fbpx

Препоръчайте ми крем за акне

Много хора търсят решение на проблеми с мазна и проблемна кожа. Не рядко, хората се обръщат към мен с молба да препоръчам крем за лечение на акне. Между тях има хора, които споделят, че са правили опити да се спасят от акнето, ползвали са различни анти акне продукти, но без успех.

Струва ми се, че информацията в интернет е многообразна и понякога противоречива. Вероятно е сложно да се ориентираш къде е истината, сред тази лавина от реклами.

 

Правя тази статия за всички, които имат проблеми с мазна и проблемна кожа, предполагат, че имат акне и търсят информация, която да им помогне да вземат решение как да се грижат за кожата си.

Статията ще е полезна и за хора, които са имали акне в някакъв период от живота си, но все още имат склонност към появяване на възпаления, пъпки и комедони.

За всеки, който се е лутал в аптеките, магазините за козметика и онлайн каталози, в търсене на най-подходящият крем за мазна кожа.

Ще откриеш ценни съвети, и ще разбереш, че най-после има безопасен начин да си помогнеш и да постигнеш напредък в поддържането на кожата чиста, спокойна и в добро здраве.

За да излезеш от трудната ситуация и да намериш решение, най-важното е да се ограмотиш за основните принципи на грижа към мазната и проблемна кожа.

1. принцип: Здравословната грижа за кожата започва с това да си наясно каква е кожата ти в момента и от  какво има нужда.

Не рядко, хората си поставят диагноза сами. Определят кожата си като мазна‼или акнеична‼ и започват да експериментират с анти акне продукти ‼ При мен неведнъж са идвали клиенти, които в предходен момент са третирали кожата си с медикаменти и продукти за лечение на акне, без реално да са имали такова.

Последствията най-често са чувствителна и дерматитна кожа /лесно се възпалява и трудно се възстановява/. Все по-често се срещат хора, при които проблемите продължават дълги години, влошават се, развиват спукани капиляри, пигментации и груба кожа.

2. принцип: Ако диагнозата ти е акне, поставена е от лекар/дерматолог,  постарай се да разбереш какъв вид акне имаш.

Лечението при хормонално акне се различава от лечението при акне “Майорка” например. Когато е изяснен вида на акнето ще бъде много по- лесно да се предпредприемат целенасочени стъпки към преодоляване на възпаленията и изолиране на дразнителите, които предизвикват възпаления. Една от най-често срещаните грешки е всяко състояние на възпаление или обрив да се нарича акне и да се започне третиране като за хормонално акне. Обикновено това е пътят по който са преминали доста от хората с хронично и неизлекувано акне в зряла възраст. Можеш да откриеш още полезни съвети за излизане от състояние на акне в тази моя статия:

Какво е необходимо да знаеш за акнето, за да спестиш разочарование, пари и време.

Какво е необходимо да знаеш за акнето, за да спестиш
разочарование, пари и време.

3. принцип: Когато приемеш да се лекуваш с продукти, препоръчани от някой, следвай само неговите препоръки.

Не включвай други козметични продукти, само защото рекламата за тях звучи многообещаващо. Смесването на различни подходи в лечението може да отклони резултатите и да създаде хроничност във възпалителното поведение на кожата, да я превърне в резистентна или трудна за лечение впоследствие. Хаотичното използване на различни продукти създава условия кожата да стане непредвидимо чувствителна, да развие алергии и непоносимости към неща, които не дразнят здравата кожа. Излизането от такова състояние може да се окаже доста по-трудно, понякога дори невъзможно.

От къде да започнеш, за да си осигуриш положителна промяна?

Спри да правиш грешки в поддържането на кожата си, които вместо да ти помагат, създават още повече проблеми! Виж кои са  петте най-често срещани грешки на хората с твоя проблем в тази статия:

5 грешки, които правят хората с акне на възраст между 20 и 40 години

Какво е нужно да направиш, за да си осигуриш здравословно и трайно решение?

Направила съм статия/видео с ценни съвети за основните грижи, които да си осигуриш за кожата, за да я подържаш чиста и да намалиш омазняването.

Ето една от тях, която ще ти помогне да направиш избор  на продукти за предстоящото лято, така, че да се предпазваш от слънцето и в същото време да поддържаш чиста и гладка кожа:

Как да се грижиш за мазната кожа през лятото

Имам множество примери с мои клиенти, които успяха да излязат от проблемното състояние на мазната си кожа само спазвайки препоръките за правилна домашна грижа с продуктите на козметика ЛЕГЕНДА.

Ако информацията, която пиша в моя блог ти е полезна, сподели я!

Абонирай се за моя ютуб канал, за да получаваш още ценни професионални съвети за здравословна красота – YouTube

Абонирай се и за моя безплатен бюлетин, от тук.

Shopping Cart