fbpx

Домашна маска за мазна и проблемна кожа на марката “ЛЕГЕНДА”

Как можеш да овладееш омазняването, пигментациите и възпаленията, с домашна маска за мазна кожа “КРИСТАЛ” на  козметичната марка”Легенда”?

Дразни те усещането за мазна кожа? Търсиш решение, с което да премахнеш лъщенето в централна част на лицето, искаш порите да са чисти и да не ти се появяват пъпки? Или кожата ти не е мазна, но има проблеми с пигментации, пъпки и чувствителност?

Тази домашна маска за мазна кожа на барката “Легенда” е точно за теб!

Моята лична драма с проблемната кожа ме срещна с много теории за лечението й. Търсейки решение за себе си аз проучих различни варианти за превръщането на мазната кожа в здрава и красива.

Посетих десетки производители на козметика, за да открия най-ефикасните продукти за проблемна кожа. Изучавах активните съставки и направих лични срещи с биотехнолозите на много известни козметични марки. Опознах същността на медицинският подход към кожата, чрез медикаменти и изучих значението на енергийното влияние на природата върху тъканите.
Създадох своя собствена концепция за пълноценна красота, която обединява познанието на съвременната козметология и източното познание за силите на природата въздействащи върху здравето и красотата.

Вложих своето познание и своята любов към природната красота в моята бутикова козметична марка „Легенда”.

Сега ще ти разкажа как да овладееш омазняването в проблемните зони, да подпомогнеш оздравяването на възпаления и да изсветлиш досадните пигментации от пъпки с домашна маска за мазна кожа на основата на каолин.

Защо точно БЯЛАТА ГЛИНА?

Десетки години бялата глина се използва в козметиката за проблемна и мазна кожа. Хората още в древността са знаели за полезните свойства на каолина/ бялата глина/ и са го използвали не само в козметиката, но и в медицината.
Бялата глина, способства за абсорбирането на отпадни продукти от клетките на организма. Поглъща токсините и себума, убива болестотворни бактерии и при това остава химически инертна, а следователно абсолютно безвредна за организма.
Тя е носител на енергията на земята – на стабилността, на сигурността, на плодородието и равновесието. Енергията на земята балансира живителните сили на кожата и им позволява да се изявят по най-подходящия начин.

Бялата глина е превъзходен антисептик и затова успешно се използва в медицината. С нея се лекуват отравяния, остеопороза, главоболия и други болести. Народни лечители използват бялата глина в борба с кожните проблеми, като предписват нейното приемане и през устата за изчистване на токсини и предотвратяване на вътрешни възпаления.
Бялата глина съдържа много полезни вещества и микроелементи (кремний, калий, мегнезий, цинк, натрий и др.) и ги доставя на кожата, едновременно, отстранявайки ненужния себум от повърхностния слой на епидермиса.
Бялата глина активира кръвообращението, подобрява храненето на клетките с полезни вещества и премахва възпаленията. Глината поглъща излишната кожна мазнина, стяга разширените пори, прекрасно почиства кожата и нормализира работата на мастните жлези.

ДОМАШНА МАСКА ЗА МАЗНА КОЖА –

 МАСКА НА ПРАХ “КРИСТАЛ” на марката “Легенда”.

Подобрява възстановителните сили на кожата, подпомага бързото зарастване на рани, не позволява образуване на пигментации в зоните на излекувани възпаления, заглажда и подобрява релефа. Създадох комбинация от активни съставки, които да помогнат бързото заздравяване на възпалените места, като едновременно с това поддържат хидратацията на кожата.

Чаеното дърво е известно от древността със способността си да лекува трудно зарастващи рани. Моряците на Магелан откриват уникалното противогъбично въздействие на чаеното дърво и способността му да възстановява протрита и наранена кожа. В маската «Кристал» е съобразена комбинацията между чаеното дърво и останалите съставки така, че да се предотврати засушаването и лющенето на кожата.

Камфор – мощен съюзник в балансирането на омазняването и избелването на пигментациите.

Урея – влиза в състава на естествения овлажняващ фактор на кожата /NMF/, хидратира, улеснява кожното хранене, омекотява. Благодарение на уреята, кожата запазва своята сочност и мекота. Това прави маската «Кристал» различна от масовите маски за мазна кожа, които изсушават и дехидратират мазната кожа, вседствие на което тя става чувствителна.

Бета-хидрокси киселина /ВНА/ – Плодова киселина с по-голяма молекула, което прави въздействието по-продължително, нежно и дозирано. Ето какви са многобройните въздействия, които осъществява върху кожата:

 • Улеснява и ускорява проникването на другите биологичноактивни вещества/БАВ/;
 • Активизира регенерирането на клетките на кожата. Благодарение на това, кожата се възстановява много бързо след преминаване на възпаления;
 • Предотвратява образуването на комедони;
 • Подпомага задържането на кожата чиста и свежа;
 • Сяра – доказан помощник в борбата с акнето, предотвратява развитието на възпалителни процеси, подпомага възстановителните процеси и заздравяването на рани.

  Как да използваш домашна маска за мазна кожа “Кристал” на марката “Легенда”:

  Една доза от маската – половин чаена лъжичка от маската на “Легенда” се разрежда с хладка вода до получаване на рядка каша /с гъстотата на рядък айрян /.

  Нанася се на лицето за около 5 минути.

  Не засичай по часовник, а измий маската щом започне да изсъхва. Не оставай да престои след като е изсъхнала. Полезните действия се случват до момента на засъхването. След това започва да отнема от полезността. Ако я оставиш да засъхне до степен да се рони, каолина ще започне да дехидратира кожата. Язък за всички хубави неща, дето е направил до този момент.

  Поръчай домашна маска за мазна кожа “Кристал” от тук 

  или на адрес: divnamedikds@gmail.com или я вземи на място, в салон Дивна Медик.

  Leave a Comment

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  Shopping Cart