fbpx

Защо хората са уплашени от процедурата “Почистване на лице”

Аз съм Даниела Спасова.

Моят дългогодишен професионален живот е посветен на това, да помагам на мъже и жени, които имат проблеми с кожата на лицето да постигнат здрава, млада и красива кожа.

Днешната тема е за уплахата и страха от почистването на лице при мазна и проблемна кожа.

Към тази тема ме подтикна разговор с клиент, който е бил уплашен от процедурата ”почистване на лице” , в резултат на което дълги години не е имал желание да посети козметик.

През дългогодишният ми път като козметик срещнах много клиенти с подобна история.

Затова реших да направя това видео/статия, в която да обсъдя причините, поради които някои хора са уплашени от почистването. Обобщих в няколко категории това, което открих при своите клиенти.

Тази статия/видео ще бъде полезна за всеки, който има широки пори, мазна кожа, комедони и търси начин да постигне по-гладка, по-чиста и здрава кожа на лицето, без да се излага на всички опасности, за които е чувал.

В нея давам много важна професионална информация за:

 

  • ползите от почистването на лицето и за случаите, в които не се постига резултат;
  • кога трябва и кога не трябва да се прави почистване;
  • защо хората са уплашени от почистването;
  • може ли почистването да бъде заменено с други козметични похвати.

 


НУЖНО ЛИ Е ДАСЕ ПРАВИ РЪЧНО ПОЧИСТВАНЕ НА ЛИЦЕ?


Ако кожата е мазна, с широки пори, с комедони и прави възпаления – ръчното почистване е най- ефикасният начин да се поддържа доброто здраве на кожата.


ЗАЩО ХОРАТА СА УПЛАШЕНИ ОТ ПОЧИСТВАНЕТО НА ЛИЦЕ?


ПЪРВА ПРИЧИНА да сте уплашени от “процедурата „почистване на лице”

Случва се, когато посетите салон за първи път да ви кажат, че е задължително първо да ви бъде направено ”почистване” и след това всякакви други процедури. Вероятно ви е направено почистване на кожата, но тя не е имала нужда от това. Най-вероятно сте се чувствали лошо изненадани от резултата.

Този подход не бих го определила като професионален. Аз не работя по този начин. Смятам, че почистването на лице се прави само тогава, когато кожата има нужда от него. Тази процедура, не би трябвало да се прави за „добър ден” на всеки, който посети салонът.

Все пак, добре е да знаем, че не всички, които предлагат услуги са еднакво професионално подготвени. Има места, на които се работи „на конвеир”, без предварителна диагностика на кожата, без определяне на типа кожа. Клиентите се обслужват по един и същи начин, без значение каква е разликата в състоянието на кожата им. Ако сте посетили подобен тип салон, обяснимо е защо сте уплашени от това, което ви се е случило.

ВТОРА ПРИЧИНА за да сте уплашени от процедурата „почистване на лице”- непрофесионално изпълнение на процедурата

Не дотам доброто професионално изпълнение на процедурата може да предизвика разраняване на кожата, неприятни синини и белези. От разкази на мои клиенти разбирам, че са били много шокирани от това,че в някои случаи почистването се извършва, чрез системно убождане на кожата с игла, или че е било свързано с неописуема болка и много дискомфорт . Разраненото и болезнено състояние на лицето в резултат на тези подходи са оставили трайно негативни спомени в тях.

Една част от моите клиенти, преживяли разочарование от почистването на лице споделят, че след почистването, лицето им е било много по-зле отколкото преди това. Чувствали са се некрасиви. Затова, споделят те, предпочитаме да си ходим с пълните пори, с черните точки, но да си спестим болките, раните и некрасивата гледка след подобно почистване.

И тук аз искам да ви кажа нещо много важно и съществено!

Почистването на лице при мазна и комбинирана кожа не би трябвало да разранява!

Когато процедурата е направена професионално и компетентно, резултатът е чиста, свежа, гладка кожа, с по-малки пори, без комедони!

Възможно е да се получи разраняване, но само в случаите, при които клиентът е дошъл в активен възпалителен период, има обриви, възпаления и кожата боледува.

Защо кожата се възстановява трудно след почистване – можеш да видиш в тази статия:

Защо кожата се възстановява трудно след почистване и какво е необходимо да се направи, за да се промени това?

Когато при мен дойде клиент с проблемна, болна кожа, винаги обсъждаме кога и как да стартираме програмата за лечение, начинът по който ще се чувства след процедурата. Всеки клиент е наясно в кои случаи ще се стигне до разраняване и защо.

НО! Тук става дума за болна кожа!

В случаите в които сме наясно, че кожата ще се разрани, ние, козметиците от салон „Дивна Медик” обсъждаме с клиента времето в което да ни посети, за да не се нарушава ритъма на социалният му живот от притесненията с раничките по лицето. По време на процедурата включваме допълнителни успокояващи елементи и въздействия, за да подпомогнем бързото успокояване и заздравяване. На финала на процедурата поставяме медицински камуфлаж, с който дискретно тушираме и скриваме наранените участъци, за да може клиентът спокойно да продължи своя ден и срещите си с хора.

Процедурата завършва с предоставяне на информация и съвети за начините по които да се обгрижва кожата у дома, за да се възстанови максимално бързо.


ВАЖНО!


За да си спестиш разочарование, избери салон, в който ще ти направят надеждна консултация, ще ти кажат какъв тип кожа имаш и ще ти дадат информация за всичко, което е необходимо да знаеш, за да поддържаш кожата си здрава и красива.

Каня те в салон „Дивна медик” на диагностиката на кожата.

За да разбереш повече за нашите процедури и цени или да запишеш час за процедура влез тук: https://divnamedik.com/konsultatsia/

Аз много вярвам в това, че най-правилният начин, за да преминаваме красиво през годините е да бъдем компетентни и образовани за това кое е полезно и кое не за кожата.

Да сме образовани, но по правилния начин.

От многобройните публикации в интернет не винаги можете да постигнете правилно знание за кожата. Рекламите и информацията в тях твърде често водят хората към недотам полезни и здравословни решения.

 


МОЖЕ ЛИ РЪЧНОТО ПОЧИСТВАНЕ ДА БЪДЕ ЗАМЕНЕНО С ДРУГО?


През последните няколко години масово навлязоха методики за третиране на кожата, които се наричат „почистване на лице без болка”.

Сред тях има пилингови третирания, апаратни въздействия с киселини, вакууми, ултразвукови, сонофорезни, или въздействия чрез електропорация.


КАКВО Е ВАЖНО ДА СЕ ЗНАЕ ЗА МЕТОДИТЕ РАЗЛИЧНИ ОТ РЪЧНАТА ЕКСТРАКЦИЯ?


Когато кожата е с дълбоки пори, твърди комедони и много мазна, тези методи не могат да почистят натрупания себум в дълбочина. Правят повърхностно отстраняване на част от него, но порите си остават непочистени. Ефектът, какъвто и да е той, остава само за няколко дни.

Тези методи за частично почистване се прилагат с успех при по-тънки и не толкова мазни кожи. Методиката на този тип почистване идва от страни, в които хората имат скандинавски тип кожа – тънка, нежна, суха и чувствителна. И да, при този тип кожа, почистването с методи различни от екстракция дават достатъчно добър резултат. В нашите географски ширини, традиционно се среща типа кожа, която е по-плътна, по-мазна и с по-дълбоки комедони. Най-ефикасният начин да се поддържат порите чисти, порите малки и да се регулира мазнината е чрез традиционното ръчно почистване с екстракция.

Имам клиентка, която е с комбинирана към мазна кожа. Наскоро замина за Франция, като модел на една известна фирма. Грижата за красотата й е изцяло финансирана от тази фирма. Няколко месеца, младата дама си прави почистване на лицето с познатите във Франция безболезнени методи, без екстракция. Кожата й започна полека-лека да губи добрия си вид. Появиха се все по- дълбоки и по-дълбоки комедони, от време на време и възпаления. В крайна сметка, тя взе решение – на собствени разноски пътува до България, за да й направя традиционното почистване, с което порите й се прибират, кожата се избистря и заглажда.

Това не е единствената история, която мога да разкажа с клиентка, която е с широки пори и мазна кожа, опитала други методи за почистване и не получила по-добър резултат от този, на традиционното почистване.

За да си спестиш разочарования и страх, избери козметикът, който е доказал своят опит и професионализъм. Не оставяй красотата ти да зависи от случайни и непроверени хора.

Не отлагай повече грижата за себе си…

За да разбереш повече за нашите процедури и цени или да запишеш час за процедура влез тук: https://divnamedik.com/konsultatsia/

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart