fbpx

Спуканите капиляри – как да се справиш с тях

Познато ли ти е онова специфично зачервяване по носа и скулите?

Дразнят ли те онези мънички розово-червени нишки, които прозират под зачервеното?

Да! Именно за тях, спуканите капиляри, искам да ти разкажа днес.

Спуканите капиляри са проблем, който измъчва хора на различни възрасти.

Моите наблюдения като козметик с дългогодишна практика са, че здравословна и коректна информация по тази тема трудно се намира.

От многобройните ми срещи с клиенти, които имат този проблем имам основание да направя извод, че голям процент от страдащите преминават през дългогодишни експерименти с козметични продукти, скъпи козметични и естетични процедури, но така и не успяват да решат проблема изцяло и завинаги.

Ако и ти си търсила решение и до сега не си го открила, в тази статия ще откриеш защо се е случило така.

Решение за капилярите има!

Остани с мен до края, за да разбереш от какво се нуждае кожата ти и какво е решението, което ще я успокои, ще прибере капилярите и ще направи кожата здрава за дълги години напред.

И това няма да е нито скъпо, нито болезнено преживяване.

Нека преди да ти кажа какво е решението, да ти обясня какви са причините за появата на капилярите!

Аз разделям причините на две основни категории:  ЕСТЕСТВЕНИ  и ПРИДОБИТИ
☝️ЕСТЕСТВЕНИТЕ причини са свързани с наследствените характеристики.

Ако някои от родителите ти имат склонност към спукване на капиляри, напълно обяснимо е защо и при теб се появяват. Обикновено хората с много бяла и тънка кожа са по-податливи на спукване на капилярите.

☝️ПРИДОБИТИТЕ причини са всички онези външни въздействия, които предизвикват чувствителност в кожата и водят до спукване на капиляри.

❗ Дехидратацията е една от най-популярните причини!

Когато в кожата системно липсва влага, тя става чувствителна, капилярите губят своята еластичност и стават неспособни да реагират на промяната на външните фактори. Промяната на външната температура, слънчевото греене, вятър се приемат като агресивни дразнители за дехидратираната кожа. Нейната способност да се възстановява и защитава не функционира. И тя реагира първо със зачервяване, а след време и със спукани капиляри.

🤷‍♀️ Неправилните козметични грижи са фактор, който се пренебрегва от много хора в съвременното модерно общество.

⚠ Много малко хора подозират, че е възможно например от неправилен продукт за измиване на лицето, да си докарат проблем с капилярите.

Откривам, че много хора смятат хигиената на кожата за нещо, което няма абсолютно никакво значение. Избират сапуни, гелове и мицеларни води без да съобразяват спецификата на своята тънка и чувствителна кожа.

☝️Хаотичното приложение на пилинги, използването на киселини, липсата на адекватна слънчева защита също са в списъка от причинителите на този проблем. Самото естество на пилингите е такова, че кожата става силно предразположена към спукване на капиляри, ако не се съобразят останалите фактори за грижа към кожата удома.

Много малко хора знаят, че някои видове козметични процедури и лечебни програми също могат да превърнат кожата в супер чувствителна и склонна към спукване на капиляри.

☝️ Най-разпространеният вариант на увреждане на структурата на капилярите при хора, които нямат генетична предразположеност към това е причинена от хаотичното лечение на акне с продукти, които изсушават кожата и предизвикват силна дехидратация. Лечението с антибиотици, кортикостероиди, медицинска козметика на основата на салицилова киселина и плодови киселини са най-честите причинители на този вид проблеми с капилярите.

Какво е решението?

За да излезе от състояние на силна чувствителност, лесно раздразнение и спукване на капиляри, на кожата са необходими няколко основни ресурса!

  • ✅ Хиалуронова киселина
  • ✅ Колаген
  • ✅ Антиоксиданти

Защо именно тези елемнти са нужни на кожата в преодоляването на проблема с капилярите?

✅ Хиалуроновата киселина е основният биологичен продукт, който създава условията за добра еластичност и стабилна тъканна структура. Капилярите губят своята еластичност, когато липсва среда на хидратация, когато липсва хиалуронова киселина.

✅Колагенът е основният протеин, който изгражда всички структури в тялото. Той е важен за капилярите, за да имат те възможността, когато се налага да се разширяват или свиват поради температурни промени, това де се случва без да се напукват и сцепват.

✅Антиоксидантите са особено важни като елементи, които неутрализират свободните радикали, които се отделят по време на метаболитен, физически и емоционален стрес. При липсата им, в кожата се случват редица деструктивни процеси под въздействието на свободните радикали. И ако капилярите са със слаба структура  –  се пукат.

Каква трябва да бъде козметичната програма удома, за да се премахнат спуканите капиляри завинаги?
  1. Тоалетно мляко “Нежност” /…виж продукта/ на LEGENDA. Нежно отстранява ненужните вещества от повърхността, почиства нечистоиите без да дразни кожата. Съхранява влагата и успокоява дори най-чувствителната кожа. 
  2. Интензивно хидратиращи серум с хиалуронова киселина/..виж продукта/ + Бустер КРАСИВА КОЖА с колаген /…виж продукта/ на LEGENDA. Комбинацията на хиалуроновата киселина с колаген дава устойчивост и здравина на структурата на капилярите. Резултатът е здрави капиляри, спокойна кожа, без зачервяване и чувствителност.
  3. Слънцезащитен крем SPF 50+ /…виж продукта/ с антиоксиданти и Q10 на LEGENDA. Благодарение на филтрите за защита от УВ, антиоксидантите и екстрактът от Орфеево цвете, кожата получава устойчива защита от всички вредни въздействия на градската среда и УВ лъчението. 

skin-care-setЗакупи трите продукта с намаление от тук >> Серия за СУХА КОЖА – THENDER SKIN

 
Как Михаил се спаси от капилярите само за една седмица, можеш да видиш тук 👇

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart