fbpx

Сухата кожа в края на зиматаУсещането за сухота, опънатост, повишена чувствителност са състояния характерни за тънката кожа в края на зимата. Колкото и добре да се грижиш за нея, тя все пак проявява потребност от по-специална грижа именно сега.

Най-студеният сезон на годината поставя на изпитание целият организъм и това съвсем обяснимо се случва и на кожата.

Зимата е сезон с много повече часове живот на закрито, по-малко присъствие на жива храна в менюто, много по-малко възможности за разходки и почивка на открито.

В същото време този сезон изисква от нас същото темпо на работа, изисква да се защитаваме от ниските температури, от вирусите. Стресът и цялостната умора нарастват. Всичко това се отразява и на кожата. Ето защо, тя започва да проявява специфични особености като засилена сухота, повишена чувствителност, възобновяване на пигментации, активиране на проблеми с капилярите. Видимо се забелязва умора, загуба на еластичност, понижена енергия.

В този период на годината сухата и тънка кожа има нужда от ДВЕ основни неща:

Първата важна нужда на този тип кожа е ПОВЕЧЕ ЕНЕРГИЯ

Ниските температури изискват огромен ресурс от кожата, за да направи адаптацията си. Кожата е орган, който участва в цялостната терморегулация на тялото. Когато изликайки от помещение с температура 20 градуса се озовем навън, където температурата е 0 градуса, кожата започва темпово да работи, за да се адаптира към тази двадесетградусова разлика. Кипи усилен труд и се изразходва огромен ресурс, за да се адаптира цялото тяло, чиято температура трябва да се запази на 36,6 градуса. Ние не си даваме сметка за огромното количество енергия, което изразходва тялото и кожата ни, за да поддържаме една и съща телесна температура. В резултат на тази динамична работа в края на сезона, кожата е изтощена, уморена и нуждаеща се от енергия и антиоксиданти. Това е едното от условията, за да се съхранят правилните здравословни процеси и кожата да поддържа младежки вид.

Как можеш да дадеш повече енергия на кожата си, с грижа у дома?

Като използваш силата и енергията на естествените продукти от природата.

Регенерираща маска ЛегендаРегенериращата маска на „Легенда“ дава мощен стимул на младостта и здравето, благодарение на маслото от роза Дамасцена. Тази уникална съставка е призната от Юнеско за феномен и е вписана в регистъра с продуктите, наречени „Световно богатство на планетата“. Роза Дамасцена, отглеждана в България е единственото по рода си активно вещество, което носи енергията на живота в себе си. Световните лаборатории са доказали, че единствено българското розово масло има тези уникални характеристики.

Благодарение на съчетанието от българско розово масло с антиоксиданти – витамините А и Е, кожата възобновява темпото на живот, придобива свеж и младежки вид. Дава се стимул на обновяването на кожата, засилва се регенерацията на тъканите и кожата видимо се подмладява. Предотвратява се разрушителното действие на свободните радикали върху еластичността на кожата и се съхранява стегнатият овал на лицето.

Осигурява се мощно подхранващо действие благодарение на растителните масла и специално селектирани протеини. Резултатът е добре подхранена, мека, еластична и подмладена кожа.

Маската се поставя на цялото лице, деколтето и шията и след като попие добре , се измива с хладка вода. Това, което я прави различна от много други подобни продукти е , че може да се прилага и в зоната на околоочния контур, където се натрупват умората и стреса. Когато се преодолее изтощението и умората на кожата, лицето става свежо, подмладено, излъчва здраве и красота.

Поръчай своята маска на имейл: divnamedikds@gmail.com


Второто важно нещо, от което се нуждае кожата сега е ХИДРАТАЦИЯ

За да може кожата да премине през изпитанието на променливите температури, характерни за края на зимата и началото на пролетта, за да има повече ресурс към термоадаптация особено важно е да се осигури хидратация.

За сухата кожа е особено важно не само да бъде добре подхранена, а да бъде интензивно хидратирана, за да преодолее сезонната промяна и да не активира своята чувствителност.

Засилващото се усещане за сухота в този период идва не заради липсата на мазнина, а заради липсата на достатъчно влага в кожата.

Дехидратацията е явление, което има своя причина при този вид кожа. Тънката структура на кожата предопределя загубата на по- голямо количество влага при температурните промени. Ето защо, тънката и суха кожа много по- бързо изпада в състояние на дехидратация , вследствие на което развива чувствителност. Последствията от този дефицит са: спукани капиляри, пигментации, зачервяване и дерматит.

Как да се справиш с дехидратацията, чрез продукти за домашна грижа?

Матиращ лифтинг серум ЛегендаЛифтинг серумът на марката „Легенда“, богат на хиалуронова киселина, дава стабилност, гладкост и мекота на кожата, интензивно хидратира и възвръща нейната толерантност и спокоен вид.

Хиалуроновата киселина предотвратява състоянието дехидратация, съхранява еластичността и подпомага кожата в изграждането на силна защита от въздействието на околната среда.

Благодарение на маслото от чия, кожата е защитена от дерматити и раздразнения. Присъствието на сто процента натурални активни съставки от водорасли стимулират еластичността и младостта на кожата. Физиологичните процеси, производството на еластин и колаген се активира. Резултатът е спокойна, гладка, тонизирана и подмладена кожа, с подобрен еластичен тонус.

Поръчай своя лифтинг серум на имейл: divnamedikds@gmail.com


КАКВИ КОЗМЕТИЧНИ ПРОЦЕДУРИ СА НАЙ-ПОДХОДЯЩИ В ТОЗИ МОМЕНТ?
За да се подхрани, хидратира и тонизира кожата, най-подходящата процедура е мануалният лифтинг масаж.

Говорила съм много пъти за уникалният ефект на тази процедура. Никога няма да се уморя да казвам, че това е най-широкоспектърната процедура, осигуряваща въздействие в най-широк диапазон. Никоя апаратна методика не може да постигне уникалният подмладяващ ефект на ръчният масаж на лице. Кожата се подхранва, благодарение на подобреното кръвоснабдяване и присъствието на растителни и етерични масла. Комбинацията от приятни аромати, ценни биологичноактивни вещества и уникална професионална методика създава младост, стегнат лицев овал, свежест на погледа и позитивно стимулиране на психиката. Едновременното положително въздействие върху тъканите, физиологията, нервната система и емоционалността гарантират подобряване на състоянието на кожата и лицето във всички показатели. Тя става жизнена, млада, свежа и красива.

Повече за лифтинг масажа можеш да научиш в статията:

Как да задържите стегнат овала на лицето с лифтинг масаж

Краят на зимата е особено подходящо да се приложи серия от фотоподмладяващи процедури.

Биофотонното стимулиране възобновява дейността на уморените фибробласти- клетките, които произвеждат еластин и колаген. Възобновяването на работата на клетките води до повишено производство на колаген и еластин в кожата. Резултатът е повишена еластичност на кожата, стегнат овал на лицето, младежко излъчване.

Какво означава „фотоподмладяване“ можеш да научиш в статията:

Лифтинг и здрава кожа, чрез фотоподмладяване

Не отлагай грижата за кожата си за момента, в който е станало късно. Посрещни пролетта с гладка и свежа кожа.

Запиши своя час за пролетна процедура ТУК.

Благодаря ти, че четеш моя блог! Помогни ми, така, че моята помощ за по-красива и здрава кожа да стигне до повече хора. Сподели статията с приятелите си или я харесай от бутона по-долуАко искаш да научиш още интересни и полезни неща за поддържането на кожата, каня те да се абонираш за моя безплатен бюлетин.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart