Знаете ли как да отстранявате грима от лицето?

Рекламите на козметични продукти ни заливат от всички страни.

Знаете ли как да използвате продуктите, които си купувате?

С тази статия искам да ви дам информация за основните правила при поддържане на ежедневна хигиена на лицето и при отстраняване на грима. Преди да закупите продукт е важно да познавате кожата си.

 • Мазна кожа
  Ако чувствате кожата мазна, лъскава и бързо замърсяваща се, изберете гел/пяна за измиване на лице. Сложете в дланта си една доза от продукта, добавете малко вода, за да се разтвори, след което го нанесете върху всички участъци на лицето. Разнесете го с разтриващи движения, а след това обилно го изплакнете с вода.Често допускани грешки:
  Грешка 1: Мазната кожа да се измива със сапун, да се обтрива със спирт или да се прави пилинг с абразиви.
  Използването на тези продукти като ежедневен начин за хигиенизиране е особено НЕ препоръчително. Драстичното премахване на себума /мазнината/ с подобни продукти създава в кожата реакция, с която тя започва много по-интензивно да произвежда повече себум. Това е естествена защитна реакция на кожата с нарушено PH. Колкото по-често използвате тези продукти, толкова по-обилно започва да се омазнява кожата.Изборът на спирт, обикновено е предизвикан от убеждението, че когато кожата е дезинфекцирана, тя работи по-добре. Всъщност, кожата сама произвежда всички необходими антитела, които осигуряват нейната бактериална защита. Когато се използват дезинфекциращи продукти, нейната защита бива отстранена. В отговор на това, тя започва да организира по-бързото производство на субстанциите, които изграждат защитата й. Така кожата се превръща в още по-мазна. Когато използвате гел/пяна за лице, вие отстранявате нечистоиите по деликатен начин, без да разрушавате защитата й.
  Грешка 2: Използва се абразив или пилинг продукт за ежедневна употреба и за отстраняване на грима.
  Ежедневното отсранявне на рогови клетки от повърхността превръщат кожата в чувствителна, защото бива лишена от клетките, които я защитават. Грешно е роговите клетки да бъдат наричани „мъртви” клетки. Те са именно клетките, които осигуряват защитата на кожата. Когато бъдат отстранявани динамично, кожата се превръща в чувствителна – лесно се зачервява, лесно се възпалява, губи способността си за бързо възстановяване след нараняване. След време промените в нея започват да се отразяват на нивото на хидратацията и кожата започва да остарява по-бързо.
 • Суха кожа
  За сухата кожа е необходимо да извършвате хигиена с продукти, които да хидратират и възстановяват защитата й. Такъв продукт е тоалетното мляко. То съдържа съставки, които разтварят нечистотиите и ги отстраняват от повърхността. В същото време в тоалетното мляко има разстителни масла и хидратиращи съставки, които не позволяват тя да се почувства пресушена след отстраняването му.
  Тоалетното мляко се нанася върху лицето, като предварително можете да го разредите с малко вода. След като обтриете всички участъци е необходимо да го измиете с вода. Не е грешка, ако използвате памучен тампон за нанасяне на тоалетното мляко.Често допускана грешка – след нанасяне на тоалетното мляко, то да остане върху кожата. Почистването е завършено само тогава, когато сте отстранили почистващия продукт от кожата.Ако кожата е чувствителна, отстраняването на тоалетното мляко трябва да бъде извършено с тоник/лосион без спирт. Препоръката е да не се използва вода, ако това е възможно, защото водата допълнително изостря чувствителността на кожата, когато тя е с намалени възможности за защита.Ако имате колебание какъв тип е вашата кожа и как да изберете продукти за домашна грижа, заповядайте на 30 минутна консултация в салон „Дивна медик”. Необходимо е да резервирате своя час на https://divnamedik.com/proceduri/