Колко често трябва да се прави почистване на лицето в козметичен салон?

Еднозначен отговор на този въпрос не може да се даде.

Почистването на лицето се прави според състоянието на кожата и според нейните индивидуални характеристики.

dry-skinАко си със суха кожа, тази процедура не бива да се прави по-често от един –два пъти в годината. Сухата кожа има недостиг на мазнина и порите не се запушват така, както при мазната кожа. За нея не е препоръчително да се прави екстракция по същия начин както при мазната кожа, тъй като се травмира лесно и почистването по-скоро я наранява, отколкото да и помага да се чувства добре. Затова почистването при този тип кожа се извършва с други методи – дезинкрустиращи въздействия чрез ултразвук, йонофореза, сонофореза, масаж с почистващи масла и почистващи маски.

oil-skinПри мазна кожа почистването се прави един-два пъти в месеца. Ако кожата е правилно поддържана в домашни условия /правилна хигиена, без спирт и сапуни/ тя ще се чувства свежа и чиста след почистване и ще изглежда гладка и тонизирана.  Много често се случва кожата да е станала дехидратирана от неправилните козметични грижи у дома. Дехидратираната кожа понася трудно  екстракцията, лесно се разранява, зачервява се и процедурата  за нея  обикновено  е доста  болезнена. В такъв случай е добре да се предвидят хидратиращи процедури между почистванията.  Когато кожата е добре хидратирана, тя става по-толерантна към третирания и много бързо се възстановява след почистване.

Защо кожата се възстановява трудно след почистване и какво е необходимо да се направи, за да се промени това?

Направи своята консултация в салон „Дивна Медик”, за да разбереш какво е състоянието на кожата ти в момента и коя процедура би била най-подходяща за теб. За да разбереш повече за нашите процедури и цени или да запишеш час за процедура влез ТУК.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart