fbpx

Как успешно да хидратираш кожата

Ако използваш хидратиращи козметични продукти, но не чувстваш кожата си добре…

Или ако търсиш начин да се хидратираш, но не знаеш как да избереш продукти…

…тази статия е точно за теб!

Аз съм Даниела Спасова, твоят личен консултант – козметик. Дългогодишната ми практика на професионален козметик е свързана с това да помагам на хората, които искат да се грижат здравословно за красотата си и да постигат чиста, млада и красива кожа.

От множеството клиенти, които се обръщат към мен за диагностика и консултация виждам, че 98% от тях са с дехидратирана кожа.

Виждам колко изненадани са някои от тях, които са смятали, че се хидратират правилно, защото ползват хидратиращи продукти.

В същото време съм свидетел на често задавани въпроси в социалните медии –  кажете ми как да си хидратирам кожата. И разбира се, виждам колко много невярна информация се тиражира по темата, колко неправилни препоръки се дават по този въпрос.

КАК ДА РАЗПОЗНАЕШ СЪСТОЯНИЕТО НА ДЕХИДРАТАЦИЯ НА КОЖАТА

Ако усещаш, че кожата ти не се чувства добре, стои и се усеща суха, лющи се от време на време, значи имаш нужда от хидратираща козметична грижа.

Ако си от хората, които вече полагат грижи за хидратиране на кожата, но въпреки това не виждаш резултат, информацията, която  съм ти подготвила тук ще  бъде полезна и за теб. Както обикновено ще научиш неща, които няма да ти кажат нито козметиците, нито лекарите. Някои от тях не ги знаят, а други – не ги казват защото не са икономически изгодни да ги знаеш.

КАКВИ СА НАЙ-ЧЕСТО СРЕЩАНИТЕ ПРИЧИНИ КОЖАТА ДА НЕ СЕ ХИДРАТИРА, ВЪПРЕКИ, ЧЕ СЕ ПОЛЗВАТ КОЗМЕТИЧНИ ПРОДУКТИ ЗА ХИДРАТАЦИЯ

1 ПРИЧИНА

Козметичните продуктите, не са с добри качества за хидратация.

Не рядко ми се случва да разбера, че хората използват спрей с различни води, с надеждата, да се хидратират.

Защо обаче не получават този резултат?

Защото може би не знаят, че кожата е водонепропусклива. Няма как да се получи ефект на хидратация. Водата не преминава през кожата. Благодарение на това нейно качество ние можем да стоим в джакузито.

2 ПРИЧИНА

Начинът по който почистват ежедневно лицето може да е в основата на дехидратирането на кожата. На пазара има огромен избор от продукти за демакиаж и ежедневна хигиена, които почистват много добре, но дехидратират. Новата мода, да се използват по няколко продукта поставени един след друг за да се почисти лицето на няколко етапа също може да е причината за дехидратацията.  Знам, колко много хора ще реагират на това твърдение с убеждението, че някои от етапите на почистването имат за цел да хидратират.  Няма да оспорвам в детайли въздействието на мицеларни води в комбинация с измивен гел до какво води. По-скоро ще сложа акцент на нуждата от осъзнаване, че изборът на начин за хигиена трябва да бъде съобразен с тип кожа, възраст, състояние на кожата в момента. Не е здравословно да се прилагат методи за хигиена при всички хора, само защото са модерни и защото ни се струва, че много хора го правят.

Аз, от позицията на професионален козметик с дългогодишен опит,  забелязвам колко много хора правят този модерен начин на почистване и имат нарастващо влошаване на състоянието на кожата, без дори да подозират от къде им идва проблема.

3 ПРИЧИНА

Козметичните продукти за ежедневна грижа и начинът по който се комбинират.

Тук може да се разказва много. Грешките, които съм открила са много вариации.

Общото е между тях е, че хората са объркани и не знаят от 25 -те продукта, които са избрали да ползват кой след кой трябва да се използва. Виждам комбинации с ретиноиди, плодови киселини, аскорбонова киселина и медицинска козметика, които водят до сериозно отклонение от здравето за кожата. Неудачното комбиниране на тези фармацевтични и медицински продукти предизвиква дехидратация и прогресивно разрушаване на здравето на кожата, което след време се проявява като чувствителност, дерматитност, спукване на капиляри, поява на пигментации, загуба на еластичност.

Тук искам да обърна внимание на тази нова модна тенденция да се поддържа кожата с медицински продукти, като това се нарича ежедневна РУТИНА.  Тази тенденция е разрушителна за здравето точно толкова, колкото да приемем, че ще се храним с таблетки и лекарства всеки ден и така ще се поддържаме здрави.

Медицинските продукти имат своето място в създаването на красота, но само тогава, когато има нужда от лечение. Използват се определен период от време, докато се постигне излекуването и след това е нужно да се направи домашна козметична програма, която да премахне последствията от това лечение. Защото, както добре знаете, медикаментите остават последствия. Най-често те са свързани с дехидратация и чувствителност.

КАК ДА ХИДРАТИРАШ НАДЕЖДНО И ЗДРАВОСЛОВНО  КОЖАТА СИ УДОМА

Правилна здравословна хигиена с продукт, който почиства прецизно, без да дехидратира кожата.

Правилна здравословна хигиена с продукт, който почиства прецизно, без да дехидратира кожата.

За суха кожа избери Тоалетно мляко „Нежност“ на ЛЕГЕНДА. 

Благодарение на съдържанието на розово масло и хиалуронова киселина кожата получава нежна хидратация. Освен, че отстранява нечистотиите като ги разгражда, то успокоява деликатната кожа, като набавя антиоксиданти. Съдържанието на какаово масло, витамините А, Е и Д подпомагат изграждането на защитен филм, правят кожата устойчива и спокойна при отстраняване на грима. Редовната му употреба като продукт за отстраняване на грима, предпазва от стареене, дава свежест и мекота, възвръща тонуса и блясъка.

Без парабени!

 

Ако кожата е мазна, използвай Измиващият гел „Чистота“ на ЛЕГЕНДА.

Създава неповторим комфорт и усещане за „скърцаща” кожа, без да излага кожата на опасност от изсушаване и дехидратация.

Разгражда и премахва всякакви нечистоии, включително грим, дори в зоната на очите.

Спомага свиването на порите и поддържа кожата чиста.
Рязко намалява темпото на образуване на комедони,
Почиства добре, отстранява мазнините, щади кожата.

След измиването/ почистването на лицето най-важното е да използваш Интензивно хидратиращ серум на ЛЕГЕНДА

Подходящ за всеки тип кожа!

Хиалороновата киселина увеличава забележително овлажняването, гладкостта и еластичността на кожата.

EPS SEAFILL – 100% натурален биотехнологичен продукт, който подобрява еластичността и заглажда чрез уникална система за стягане на кожата.

Ако кожата е мазна, използвай Измиващият гел „Чистота“ на ЛЕГЕНДА.

Създава неповторим комфорт и усещане за „скърцаща” кожа, без да излага кожата на опасност от изсушаване и дехидратация.

Разгражда и премахва всякакви нечистоии, включително грим,

дори в зоната на очите.

Спомага свиването на порите и поддържа кожата чиста.
Рязко намалява темпото на образуване на комедони,
Почиства добре, отстранява мазнините, щади кожата.

След измиването/ почистването на лицето най-важното е да използваш Интензивно хидратиращ серум на ЛЕГЕНДА

Подходящ за всеки тип кожа!

Хиалороновата киселина увеличава забележително овлажняването, гладкостта и еластичността на кожата.

EPS SEAFILL – 100% натурален биотехнологичен продукт, който подобрява еластичността и заглажда чрез уникална система за стягане на кожата.

Резултат: Лек и ефирен, серумът попива мигновено, избистря кожата и видимо стимулира младежкото, здраво и красиво излъчване.

Без парабени!

 

…интересно от блога…

 

Слънце и петна – какво е нужно да знаеш

Ако сте от хората, които изпитват страх от появата на пигментации през лятото!

Ако имате неприятен опит от слънцезащитни продукти, които не са предпазили кожата ви и сте приключили сезона с петна по лицето!

Тази статия ще бъде много полезна за вас.

Към статията…

Виж какво споделят хората, които вече използват ЛЕГЕНДА в своята ежедневна козметична грижа, от тук – ОТЗИВИ

Ако видеото ти харесва – сподели го.

Не забравяй да се обонираш за канала на салон ДИВНА МЕДИК в You Tube, за да получаваш интересна и полезна информация за красотата.

Пиши ми, ако ти хрумне въпрос свързан с темата за хидратацията.

Ако искаш да научаваш още интересни съвети за постигане на здрава и млада кожа по безболезнен и здравословен начин, абонирай се за моя безплатен бюлетин от тук.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart