглажда кожа, изравнява тена и подмладява овяхнала и посърнала кожа.

Препоръчително да се прилага през зимните месеци на годината, когато слънчевата светлина е по- слабо активна.

Приложението му задължително се предшества от диагностика на кожата. Тъй като въздействието на пилинга осигурява интензивно дълбоко въздействие , необходимо е да се прецени възможността на кожата да понесе нормално , без травми това въздействие.

Преди да се премина към приложението на пилинга , кожата трябва да бъде подготвена с интензивна хидратираща процедура. Наличието на достатъчно влага в кожата подпомага нейното бързо възстановяване след пилинга и предотвратява възможности за странични негативни ефекти.

Процедурата протича в рамките на около 40 минути.

 

В зависимост от началното състояние на кожата видимият резултат на избистряне, освежаване и подмладяване може да се забележи още при първа процедура, или да изисква приложение на серия от пилинги.

След първото приложение на пилинга е необходимо да се извършват поддържащи процедури за хидратация и за подсилване на регенерацията. По този начин се осигурява по- темпово и безрисково обновяване на кожата.

Следваща процедура билков пилинг е допустимо да се направи след 28-30 дни.

В периода на първите два/три дни  от възстановяването на кожата се наблюдава леко залющване. Не бива да се отстраняват люспите от кожата, трябва да бъдат оставени да отпаднат сами, за да не се образуват пигментации.

Особено важно е правилната грижа за кожата у дома след пилинга. Индивидуалните продукти за всеки тип кожа се определят от козметика, който провежда програмата.

вероятно ще бъде полезна да видиш още подробности относно тази процедура. Можеш да прочетеш още по темата тук.