Как се променя кожата по време на бременността и след това?

Под въздействието на хормоните кожата на лицето и тялото започва да променя своята характеристика. В тази промяна до голяма степен влияят наследствените фактори. В някои случаи става по-мазна и проблемна, появяват се възпаления и обриви с различна характеристика. Обикновено това са проблемни състояния появяващи се по лицето , а на по-късен етап и по тялото.
Възможно е кожата да започне промяна и в друга посока- да стане по-чувствителна, лесно зачервяваща се, със тенденция към спукване на капилярите. Ако не се полагат адекватни грижи за кожа с такава характеристика, ще започнат да се появяват пигментации, т.нар. „родилни петна”. Обикновено тази промяна в зоната на лицето е съпроводена и с промяна в състоянието на кръвоносните съдове на краката- появвяват се отттоци, разширени вени, хематоми/сини/.

Кога започват промените?

Възможно е да започнат с началото на бременността, но също така да настъпят и в по-напредналите месеци или след раждането. За това е важно да се наблюдава нейното състояние и да се предпредприемат действия, веднага щом започнат първите симптоми за промяна. Това би предотвратило влошаване на състоянието и не би допуснало появата на козметични дефекти, които изискват доста усилия за отстраняването им в последстие.
Какви грижи трябва да се полагат за кожата, за да се запази здрава и красива?
По време на бремеността кожата основно изпитва дефицит на вода, витамини и антиоксиданти. Ако не се набавят целенасочено тези компоненти, се появяват симптоми на отклонение от нормалните функции, които водят до състоянията, които вече описах.Освен това особено важно е кожата да бъде винаги надеждно защитена от слънцето, дори и в зимния сезон.

Какви процедури е препоръчително да се правят?

При нормална и комбинирана кожа се препоръчват хидратиращи масажи за лице и тяло. Водата е основен градивен елемент на колагена. Когато има недостиг на влага, колагенът променя своята структура. На по-късен етап това се отразява на еластичността и перфектната структура на кожата. Дехидратацията води и до намаляване на възможностите за защита на кожата, което неминуемо води до поява на пигментни петна. В хидратиращата програма може да се включат елементи за регулиране на омазняването, което предотвратява появата на обриви и възпаления. Редовното почистване на кожата е важен елемент от поддържането на нормалната и комбинирана кожа. В програмата за почистване се включват леки пилинги, които избистрят кожата и поддържат перфектна структурата на кожата на повърхността.
Ако омазняването е в по-голяма степен от нормалното се препоръчват серии от процедури, които имат антибактериален и себорегулиращ ефект. Редуват се почистващи и пилингови елементи, които подпомагат балансирането и оздравяването на кожата. Работи се с продукти на водораслова и витаминна основа, които забележително подобряват вида и.
Чувствителната кожа изключително добре се повлиява от продукти, които доставят кислород на клетките, тъй като те успокояват и подпомагат възстановителния процес.

Хубав бюст

Какви са промените настъпващи вав външността и красотата на бъдещата майка?

По време на бремеността се разширяват обиколките на ханша, много често напълняването обхваща бедрата, рамената и ръцете. Пораства корема и се променя формата и големината на гърдите.
Кога трябва да започнат грижите за гърдите, за да се запазят красиви и стегнати?
Красивото деколте и безупречния бюст изискват сериозни грижи през цялата бременност и след това. За да се запази красива формата на бюста особено важно е да се полагат системни грижи за кожата на гърдите. От еластичността на кожата зависи колко дълго ще се запази бюста “повдигнат” и “стегнат”. За да не загуби тази еластичност, кожата на гърдите трябва редовно да се хидратира /чрез кремове,емулсии, млека за бюст/, да се подхранва и тонизира. Трябва да се знае, че гърдите нямат мускули. Това са жлези, покрити с нишковидна тъкан и мастна обвивка, която им придава форма и обем. Ето защо за да се поддържа оптимално добро състояние е необходимо да се води борба на три фронта-кожа, тъкан и мускулни влакна. По време на бремеността масната жлеза достига своето пълно развитие. Така тя се подготвя за основната си функция- да даде храна на бъдещото бебе. Освен това в този период се увеличава количеството на мастната тъкан и това кара бюста видимо да „порасне”. След преминаване на раждането и след приключване на кърменето, млечната жлеза отново намалява своята големина, стопява се част от мастната тъкан и като цяло гърдите сякаш остават „празни”.

Какво би могло да се направи, за да не се възстанови по-бързото добрата форма след раждането?

В салоните за красота програмите за красив бюст започват задължително с пилинг за да се осигури добро проникване на следващите активни съставки и подобряване структурата на повърхностния слой на кожата. Чрез последващия масаж се подобрява микроциркулацията и тонуса на тъканите, стимулира се еластичността на мускулните влакна. Масажът може да се извърши със серуми и концентрати за стягане и витализиране на тъканта. Завършва се с маска за стягане. Все повече специалисти вече препоръчват процедурите с хомеопатична козметика, което е новаторски подход, наложил се успешно в световен мащаб и спечелил милиони привърженици сред най-красивите жени на планетата.

Процедурите се предшестват от изготвяне индивидуална програма според характерните особености на клиентката. Според хомеопатията вида и стегнатостта на бюста зависи от функцията на яйчниците.Чрез апликиране на продукта т.е. крема за бюст включително и върху зърното на гърдата, най-бързо лечебното вещество чрез меридианите стига до хипофизата и оттам към яйчниците.Получава се регулиране на функциите на яйчниците, от там се коригира и състоянието на бюста.Тази методика е уникална с това, че използвайки фитохормони създава красота и лекува нарушения в ендокринната система. Предлагат се серии, чрез които се осигурява повдигане и обем на отпуснат бюст на раждали жени, развитие на недоразвит бюст, повдигане и олекотяване на тежки гърди. Кремовете и продуктите за перфектен бюст се комбинират според ефекта, който се цели. Те се използват в козметичния салон по време на терапията, след което продължава нанасянето им в домашни условия.Не случайно все повече пластични хирурзи препоръчват употребата на хомеопатична козметика за коригиране на по-леки козметични дефекти във формата и големината на гърдите. Освен приятния естетичен ефект, който осигуряват тези програми, те провеждат успешна профилактика и предпазване от развитие на мастопатии, които все повече се превръщат в бич за съвременната жена.

Допустимо ли е получаването на тен по монокини в периода на бремеността и след тона?

Слънчевата светлина дава добро настроение, изпълва с енергия и кара хората да се чувстват по-красиви, защото тенът е знак за добро здраве. Действието на ултравиолетовите лъчи обаче улеснява стареенето на кожата. А според дерматолозите кожата на гърдите е едно от най уязвимите и нежни части на тялото. Ето защо при посещение на солариум или слънчеви бани е необходима да се спазват следните правила:

  • • За бюста се ицзползва същия защитен крем, който се нанася върху останалата част от тялото.Нанася се половин час преди излагане на слънце, като не бива да се забравя да се подновява постоянно.
  • • Обръщайте особено внимание на зърната на гърдите. Областа около тях не е кожа, а лигавица и за това изгаря най-лесно. За това за тях трябва да използвате крем с възможно най-голям защитен фактор, особено ако се печете на лодка или върху скали.
  • • За хидратиране на кожата можете да използвате естествени продукти. Половин час преди да се изложите на слънце подгответе кожата на гърдите си с бадемово масло, кокосово масло или зехтин, примесен със сок от лимон. Тази смес хидратира, но не защитава. Използвайте я заедно със защитен крем. За след слънце можете да си приготвите смес от розова вода и бадемово масло (по равни части).
  • • Деколтето е една от най-рисковите зони за поява на тъмни петна.Те са следствие от повтарящи се изгаряния през годините.Ако се появят докато сте на море или планина, намажете ги с крем с най-висок защитен фактор. А когато се върнете в града, започнете специализирано лечение.

Какво още е необходимо да се знае ?

За да имате хубав бюст са необходими и упражнения – изпълнени без излишно напрежение, но с постоянство. Целта им е да се подобри мускулатурата на ръцете, гърба и корема. Тези мускули са отговорни за правилната стойка. Ако тялото не е тренирано и няма правилна стойка формата на гърдите се променя- увисва и се деформира. Когато ходите или седите дръжте гърба изправен, а корема прибран.
Внимавайте много при избора на бельо- избягвайте твърде тесни сутиени и съблюдавайте чашката добре да обгръща гърдата.
По време на сън избирайте положение “на гръб”. Когато се спи по корем гърдите се притискат и това води до образуване на бръчки и с течение на времето води до деформиране на формата.

Грижи за тялото

Кои са най-проблемните зони в женското тяло след раждането?

По време на бремеността тялото на жената се променя най-вече в зоната на корема, бедрата и ханша. Гърдите също се променят, като се подготвят за функцията, която им предстои да изпълняват- да осигурят храна за бебето. В този период млечните жлези достигат своето максимално развитие.
Като „проблемни” след раждането могат да бъдат наречени зоната на бедрата и ханша, където се натрупва по-голямо количество подкожна мазнина. Ако по време на бремеността килограмите са се увеличили с повече от 12 кг, възвръщането на добрата форма ще изисква интензивни и целенасочени усилия. Естествените процеси за възстановяване на организма от раждането подпомагат постигането на добър резултат за относително по-кратко време, отколкото в други моменти от живота. Организмът е по-склонен да сваля килограми, но . възстановяването трябва да става разумно и да не се прилагат драстични диети. Храненето да бъде разнообразно и в редовен режим.

По какъв начин жената може да стегне фигурата си след появата на бебето?

След 40 ден от раждането/ако е родено по естествен начин- без операция/, родилката може да започне да се занимава с леки упражнения за коремните мускули, краката и ханша.
В салон „Дивна медик” предлагаме специална активна програма за намаляване обиколките. Тя се съобразява с някои индивидуални специфики на клиентката, но задължително включва масаж. Той осигурява добро кръвоснабдяване на тъканите, което подобрява работата на клетките и активира процесите на обмяна. Освен това раздвижва лимфата и подпомага нейното изпомпване от тъканите, чрез което се осигурява намаляване на отточните ефекти при напълняването.Така се подобрява състоянието на мускулите, а това е от съществено значение за стегнат и красив силует.
Апапратът известен с името „ целутрон” осигурява натоварване на определени групи мускули (пасивна гимнастика). Серия от 20 процедури осигурява мускулно натоварване подобно по активност на интензивни занимания във фитнес. Програмата извършвана по този начин изчиства токсините натрупани в тъканта, като същевременно стимулира и отделителната система. Постига се бърз видим ефект при разграждане на мастните депа, стягане на мускулите и моделиране на стегнат силует. Комбинираната програма, която предлага салон „Дивна медик” с масаж и целутрон възвръщат бързо загубената спортна форма и подпомагат ефекта на моделиране на фигурата.

Имаме и други модерни предложения за нашите клиентки- чрез козметични процедури гарантирано да се намалят сантиметри от обиколката.Чрез увиване на тялото с топли или изстудяващи бандажи постигаме бързо разграждане на мастни депа в третираните зони. При затоплящите процедури / „парафанго”/ се постига ефекта на “микросауната” . Процедурата разрешава приложение само там, където е необходимо. Зоната се обработва с активен серум за отслабване или стягане, намазва се със затоплен парафин (обогатен с водорасли и морска кал ), увива се с фолио и се завива с термоодеало. Обвиването само по себе си повдига увисналите части на бедрата, прави корема плосък и общо очертава фигурата. Терапията е формулирана да отнема в сантиметри, повече отколкото килограми, но всички клиенти споделят, че се чувстват по-стегнати и слаби.
Предлагаме още един съвременен и ефикасен начин за моделиране на фигурата наречен „криотерапия”. Препоръчваме го на клиентки, при които се наблюдават проблеми с кръвоносните съдове ( разширени вени, спукани капиляри, уморени крака ). Проблемните области се обработват с активни серуми и бандажи, които имат изстудяващ ефект. Благодарение на тях кожата възобновява своята еластичност и се поддържа оптимално гъвкава, заздравяват се капилярите. Кожата се успокоява, освежава и се премахва “тежестта”от уморените крака. Провокирана да затопля изстудените участъци, тя консумира по-голямо количество енергия и по този начин изгаря мастните запаси.

Процедурите за бюст, предлагани в нашия салон, се прилагат с продукти, които подобряват еластичността на кожата. Специалният масаж, комбиниран с тонизираща маска видимо стимулира кожата, прави я гладка, стегната и добре тонизирана. Най-важното, към което приучваме нашите клинтки е да обръщат голямо внимание на кожата на гърдите, за да запазят те красивата си форма.Тъй като гърдата няма мускул, нейната добра форма в голяма степен зависи от качеството на кожата. Затова ние предлагаме специални програми за хидратиране и подобряване на еластичността, масажи за подобряване на кръвоснабдяването и маски със стягащ и подхранващ ефект.

Козметичните процедури крият ли риск от „йо-йо” ефект?

Процедурите предлагани в салон „Дивна медик” задължително се съпровождат от консултации по здравословно хранене и начин на живот. Ефектът настъпва постепенно, с разумно темпо. Ако след приключване на процедурите в салона се спазват същите правила за хранене и движение, няма никаква опасност от загуба на постигнатия резултат. Дали ще напълнее клинтката след спиране на процедурите , зависи от нея самата и от дисциплината й на поддържане в домашни условия.