Как се променя кожата с напредване на годините?

1. Намалява темпото на регенерация на клетките в епидермалния ( най-повърхностния) слой. Това води до задържането на по-голямо количество вроговени клетки на  повърхността. Променя се релефа- кожата става по-груба, загубва тонус, променя се тургурът. Като цяло кожата изглежда уморена и повяхнала.

2. Значително намалява темпото на производство на еластин и колаген и настъпват промени в качеството на колагена. След 40-та година спира производството на един от типовете колаген/ ІІІ тип/. Той позволява на кожата да се възстанови в случай на притискане и образуване на гънка от натиск. Когато този тип колаген липсва, кожата лесно образува така наречените „мимически бръчки”. Те могат да се образуват на деколтето или бузите по време на сън в поза „по корем” например.

КАК ФОТОПОДМЛАДЯВАНЕТО СЕ СПРАВЯ С  ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ?
1. Подобряване на структурата  на кожата

Процедурата „фотоподмладяване“  въздейства конкретно върху регенерацията на клетките. Светлинният поток дава стимулиращ ефект на процесите на обновяване на кожата. По този начин се осигурява бързо подмладяване на епидермиса, което се изразява в по-добра структура, младежки тонус и ново излъчване. Когато кожата започне динамично да регенерира, видимо се подобрява цялостния вид на лицето. Свежест и младежко излъчване, подобрено излъчване , усещане за здравина и плътност.

2. Стимулиране на еластичността, чрез стимулиране на производството на еластин и колаген.

Чрез селектирана светлина се стимулират производството на еластин и колаген, подобрява се качеството на колагена и се възстановява нивото на колагена от ІІІ тип. Това дава подобрена еластичност и младежки тонус , предотвратява появата на мимически бръчки и подпомага изглаждането на повърхностните бръчици. Необходимо е приложение на процедурата 1 път на около 7-10 дена . Ефектът проличава след третата процедура. Пълната програма изисква 8-10 приложения.

 Ако търсите методи за стимулиране на естествените процеси на подобряване на състоянието на кожата, ако за вас е важно да получите резултат, който да се задържи по- продължително във времето, значи процедурата „фотоподмладяване“ е за вас.

За да разбереш повече за нашите процедури и цени или да запишеш час за процедура влез тук: https://divnamedik.com/proceduri/