Той иска да изглежда добре! Интересува се какво да направи , отделя време за това. За него не е неестестествено и срамно да се поддържа в добра форма !!! РЕЗУЛТАТЪТ? Той изглежда по-стегнат, по- мъжествен, по-секси, по-успешен!

Силният пол вече е наясно, че добрата външност, свежото и ведро лице е много по-ефикасно в света на сделките. Мъжете знаят, че за да се харесват трябва да обогатяват козметичната си култура и да полагат повече грижи.

Мъжът и неговата кожа

Кожата на мъжете е по-мазна, за което са отговорни хормоните.

Процентът на хормоните се запазва висок през целия живот, затова:

  • мъжете се потят повече
  • мъжете имат повече косми по лицето и тялото
  • мъжете остаряват по-бавно

С годините кожата изгубва своята гъвкавост поради липса на влага.

Мъжете, които се излагат на слънце без предпазни мерки остаряват по-бързо. Те имат влошено качества на кожата- кафяви петна, спукани капиляри, лесно зачервяваща се кожа, бръчки около очите. Пушачите имат уморена, безжизнена кожа с нездравословен тен.

Мазната кожа при мъжете остарява без да прави бръчки, но за сметка на това оттича, подпухва и се отпуска.

Какво трябва да прави редовно един мъж?
  • Да мие лицето сутрин и вечер със специален гел за измиване на лице. Не бива да се ползват сапуни- те предизвикват бързо омазняване в последствие и загрубяване на кожата.
  • Бръснене – Да не се използват алкохолни лосиони за след бръснене. За предпочитане е хидратиращ балсам или флуид, които успокояват раздразнената кожа, съживяват я и я защитават.
  • Да прави редовно почистващи процедури за отстраняване на „черните точки”. Така се осигурява чистота и здравина на кожата.

За мъжете в козметичния салон

Салон Дивна Медик предлага индивидуална програма, която включва най- доброто за него. Продуктите са ултра леки и прозрачни, с дискретни аромати. Не остават мазен филм на повърхността.