fbpx

ТРИ ВАЖНИ ПОДХОДА ПРИ КОЗМЕТИЧНАТА ГРИЖА ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА

Знаете ли как да се грижите за чувствителната кожа?

Ако кожата ви се зачервява при смяна на външната температура, ако често се появяват зачервявания , ако проявява лесна раздразнимост и „не обича” слънцето, значи вашата кожа е чувствителна.
Чувствителната кожа може да бъде характеристика както при суха кожа, така и при мазната.
Сигурно сте опитвали много видове козметики, с които да се почувствате добре, да не усещате „опънатост”, сърбеж и да сте с нормален цвят на кожата.
Ето какво трябва да знаете за козметичната грижа към чувствителната кожа:
1. Ежедневното почистване е основен фактор за поддържане на доброто състояние. Ако кожата ви е суха, почистването трябва да се извършва с тоалетно мляко, което се нанася върху лицето с леки разтриващи движения. Добре е да отстраните тоалетното мляко с тоник/лосион за чувствителна кожа. При много чувствителна кожа, когато зачервяването и възпалението са много често явление, би било добре да избягвате измиване с вода. Ако кожата не е много чувствителна, отстраняването на тоалетното мляко може да се извършва с вода.

Ако сте с мазна , чувствителна кожа, почистването на лицето трябва да се извършва с гел-пяна за мазна кожа, която се измива с вода. В никакъв случай не използвайте спирти продукти, сапуни, лосиони на алкохолна основа. Също така откажете се от абразивните пилинги и пилинг- маските.

2. Ежедневна защита на кожата. Независимо дали сте със суха или мазна кожа, ежедневно трябва да използвате слънцезащитни продукти, които да предпазват кожата от УВ лъчението, но не само от него. Чувствителната кожа има нужда от антиоксиданти, които да неутрализират свободните радикали, които се отделят при стрес, преумора, замърсен въздух, работа на компютър. Свободни радикали предизвикват допълнително изтощаване на защитните сили на кожата . В резултат тя се зачервява лесно и реагира негативно дори на съставки, които биха били полезни за нея. Затова, когато избирате крем за дневна защита, търсете крем, който има антиоксиданти – вит. А, вит. Е, какаово масло.

3. Хидратацията е задължителното условие, за да изгради кожата повече толерантност. Ако сте с много суха чувствителна кожа, дневния крем трябва да бъде подхранващ /мазен/ , а силната хидратация можете да подсигурите, като преди крема нанесете хидратиращ серум. Ако кожата не е много суха- използвайте хидратиращ крем. За мазната кожа хидратацията може да се набави чрез хидратиращ серум- той е не мазна субстанция, която бързо попива.

4. Успокояващи трикове. Необходимо е да разполагате с бързи решения, които да прилагате при „бурна” изява на чувствителност – при зачервявания, алергии, засилено чувство на „опънатост”. Бързо успокояване можете да постигнете с продукти, които съдържат слузести вещества- алое, живовляк, ленено семе, овесени ядки, невен. . Маската от ленено семе хидратира и успокоява зачервената кожа. В 50 мл вода добавете една чаена лъжичка ленено семе. Сварете до получаване на рядък гел. Прецедете и нанесете маската за 10 минути. Отмиите с хладка вода.

Ако ви е трудно определите типа кожа и бихте искали да получите професионална козметична програма, запишете час за 30 минутна консултация в салон „Дивна медик”, ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart