fbpx

ЗАЩО ПОНЯКОГА АНТИЦЕЛУЛИТНИЯТ МАСАЖ НЕ ОТСТРАНЯВА ЦЕЛУЛИТ?

Кога масажът няма да помогне?

Как да разберете дали масажът ще ви помогне да отстраните целулита?

1.Когато по време на масажа изпитвате болка.

Срещала съм твърдението, че масажа трябва да РАЗБИЕ  мастните депа! Чувала съм, жените да обясняват, че са изтърпявали невероятни болки по време на масаж, само и само да се разбие целулитът.

Всъщност, независимо колко силна е болката ви, клетките няма да бъдат разбити.

Защо не може да се получи РАЗБИВАНЕ? Клетките, които предизвикват явлението „портокалова кожа”  имат функция на механична защита. Те са устроени така, че да бъдат буфер, който да отнема силата при удари върху тялото и да предпазват от механично увреждане тъканите и органите  намиращи се в дълбочина. Благодарение на тях, костта остава здрава, когато се ударим в твърд предмет. Тези клетки са тренирани да издържат на натиск и удар. Техният отговор  на външни силови натиски се изразява в това да станат  по-твърди и устойчиви.  След половото съзряване на женския организъм липоцитите /мастните клетки/ се увеличават в зоните, около детеродната система /долната част на корема, ханша, бедрата/, за да осигурят механична и температурна защита на бъдещия плод. Да се разбият чрез натиск е практически невъзможно. Отговорът, който дава тъканта е втърдяване и уплътняване, в резултат на което целулита става твърд и много по-упорит.

2.След масажа не бива да има синини/хематоми/


Хематоми /синини/ се образуват при скъсване на кръвоносен съд. Масаж, при който  се предизвиква такава травма в тъканта  няма антицелулитно въздействие, напротив!   Отговорът на тялото  в такива случаи е да организира максимално бързо възстановяване и уплътняване на травмираното място, за да го предпази от последващи наранявания.  В някой случай той успява да изгради тази защита, чрез уплътняване на мастната тъкан в този участък, в други случай не успява да се справи и тъканта се възпалява. В същото време целулита остава непокътнат.

3.Масажираните зони не бива да са болезнени след масажа


Болката винаги е знак, че мястото е травмирано. Неправилната масажна техника при антицелулитните процедури може да бъде разпозната с това усещане. Ако тъканите са болезнени след третиране, това е сигурен знак, че процедурата не работи в посока решаване на проблема целулит. Възможно е даже да доведе до нездравословно развитие на състоянието. От козметичен, проблема може да се превърне в медицински. Особено неподходящо е да се прилага масаж върху болезнена зона. Третирането на тялото, когато има болка може да предизвика развитие на възпалението и разпространяването му в други участъци.

Правилно изпълненият антицелулитен масаж трябва да осигури добро снабдяване на тъканите с кръв, да подпомогне извеждането на застояла лимфа и да подпомогне здравословното функциониране на клетките. След масаж трябва да се чувствате тонизирани, обновени и с чувство на удоволствие и комфорт.

Масажната техника трябва да се съобразява с кръвообръщението, посоката на лимфното оттичане, да има прецизиран натиск. Добре е да се знае, че ако целта е антицелулитно въздействие, трябва да се подхожда с техника, която е различна от класическия, спортния или лечения масаж. Независимо дали се изпълнява ръчно или апаратно, методиката на масажа трябва да бъде съобразена със спецификата на целулита и не бива да предизвиква болка в тъканите. Негативните последствия могат да бъдат причинени както при неправилно изпълнение на ръчен масаж, така и при непрофесионално третиране с козметични апарати.

Прилагането на всякакви техники за „разбиване” на клетките с домашни приспособления- точилки, пръчки, твърди предмети, които предизвикват травмиране, болка или насиняване са абсолютно неподходящи , ако искате да постигнете редуциране на целулита.

За да се подходи с висока ефективност при антицелуилтните третирания, най- важната първа стъпка е правилната диагностика. Тя ще определи целулита от кой тип е, за да се избере най- бързо въздействащия метод.  В някои случаи е необходимо да се работи за въстановяване на еластичността, в други- да се осигури дълбока хидратация, или да се подпомогне редуцирането на мазнините вътре в клетките. За да се избере методиката е необходимо да се установи правилно причината , довела до целулит.

Консултацията с професионален козметик, ще ви даде знания за това, какъв вид целулит имате, какви процедури са най-подходящи за отстраняването му, какви грижи е необходимо да полагате в къщи, за да постигнете максимално бърз и категоричен резултат.

Ако имате нужда от установяване на вашия тип целулит и изготвяне на програма за третиране, запишете своя час за  консултация в салон „Дивна медик”.

Можете да се свържете с нас ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart