fbpx

Домашна грижа за комбинирана кожа

Питаш ли се как да се грижиш за кожата, която хем е суха, хем има широки пори и тук-там – пъпчица?

Затруднява ли те откриването на подход, който да осигури намаляване на мазнината там, където е в повече и в същото време да не изсушава местата, на които е суха?

Да, разбирам как се чувстваш. Знам, че комбинираната кожа затруднява избора ти на продукти. Не само, защото варира от мазна до суха, но и защото има участъци с повишена чувствителност, и спукани капиляри. А в същото време в по-мазните участъци е с широки пори и от време на време – пъпки. Твърде вероятно вече имаш пигментации на местата, на които са се появявали пъпчици преди време. Най-вероятно търсиш решение, с което да поддържаш кожата чиста, свежа и с избистрен тен. А най-добре, ако можеш у дома, с домашна маска.

Знам какво е да не знаеш дали да направиш маска за широките пори около носа и на брадичката или да направиш подхранваща маска заради сухите участъци в областта на скулите, бузите и периферията на лицето. Може би ти е минавало през ум да си купиш маска за мазна кожа и друга маска – за суха кожа и да слагаш малко от едната, малко от другата? Като прецизен художник да районираш лицето и да рисуваш с единия, а после с другия вид маска. Може би все пак има сложност в това да избереш къде точно да бъде границата между сухия и мазния участък?

В тази статия искам да те запозная с едно практично решение на твоя проблем.

Създадох специална маска за теб, на основата на любимата ми съставка – каолин, която да балансира омазняването в различните участъци на лицето, така, че да се постигне еднаквост и комфорт.

За да поддържаш кожата си чиста, гладка и спокойна, обединих съставки, които да хидратират и успокояват чувствителността, без да изсушават кожата. С едно нанасяне, едновременно се постига резултат на успокояване на разранените зони, които се появяват при мазните участъци и стимулиране на оздравителните процеси.

Какво различно ще ти даде тази маска?

    • Няма нужда да разделяш зоните на мазни и сухи – маската се грижи за това да постигне баланс във всяка зона. Ако мазнината е в повече – маската ще я редуцира, ако липсва мазнина – маска няма да я пресушава, така, както правят традиционните маски за мазна кожа.

 

    • Едновременно с балансирането на мазнината, маската се грижи за хидратацията във всички зони на лицето.

 

    • Оздравяване на възпаления, избистряне на пигментации, моментално освежаване и избистряне на кожата.

 

  • Практичност, моментално въздействие, лекота в приложението.

ДОМАШНА МАСКА ЗА КОМБИНИРАНА И СУХА КОЖА «ВИТАЛНОСТ»

Ето какви активни съставки съдържа домашната маска и защо ще ти помогнат в грижата за красива кожа.

Каолин – Всепризнат помощник в поддържането на здрава и чиста кожа. В домашната маска «Виталност» каолинът подпомага чувствителната кожа при възстановяване на защитните сили и изграждането на липидно-воден филм.  Освен това, каолина стимулира обновлението на клетките на епидермиса, мощно хидратира, нормализира дейността на мастните жлези, повишава устойчивостта на промени в климата, успокоява зачервените и чувствителни места.

Урея – естествения овлажняващ фактор на кожата /NMF/, хидратира, освежава, съживява и омекотява кожата.

Алантоин – е с изразено омекотяващо, овлажняващо действие върху кожата. Стимулира зарастването на рани и обновлението на клетките на епидермиса.

Бета каротен – антиоксидант, който неутрализират действието на свободните радикали, които предизвикват периодични възпаления и чувствителност на кожата. Той осигурява бърза регенерация на епидермалните клетки и подпомага обновяването на кожата.

Кожата става нежна, свежа и тонизирана.

Нежният аромат на ванилия успокоява сетивността на кожата, създава усещане за комфорт и наслада.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАШ ДОМАШНА МАСКА “ВИТАЛНОСТ” У ДОМА

Приготвянето е аналогично на маската «Кристал».

Половин чаена лъжичка от маската се разрежда с хладка вода до получаване на рядка каша /с гъстотата на рядък айрян/. Нанася се на лицето за около 5 минути. Не засичай по часовник, а измий маската щом започне да изсъхва. Не оставай да престои след като е изсъхнала.

Внимавай!

Полезните действия се случват до момента на засъхването. След това започва да отнема от полезността. Ако я оставиш да засъхне до степен да се рони, каолинът ще започне да дехидратира кожата. Ще изгубиш всички хубави неща, които е направила домашната маска до този момент.

Имаш бързо и лесно решение с гарантирани резултати!

Поръчай маската на тел: 089 99 66 745 или на имейл: divnamedikds@gmail.com

Shopping Cart