КАК СЪЗДАДОХ КОЗМЕТИЧНАТА МАРКА ЛЕГЕНДА

Аз съм Даниела Спасова

и вече повече от 20 години помагам на жени и мъже, които искат да постигнат здрава и красива кожа. Козметик и управител съм на салон Дивна Медик, гр. София.

Първите осем години от моят професионален път като козметик бяха посветени на търсенето на най-добрите професионални продукти за красота, с които да постигам здравословен дълготраен резултат при своите клиенти. Използвах, тествах и изучавах най-известните професионални продукти, но не намирах онзи здравословен козметичен подход, който изрази моята концепция за здраве и красота.

Посетих множество производители на козметика, срещнах се с биотехнолози на известни козметични марки и реших: ще създам собствена козметична марка.

Вярвам, че човешката красота зависи не само от състоянието на кожата и тъканите!

Моята концепция за красота разглежда човека като съставен от три същности – физическа, психоемоционална и ментална. Когато тези три същности живеят здравословно, хармонично, развиват се и се реализират пълноценно, тогава настъпва пълноценното здраве и истинската красота. Ако една от тези същности боледува, не се обгрижва, не се реализира, тя се разболява и води до заболяване в другите две.

Копнеех да реализирам тази своя философия в козметичните продукти на своята марка.

В продължение на две години направих многобройни опити да се свържа с известният немски консултант по козметични продукти – Мишел Пфайфър. Името му е известно с това, че консултира 300 от най-известните световни марки по козметика. В този дълъг период от време той не обърна внимание на моите предложения да заработим заедно.

В периода на подготовката на България за присъединяването й към Европа, имах шанс да се запозная с г-н Пфайфър по време на една конференция в България, на която беше лектор. Лекцията му даваше информация на българските производители за изискванията за качество, на които трябва да отговаря българското производство на козметични продукти, за да се спазят директивите на европейския съюз. Представих му своята концепция за продукти и той прие да стане мой консултант.

Благодарение на него аз получих достъп до висококачествени патентни съставки за кремове.

Той ми съдейства да се свържа с производители на активни съставки на световно ниво, с лаборатории и експерти, които да създадат рецептите на марката „Легенда”.

Под негово ръководство се създаде международен екип от експерти, който разработи първите тестови продукти на марката. По препоръка на г-н Пфайфер, основен създадел на рецептите стана н.сътр. Свобода Добрева. Българка, биотехнолог, която е известна сред производителите на козметични продукти в Европа, но в България името й не бе познато.

Свобода Добрева е създател на 12 световни патента на активни съставки за козметични продукти от естествен произход. Един уникален професионален успех! Много биотехнолози мечтаят да създадат поне една патетована активна съставка и ако го направят, смятат това за успеха на своя живот. А г-жа Свобода Добрева има собствени 12 патента, които се закупуват и използват в най-известните и престижни козметични марки.

Международният екип, който разработи рецептите на марката „Легенда” ползваше огромният световен опит, събран до момента. В продължение на 4 години първите пробни продукти се тестваха, наблюдаваха се резултатите, анализираха се и се подобряваха. Събирахме се, коментирахме, обменяхме мнения и вървяхме към усъвършенстване на продуктите. Те даваха становище като биотехнолози, аз коментирах като козметик и човек с огромен опит в работата си с клиенти. Всеки един продукт е прецизно анализиран, наблюдаван и тестван преди да бъде утвърден като готов.

Първите 10 години козметиката се продаваше и ползваше само от клиенти на моя салон. След хилядите позитивни отзиви, козметичната марка излиза от границите на салона. Вече има възможност всеки желаещ да си купи продуктите от електронния магазин.

Най-голямото предизвикателство за екипа беше холистичното въздействие!

Продуктите на „Легенда” въздействат не само на тъканта, на клетките, на физическото! Те въздействат върху емоциите, върху енергията и постигат уникалният ефект на удоволствие и радост при употребата им. Харесвам, коментарите на моите клиентки, които наричат ароматите „кралски”.

Дизайна на опаковката на „Легенда” съвсем не е случайна.

Символът на черния цвят се свързва със ЗЕМЯТА, с физическото.

Златният цвят символизира „ЕНЕРГИЯТА, ДУШАТА”.

Вярвам, че когато физическото, енергийното и духовното в човека функционират в баланс, се постига истинска, зравословна красота – настъпва изгрева и реализацията на човека.

Основният символ на „Легенда” е изгряващото слънце!

Марката Легенда е създадена с обич!

Ползвал/а ли си някога козметика направена с обич? Обич към здравето, към красотата, към човешкото съшество!

ПРОДУКТИ
ОТЗИВИ ЗА ПРОДУКТИТЕ