fbpx

Мога ли да почиствам пъпките сама у дома?


Съществува нагласа, че можем да се почистваме в къщи сами и, че можем да разрешим проблемите с мазната кожа и акнето сами.

Много често, почистването у дома може да създаде проблеми, за които не подозираме.

Какво е необходимо да знаем за възпаленията, за да не допускаме грешки, с които да разболяваме кожата си.

Първото нещо е, че не всяка пъпка е акне. Обривните единици при различни видове кожни проблеми много си приличат. Възможно е да разраним възпаление, което в последствие да се развие в тежка медицинска проблематика.

Второто важно нещо е свързано с това, че възпаленията може да се развията на различна дълбочина в кожата. Когато са по-повърхностни, отстраняването им е свързано с разраняване, което може да се развие във вторично възпаление. За това най-често неправилният избор на продуктите, с които трябва да се третира кожата след като възпалението е отстранено механично.
По-дълбоките възпаления, третирани непрофесионално създават уплътнения около възпаленото място, които остават като твърди участъци дълго след преминаване на възпалението. Това се дължи на защитна реакция на кожата, в резултат на стискане, което е травмирало ненужно тъканите около него. Често допускана грешка е тези уплътнения да се стискат допълнително, да се изчоплят и разраняват с цел да се премахнат. Резултатът е пигментации, неравна структура на кожата и много често допълнително възпаление.

Друг вариант на възпаления е дълбокото възпаление, при което стискането води до спукване на обвивката на възпалението. В резултата на това се заразяват съседни фоликули и се появяват подкожни възпалени канали /фистули/. Освен, че на външен вид лицето изглежда не добре, еластичността на кожата бива поразена сериозно. Това води до много темпово остаряване на кожата в тази зона и образуване на бръчки. След преминаване на възпалението в този участък, остават трайни дълбоки белези.

Най-важният ход при поява на пъпки е да се консултирате с професионалист. Правилната диагностика е ключът към овладяване на състоянието и бързото му излекуване.

Запишете си час за диагностика в салон „Дивна медик” ТУК.

Ние ще дадем решение на вашите проблеми, така, както на стотици наши клиенти през последните 24 години.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart