fbpx

Как да почистя грима от лицето си?

Знаете ли как да отстранявате грима от лицето?

Рекламите на козметични продукти ни заливат от всички страни.

Знаете ли как да използвате продуктите, които си купувате?

С тази статия искам да ви дам информация за основните правила при поддържане на ежедневна хигиена на лицето и при отстраняване на грима. Преди да закупите продукт е важно да познавате кожата си.

 • Мазна кожа

  Ако чувствате кожата мазна, лъскава и бързо замърсяваща се, изберете гел/пяна за измиване на лице. Сложете в дланта си една доза от продукта, добавете малко вода, за да се разтвори, след което го нанесете върху всички участъци на лицето. Разнесете го с разтриващи движения, а след това обилно го изплакнете с вода.Често допускани грешки:

  Грешка 1: Мазната кожа да се измива със сапун, да се обтрива със спирт или да се прави пилинг с абразиви.

  Използването на тези продукти като ежедневен начин за хигиенизиране е особено НЕ препоръчително. Драстичното премахване на себума /мазнината/ с подобни продукти създава в кожата реакция, с която тя започва много по-интензивно да произвежда повече себум. Това е естествена защитна реакция на кожата с нарушено PH. Колкото по-често използвате тези продукти, толкова по-обилно започва да се омазнява кожата.Изборът на спирт, обикновено е предизвикан от убеждението, че когато кожата е дезинфекцирана, тя работи по-добре. Всъщност, кожата сама произвежда всички необходими антитела, които осигуряват нейната бактериална защита. Когато се използват дезинфекциращи продукти, нейната защита бива отстранена. В отговор на това, тя започва да организира по-бързото производство на субстанциите, които изграждат защитата й. Така кожата се превръща в още по-мазна. Когато използвате гел/пяна за лице, вие отстранявате нечистоиите по деликатен начин, без да разрушавате защитата й.

  Грешка 2: Използва се абразив или пилинг продукт за ежедневна употреба и за отстраняване на грима.

  Ежедневното отсранявне на рогови клетки от повърхността превръщат кожата в чувствителна, защото бива лишена от клетките, които я защитават. Грешно е роговите клетки да бъдат наричани „мъртви” клетки. Те са именно клетките, които осигуряват защитата на кожата. Когато бъдат отстранявани динамично, кожата се превръща в чувствителна – лесно се зачервява, лесно се възпалява, губи способността си за бързо възстановяване след нараняване. След време промените в нея започват да се отразяват на нивото на хидратацията и кожата започва да остарява по-бързо.

 • Суха кожа

  За сухата кожа е необходимо да извършвате хигиена с продукти, които да хидратират и възстановяват защитата й. Такъв продукт е тоалетното мляко. То съдържа съставки, които разтварят нечистотиите и ги отстраняват от повърхността. В същото време в тоалетното мляко има разстителни масла и хидратиращи съставки, които не позволяват тя да се почувства пресушена след отстраняването му.
  Тоалетното мляко се нанася върху лицето, като предварително можете да го разредите с малко вода. След като обтриете всички участъци е необходимо да го измиете с вода. Не е грешка, ако използвате памучен тампон за нанасяне на тоалетното мляко.Често допускана грешка – след нанасяне на тоалетното мляко, то да остане върху кожата. Почистването е завършено само тогава, когато сте отстранили почистващия продукт от кожата.Ако кожата е чувствителна, отстраняването на тоалетното мляко трябва да бъде извършено с тоник/лосион без спирт. Препоръката е да не се използва вода, ако това е възможно, защото водата допълнително изостря чувствителността на кожата, когато тя е с намалени възможности за защита.Ако имате колебание какъв тип е вашата кожа и как да изберете продукти за домашна грижа, заповядайте на 30 минутна консултация в салон „Дивна медик”. Необходимо е да резервирате своя час ТУК.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart