Умората и безсънието са врагове на красотата, които не зависят от сезоните. В различните въэрасти обаче негативният им ефект се проявява различно. Начините, по които става отстраняването на тези последствия не са еднакви и също зависят от възрастта. Най-изразителната част на лицето са очите. В тях се отразяват всички трепети на душата. Зоната около очите също се повлиява сериозно от начина на живот и е един от най-сигурните “уведомители” за възрастта.
Когато сте на 16 години зоната около очите е в добро състояние. Ако си лягате късно /след 22:00ч./, ако живеете динамично, не спортувате достатъчно и се храните нездравословно, ще забележите, че около очите се образуват вдлъбнатини /сенки/, които може да бъдат оцветени в сиво-синкав цвят. Между 16 г. – 22 г. тези козметични дефекти се коригират бързо, стига да си наложите по-строг режим на хранене и почивка. При всеки човек необходимите часове сън са различни. Някои се наспиват за 6 часа, а при други 8 часа не са достатъчни.

Един час сън преди полунощ се равнява на два часа сън след полунощ.

Важно е да се ляга не по-късно от 22:00 ч. Тук важи правилото “един час сън преди полунощ се равнява на два часа сън след полунощ”. Най-ценни за кожата са часовете между 22:00 ч. и 6:00 ч. Тогава процесите на възстановяване и регенерация са най-ползотворни. Ето защо, ако си лягате на разсъмване, дори и да спите 12 часа, кожата няма да се чувства добре и няма да е получила своя шанс за възстановяване и релакс. Когато този недостиг на почивка зачести, той започва да дава своите видими поражения върху лицето.

Почистването на гримът всяка вечер е задължително. Този полезен навик трябва да ви остане за цял живот.

Ако сте във възрастта между 22 и 30 год.

Трябва да обръщате по-специално внимание на околоочния контур. Сутрин и вечер нанасяйте специален хидратиращ гел за около очи. В тази възраст се появяват първите симптоми на дехидратация – повърхностни фини бръчици. Сутрешното подпухване причинено от недоспиване и умора се неутрализира със студени компреси, обтривания с кубчета лед, или обливания със редуваща се топла и студена вода. Ако работите с компютър или в помещение с изкуствено осветление и отопление, със слаба проветривост, знайте, че кожата ви е подложена на по-интензивна дехидратация и процесите на остаряване ще се развият по-бързо.

Ако сте във възрастта между 30 и 40 год.

Възрастта между 30 и 40 години предполага преминаването от хидратиращ гел към крем с подхранващи и хидратиращи съставки. Истината е, че традиционните домашни методи за успокояване на подпухването и отстраняване на тъмните кръгове все по-рядко ще дават пълноценен ефект и кожата все по-трудно ще се повлиява. Необходимо е по-интензивно въздействие, което може да се осигури от професионалната грижа на козметиците в салон „Дивна медик”. Към ежедневната грижа и задължителната безупречна хигиена на нежната кожа около очите трябва да се прибавят и професионалните методи за поддържане на еластичността в зоната около очите. Процедурата Fresh Optic, която предлагаме в салон „Дивна Медик”, помага на тази зона да неутрализира вредното въздействие на стреса и умората, и да поддържа добро ниво на всички процеси, които протичат в нея – дишане и хранене. В тази възраст, изчистването на токсините трябва да бъде подпомогнато чрез лимфен дренаж-масаж. В салон „Дивна медик” козметиците са специално обучени на тази терапия. След 40- тата година, кожата започва осезаемо да губи своята еластичност. Бръчиците, които досега са се появявали само при определени мимики, започват да се задържат върху лицето за дълго. Ще дойде ден, в който ще установите, че те всъщност няма да се махнат. Поради намалената еластичност, мимическите бръчки се превръщат в трайни. Поради същата причина изражението на умора върху лицето все по-трудно се отстранява чрез изброените до тук методи. Зоната около очите е осеяна с по-ситни и по-дълбоки бръчици, образували са се торбички, горния клепач се е отпуснал и погледа вече не е със същия блясък. Необходимо е да се прилага ежедневно подхранване с витамини и биологично-активни вещества, чрез серуми, кремове.

Най-дълготраен ефект може да гарантира системната ритмична грижа за специфичната зона около очите. Тази грижа включва масаж за тонизиране на мускула, за изчистване на токсините и намаляване на количеството течности, задържащи се в тъканта. За бърз стимулиращ ефект препоръчително е процедурата Fresh Optic, да бъде направена в интензивна серия. Така може да се постигне дълготрайно стимулиране на еластичността на кожата около очите. Серията включва 10 интензивни процедури (през ден). Всяка седмица е необходимо да се прави масаж за лифтинг, комбиниран с дрениращ масаж, благодерение на което се тонизира мускулите, разнасят се оттоците и “торбичките” и се възвръща блясъка на погледа, тъй като се подобрява кръвообращението.

Когато говорим за въздействието на козметичните методи в помощ на красотата, не може да не напомним, че фактори като тютунопушене, нездравословно хранене и затворен начин на живот обричат на неуспех тяхната ефикасност.