fbpx

Внимавай – Четири фактора, които могат да те объркат, когато определяш типа на кожата си.

Може би ти се е случвало да купуваш козметични продукти и да не се чувстваш добре с тях.

Вероятно си мислиш, че причината за това е в качеството на продуктите.

Дали това, обаче е истинската причина?

За да избереш най-ефикасната козметична грижа, първата важна стъпка е правилно да определиш своя тип кожа.

Това не е лесна задача за човек, който не е професионален козметик.

Виж четирите фактора, които  могат да те подведат:

1.Сравняваш се с хората около теб

Да сравняваш своята кожа с кожата на приятелките си е сигурен начин да се объркаш. Дори и тогава, когато кожата ти прилича на кожата на някой друг, може да се окаже, че сте с различни характеристики. За да се направи правилна диагностика е необходимо да се знаят много повече факти, от това, което се вижда на пръв поглед. Когато се сравняваш с някой друг, може да ти се стори, че кожата му е супер, само, защото той се харесва. Има и друга възможност – да се сравняваш с някой, който не се харесва и нарича кожата си «ужасна», без да има реални причини за това. И ти автоматично да решиш, че и твоята кожа е «ужасна».

2.Гледаш се в увеличително огледало

Да се гледаш в увеличително огледало и да искаш кожата ти да изглежда гладка е практически невъзможно. Препоръчвам ти да прочетеш статията:

Огледалото – враг на красотата

Досадните белези от акне

Всяка кожа изглежда неравна и има пори на определени места, когато я наблюдаваш през увеличително огледало или през лупа. Порите на носа винаги са по-широки от порите в останалите участъци на лицето. Това е така, защото носа е най-издадената част на лицето, най- изложена на вятър и слънце спрямо останалите зони. Природата е предвидила защита, чрез омазняване на изпъкналите участъци от лицето, затова и порите са по-широки там. Ако липсва мазнина, порите ще бъдат по-малки, но това със сигурност ще създаде предпоставки за спукване на капиляри, поява на пигментации, лющене и чести възпаления.

3.Вслушваш се в това, което рекламите наричат проблем

Слушайки рекламите на козметични продукти, може да решиш, че кожата ти е проблемна, защото има широки пори. А всъщност да се окаже, че порите ти са в съвсем нормално състояние и кожата ти не е проблемна.

Създаване на собствени фобии от широките пори може да те тласне към прилагане на динамични пилинги и микродермабразио, които да превърнат нормалната ти кожа в супер чувствителна.  Рекламите може да те убедят, че широките пори се заглаждат от системно ексфолиране с механични пилинги у дома. И в желанието си да имаш гладка кожа с малки пори, може да изградиш един от много вредните навици да правиш пилинги ежедневно. Последствията за кожата са много нерадостни – развива чувствителност, склонност към алергии, непоносимост към външни въздействия, спукване на капиляри и загуба на еластичност. Добре проведената консултация с козметик ще ти помогне да осъзнаеш до каква степен порите ти са проблем и дали наистина е необходимо да се приложат дълбоко излющващи агресивни методи. Има голямо разнообразие от процедури, които могат да подобрят релефа на кожата и да избистрят тена, без да излагат кожата на риск.

Рекламите могат да ти внушат, че кожата на лицето ти е вече остаряла, или, че зоната на околоочния контур ти е отпусната. Не бързай да се поставяш в категорията на крайно нуждаещите се от лекарства и силни процедури. Направи консултация с козметик, който да ти даде яснота доколко имаш нужда от медикаментозно и интензивно козметично третиране.

Преценката за еластичността, нивото на хидратация и нуждата от интензивно третиране може да се установи от опитен професионалист. Случва ми се да разговарям с клиентки, които са уплашени и притеснени за еластичността на кожата си, търсят силни и интензивни въздействия, а всъщност, това от което се нуждае кожата им е хидратация. След провеждане на хидратиращи процедури, усещането за еластичност и младежки тонус се възвръща. Не е нужно веднага да се подхожда към филъри, хирургични интервенции и тежки естетични намеси. Има състояния на кожата, които могат да се подобрят по естествен и ненасилствен начин. Пропръчвам ти да прочетеш статията:

Без влага кожата е безпомощна и уязвима

4.Искаш да имаш кожата на манекените от снимките

Вероятно знаеш, че моделите от снимките винаги са добре гримирани. Повечето от тях изглеждат удивително добре на снимки, но в реалния живот, без грим съвсем не са толкова съвършени. В моята практика на козметик съм имала десетки случаи, в които съм правила процедури за отстраняване на козметични недостатъци на известни модели, които изглеждат зашеметяващо на екрана или на снимките.

Не бива да се главоболиш, че твоята кожа не изглежда толкова перфектно както кожата на моделката от фотографиите. Защото вероятно и твоите снимки, ако се обработят на фотошоп, ще изглеждат великолепно. Не бързай да поставяш негативна оценка на кожата си, преди да си направила консултация с компетентен професионалист.


И още един съвет: Когато решиш да направиш нещо на лицето си, постарай се да научиш максимално много неща за спецификата на своята кожа от човека, който те консултира, преди да се подложиш на третирания с медицинска апаратура. Добре е да знаеш, че някои козметични процедури, прилагани като масови в козметичните салон, могат да навредят на бъдещото здраве на кожата ти.


Ако имаш нужда да научиш какъв тип кожа имаш, запиши си час за 30 минутна диагностика на кожата в салон “Дивна медик”.

За да разбереш повече за нашите процедури и цени или да запишеш час за процедура влез тук: https://divnamedik.com/diagnostika-i-konsultatsia/

Ние ще ти помогнем да се запознаеш със спецификите на твоята кожа, ще те научим как да се грижиш за нея у дома и какви процедури са подходящи за теб в козметичен салон.

Ако статията ти харесва, моля те, сподели я с приятел!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart