fbpx

Суха, тънка кожа с бръчки – КРЕМ ИЛИ ФИЛЪР Е РЕШЕНИЕТО

ОТГОВОР НА ЗАПИТВАНЕ

 

“Помощ!

На 36 години съм.

Кожата ми е суха и тънка.

Разбирам, че това предразполага към бръчки, но като се усмихна и ми става лошо.

Отскоро ползвам ретинол, не разчитам много на него, използвам и добра хидратация, но моля ви, казвайте как да намаля тези бръчки, като се усмихна.

Съгласна съм на всичко – инжекции, филъри, каквото ми кажете, това ще направя.”

 

Ако и вие също сте с тънка и финна кожа, имате бръчки, третирате кожата с ретинол, използвате стриктно хидратация…

и въпреки това, виждате, че кожата ви продължава да образува бръчки и това предизвиква паника във вас…

видеото / статията ще са ви много полезни 👀⬇️🎥

Започвам с това, че когато кожата е финна и тънка, тогава тя е и по-предразположена към образуване на бръчки. Това, което трява да се спазва стриктно в този тип кожа, това е добрата, надеждна хидратация.

Но не хидратацията от типа “Аз ползвам хидратиращи продукти…” а “Аз чувствам и виждам кожата си хидратирана”. Надявам се да разберете разликата в двата типа изречение. При мен идват редовно дами и господа, които са убедени, че имат хидратирана кожа защото ползват много рекламирани и скъпи хидратиращи продукти, но когато погледнем кожата професионално откриваме, че тя е ЖАДНА.

☝️ Как една кожа показва, че е хидратирана и как показва, че е дехидратирана?

✅ Добре хидратираната кожа стои набухнало, стои меко, копринено.

 Независимо от това, че е тънка, когато направите лекичка гънка, когато се усмихнете, кожата не прави финни, тънки линийки на повърхността.

✅ Дори в сериозно състояние, при сериозна мимика на лицето, когато лекичко надигнете някои участъци, кожата не прави мрежички на повърхността.

Това е първата индикация, че кожата е добре хидратирана.

❌Когато прави мрежички, когато при усмихване се получават финни, тънки линийки отгоре, има леки бръчици на повърхността, това означава, че кожата е дехидратирана.

❗ Което означава, че дори да ползвате хидратиращ продукт, най-вероятно не е подходящ за вашата кожа.

Вариациите на това да пише, че крема е хидратиращ или че продукт е хидратиращ, са страшно много. Разликата между козметичните продукти не е единствено и само в цената или в това, че едните идват от Франция, от Корея, от Германия, от Америка, или са българско производство.

Това изобщо не е най-важната разлика.

Има много голямо значение при нанасяне на продукта, дали действително кожата се чувства хидратирана или не.

Казвала съм го и в други свои видеа/статии, но тук отново ще обърна внимание:

Изобщо не е достатъчно да се каже, че продуктът е хидратиращ или че продуктът съдържа хиалуронова киселина.

Много пъти ми се е случвало да консултирам клиенти и да предлагам хозметични програми на хора, които са ползвали продукти с хиалуронова киселина, но състоянието на кожата им е дехидратирано.

Вторият много важен акцент.

Когато кожата е силно дехидратирана, да ползвате ретинол всъщност е опасно.

Не бих го препоръчала.

Да, знам, ретинола се препоръчва за подмладяване, за изглаждане и така нататък, но принципът по който ретинола изглажда не се препоръчва при дехидратирана кожа.

Моята препоръка е винаги когато използвате медицински пордукти,  да имате консултант, който първо да прецени дали кожата ви е в състояние да ги понесе и ако изобщо го понесе, тя наистина ли ще получи резултата, който обещава продукта.

Нерядко използването на такъв тип продукт, върху тънка, суха, дехидратирана кожа, води по-скоро към обратен резултат.

По-скоро можете да се озовете в ситуация на кожа, която е сбръчкана на повърхността, съсухрена е  и развива повече чувствителност заради ретинола.

Искам да обърна внимание и на готовността веднага да се сложат филъри, да се работи с инжекционните методи.

Оставам с впечатлението, че за много хора, инжекционният метод е метод, който веднага решава всички проблеми на кожата.

Това обаче не е точно така.

Не за първи път в свое видео ще кажа, че медицинските подходи, към кожа, която има нужда от ежедневни, най-обикновени, най-природно съобразени активни съставки, активната медицинска интервенция, по-често не дава дългосрочен резултат за здраве.

Медицинския подход в такива случаи може да действа, както би действал подход при пожар при запалена къща.

Гори къщата, викаме пожарната, тя огасява пожара и от гледна точка на пожарникаря работата е свършена.

Резултатът е на лице.

Пожарникаря ще каже: “Имаше пожар, сега няма пожар”.

Но ако погледнем от гледна точка на къщата и нейната функционалност, имаше къща, а след това вече има разрушена къща.

Инжекционния метод има своите предимства, има своите приложения.

Аз като козметик, който дава решения за дългосрочно здраве, не бих дала инжекционен метод като решение при състояние на кожа, която в случая би могла много успешно да възстанови текстурата, да получи хидратация, да изглади повърхностните бръчки и от 36 годишна възраст поне до 60 годишна възраст да се радва на пълно здраве.

За мен инжекционния метод би трябвало да се приложи тогава, когато са използвани адекватно и компетентно всички останали други възможности, те не са дали никакъв резултат и ситуацията е безнадежна.

Аз лично дори тогава не бих подходила с инжекционен метод, защото ако човек е на 80 години и всички други методи вече не работят, аз наистина бих се запитала защо е нужно човек да минава към толкова силни интервенции. Но ако човек реши да използва това, окей, рисковете всичките са за него и на 80 години е ясно, следващите 10 години дори да не върви към здраве едва ли е чак толкова фатално. Но на 36, моята препоръка като човек, който има огромен опит в козметиката, огромен опит в даването на решения за здраве и красота, аз не бих препоръчала при това състояние на кожата да подходите към инжекция.

Ако се нуждаете от истинско решение – здравословно, аз съм създател на козметични продукти, с които на много хора съм дал решение точно на такава ситуация.

Можете да видите в YouTube канала ми хора, които разказват за това, че са били в подобни състояния и решението е дошло.

Комбинацията между интензивен хидратиращ серум на Legenda и Бустер Красива кожа със сребърен цитрат е уникалната комбинация, която точно при такъв тип кожа дава феноменални резултати.

Само за десетина дни използване на тази комбинация от продукти, кожата се изглажда, набухва, успокоява се.

Състоянието, за което коментирам в момента, освен че има повърхностни бръчки, със сигурност има и чувствителност, със сигурност липсва добра защита на кожата, вероятно е податлива към възпаление, към еритемни дерматитни състояния, защото дефицита на хидратация винаги води до такива промени в кожата.

Най-вероятно и капилярната структура също вече проявява своята нестабилност и своята нездравина и скоро ще започне да се забелязва пукане на капилярите на повърхността.

Когато се използва комбинацията между интензивен хидратиращ серум и Бустер Красива кожа на Legenda, се постига плътна, здрава, стабилна структура.

Понякога състоянието на дехидратация е толкова дълги години, толкова дълъг период е било състояние на кожата, че не е възможно да се постигне пълноценно, абсолютно пълно възстановяване на кожата само с домашни продукти.

Ето защо тук идват на помощ хидратиращите козметични процедури и програмите в Козметичен салон.

Разбира се, че Козметичната услуга има своето място в здравословното поддържане на кожата.

При тази ситуация, която виждам на снимката, най-фантастичната програма за поддържане на кожата, за възстановяване на нейното дълголетно здраве, би било комбинацията на хидратиращи продукти Легенда в комбинация с лифтинг масажа, който се изучава в Академия Легенда. Козметиците, които са от моята школа и работят лифтинг масажа с продуктите на Legenda, предлагат тази процедура в серия, при което постигат фантастични резултати 🧡🧡🧡.

Има как да се оправи положението, има как да се реши въпроса, стига да имате желание да търсите здравословните природни методи.

Ако имате нужда от повече консултация, пишете ми, ще ви насоча към салони, които предлагат точно тази програма.

До нови срещи!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart