Наближаващото лято и очакваната почивка на море все по-често ни карат да се замислим за фигурата си.

В различните етапи на своя живот жената  преминава през състояния на хормонален дисбаланс – в периода на пубертета, при използване на контрацептиви, по време и след бременност, при стрес. Тези периоди оставят своя отпечатак върху така наречените “проблемни зони” на бедрата, хълбоците, седалището и корема където се образува целулита – прекомерно натрупване на мастна тъкан.

Как се образува целулитът?

Целулитът е процес, при който се нарушава кръвоснабдяването на тъканта. Причините са заседнал начин на живот и нездравословно хранене. Всичко това води до промяна на състоянието в определените хормонални зони в женския организъм, където се натрупват подкожни мазнини и се задържа лимфна течност. Как се третира целулитът? Атакуват се засегнатите места, като се осигурява добро кръвоснабдяване и лимфоотичане. При антицелулитната програма е много важно да се знае, че само с един, единствен метод не може да се постигне почти никакъв ефект. Тя трябва да бъде комплект от няколко направления.

Антицелулитен масаж

Антицелулитен масажНай-известният метод за третиране на целулита е мануалният масаж. С негова помощ се осигурява именно това кръвоснабдяване на тъканите. Така новодошлата кръв подпомага за изгаряне на мазнините, носи свежи хранителни съставки, а от друга страна осигурява разнасяне на лимфните задържания. Времетраенето на процедурите зависи от възрастта и килограмите на жената. Ако имаме една млада дама, при която е ясно, че омбяната й на веществата е добра, и тя е около 50-60 кг., то тогава и 15 масажа биха били напълно достатъчни, за да се приведе тази фигура в добър вид и то за дълго време. Ако обаче имаме жена в зряла възраст, която има някакво увреждане, нарушаващо обмяната й на веществата, било то хормонален проблем или стрес, и тя е над 65-70 кг, тогава 10-15 няма да са достатъчни. При нея ще трябват минимум 20-25 масажа, за да има осезаемо намаляване на обиколката. От голямо значение е и честотата на процедурите. Най-добре е да се правят масажи всеки ден или през ден. Затова ние от салон «Дивна Медик» ви предлагаме карти с намаление  за серия процедури.

Целутрон

Целутрон

Най-добрият вариант за добър успех – бърз, видим и траен, е когато масажът се комбинира с някои от другите съвременни методи за третиране на целулита. Това са така наречените апаратни техники, които въздействат върху мускулите посредством ток. Те освен че предизвикват разграждане на мастните клетки, допринасят за доброто моделиране на силуета. Масажът подсилва действието на всеки един от другите методи и когато е в комбинация с тях, резултатът е повече от добър.

Намаляването на обиколките посредством токови импулси предлагана в салон „Дивна Медик”, осигурява натоварване на определени групи мускули  (пасивна гимнастика). Програмата извършвана с такъв уред изчиства токсините натрупани в тъканта, постига бърз видим ефект при разграждане на мастните депа, стяга мускулите и моделира стегнат силует. Този уред, наречен„целутрон“,  предизвиква свиване и отпускане на мускула, което се равнява на натоварване във фитнес-зала. При него обаче се избягват всички рискове от натоварване на сърдечно-съдовата система, опорно-двигателния апарат и дихателната система. Хубавото на целутрона е също, че излизайки от процедура, човек не получава мускулна треска, защото уредът има програма, неутрализираща болката в мускула. Процедурите с целутрон могат да се правят всеки ден или поне през ден. Необходимо е да се направят поне 20 процедури, равняващи се на три месеца активен фитнес. Ако целутронът се комбинира с масаж, ефектът ще е още по-бърз и ефективен. Най-добре е в един и същи ден да се направи първо целутрон и след това масаж, а може и да се редуват в два различни дни.

Парафанго

ПарафангоСъвременна, модерна технология за бърза загуба на сантиметри е “парафангото”. Процедурата разрешава приложение само там, където е необходимо разграждане на мазнини. Зоната се обработва с активен серум за отслабване или стягане, намазва се със затоплен парафин, обогатен с морски водорасли и морска кал, увива се във фолио и се загрява с термоодеало. Постига се ефекта на “микросауната”. Обвиването само по себе си повдига увисналите части на бедрата, прави корема плосък и общо очертава фигурата. Терапията е формулирана да отнема сантиметри, а не килограми, но всички клиенти се чувстват по-стегнати и по-слаби.

Криотерапия

КриотерапияЗа съжаление парафангото е противопоказно за хора, които имат проблеми със сърцето и кръвоносната система. За тях е подходящо „криотерапията“ като процедура. Тоест тялото се увива с изстудяващи лосиони, които имат за цел да предизвикат засилено кръвоснабдяване на тъканта. Тази засилена циркулация предизвиква изгаряне на мазнините. Програмата, която се изготвя в салон «Дивна Медик» е съобразена с  индивидуалните специфики на всяка клиентка – възраст, начин на живот, ритъм на работа и почивка.

След като приключат антицелулитните процедури, е много важно да се задържат килограмите след това за дълго време. За това е необходима желязна дисциплина и здравословен начин на живот. Съветвам дамите, които се подложат на някои от горе изброените процедури, след това да се хранят по-малко и на често, да не натоварват организма си с тежки храни след 18-19 часа, да наблягат на плодовете, зеленчуците, минералната вода и пълнозърнестия хляб, да спортуват поне два пъти седмично, да не пропускат разходките и да посещават козметичният салон за поддържащи процедури.