Мога ли да почиствам пъпките сама у дома?


Съществува нагласа, че можем да се почистваме в къщи сами и, че можем да разрешим проблемите с мазната кожа и акнето сами.

Много често, почистването у дома може да създаде проблеми, за които не подозираме.

Какво е необходимо да знаем за възпаленията, за да не допускаме грешки, с които да разболяваме кожата си.

Първото нещо е, че не всяка пъпка е акне. Обривните единици при различни видове кожни проблеми много си приличат. Възможно е да разраним възпаление, което в последствие да се развие в тежка медицинска проблематика.

Второто важно нещо е свързано с това, че възпаленията може да се развията на различна дълбочина в кожата. Когато са по-повърхностни, отстраняването им е свързано с разраняване, което може да се развие във вторично възпаление. За това най-често неправилният избор на продуктите, с които трябва да се третира кожата след като възпалението е отстранено механично.
По-дълбоките възпаления, третирани непрофесионално създават уплътнения около възпаленото място, които остават като твърди участъци дълго след преминаване на възпалението. Това се дължи на защитна реакция на кожата, в резултат на стискане, което е травмирало ненужно тъканите около него. Често допускана грешка е тези уплътнения да се стискат допълнително, да се изчоплят и разраняват с цел да се премахнат. Резултатът е пигментации, неравна структура на кожата и много често допълнително възпаление.

Друг вариант на възпаления е дълбокото възпаление, при което стискането води до спукване на обвивката на възпалението. В резултата на това се заразяват съседни фоликули и се появяват подкожни възпалени канали /фистули/. Освен, че на външен вид лицето изглежда не добре, еластичността на кожата бива поразена сериозно. Това води до много темпово остаряване на кожата в тази зона и образуване на бръчки. След преминаване на възпалението в този участък, остават трайни дълбоки белези.

Най-важният ход при поява на пъпки е да се консултирате с професионалист. Правилната диагностика е ключът към овладяване на състоянието и бързото му излекуване.

Запишете си час за диагностика в салон „Дивна медик” ТУК.

Ние ще дадем решение на вашите проблеми, така, както на стотици наши клиенти през последните 24 години.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart