Когато си в процес на избелване на пигментации, лифтинг процедури или програма за пилинг и освежаване на кожата, е нужно много добре да предпазваш кожата от външни негативни влияния.  Това видео ще ти помогне да разбереш основните принципи при използване на слънчева защита през зимата.

Зима е!

Навън е студено, мразовито! 

И в същото време има слънце! Да! Вярно е, че  не напича както през лятото. И това може много да те заблуди, че няма нужда от слънцезащитни продукти за кожата ти.


Много  хората смятат, че щом навън е студено, значи слънцето не е опасно за кожата.

Това не е вярно!

Не бива да правим връзка на зависимост между външната температура и влиянието на УВ лъчите върху кожата. Моите наблюдевия върху клиентите, с които работя ми дават основание да направя извод,  че повечето хора рядко се замислят за силните слънчеви лъчи в планината и опасностите, които крият те. 

Нормално! Те смятат, че е странно хем да е студено, хем да е нужно да се пазиш от слънцето. 

Случвало ли ти се е да изгориш на слънце през зимата?  Ако ти се е случвало, разбирам те! Не си виновен ти. Ако не си имал шанс да стигне до теб информацията, че слънчевата защита през зимата е точно толкова важна, както защитата от измръзване и простуда.

УВ лъчението въздейства върху кожата независимо от температурата на въздуха.

Ето защо е нужно да се използва слънчева защита с висок фактор и през зимата.

Това е задължително условие за успех при хората, които са се посветили на грижа за кожата с цел премахване на пигментации, при които се провеждат пилинг програми или са в серии за лифтинг и подмладяване.

За да се осигури максимално ефикасна грижа за кожата през зимата е необходимо:

  • Абсолютно гарантирана надеждна хидратация. Единствено тогава, когато кожата е добре хидратирана може да се постигне овладяване на пигментациите, подмладяване и задържане на младостта. Когато кожата е дeхидратирана през зимата лесно проявява чувствителност, реагира на слънцето като се активират пигментациите. Студът предизвиква спукване на капиляри, лющене и зачервяване.

  • Второто много важно условие е да се подават на кожата антиоксиданти. При огромната температурна разлика между температурата на помещението у дома и външната температура, с която се среща кожата, когато излезем, клетките преодоляват огромно количество „стрес”, за да се адаптират. Произвеждат се голямо количество свободни радикали, които вредят на младостта и свежестта на кожата. Резултатът е изтощена, уморена, похабена кожа в края на сезона.

  • Нежна и правилна защита от слънцето, за да се съхрани младостта, равномерния тен, спокойното поведение на кожата.

слънцезащитен крем на Легенда SPF 50+Аз създадох крем, който съчетава тези три фактора за оптимална грижа за кожата през зимата. Кремът „SPF 50+ на марката „Легенда” осигурява пълноценна защита от слънце и същевременно дълбоко хидратира, благодарение на хиалуроновата киселина. Съдържанието на Q10 в този продукт предпазва кожата от стареене, защитава я от свободните радикали, които се отделят при резки температурни разлики и при живот в градска среда.

Какво трябва да знаем за слънчевата защита, когато отиваме в планината през зимата?


Когато тръгваме към планината, кремът на „Легенда” SPF 50+  ще осигури всички необходими параметри на защита от които се нуждае кожата- слънчева защита, антиоксидантна защита, хидратация.

Ако се налага престой дълго време под директните слънчеви лъчи е важно да се знае, че е необходимо да се подновява нанасянето на продукта след около един час. Препоръката ми е – измий лицето и тогава нанеси нова доза от продукта.

Ако обаче не си непрекъснато под слънчево въздействие, няма нужда да нанасяш повече от един път от крема.

Какво е добре да знаем за слънчевата защита, ако сме в градска среда през зимата?


Ако си в ритъм на работа – вкъщи през зимата, не е нужно да се престараваш със слънчевата защита. Ако срещата ти със слънцето е само за няколко минути, докато се придвижваш до работата и обратно, няма защо да се притесняваш. Това, което е нужно да осигуриш е антиоксидантната подкрепа на кожата, за да се справя успешно със стреса предизвикан от голямата температурна разлика и радиолъчението от компютрите и мониторите в обкръжаващата работна среда. Кремът на „Легенда” SPF 50+  осигурява тази защита и подкрепа за целия ден. Той е прекрасна основа за грим. Използвай го, след като поставиш хидратиращия серум с хиалуронова киселина. Върху него спокойно постави фондьотен и знай, че си с най-добрата грижа за кожата си в студения сезон.

Ако искаш да се справиш с пигментациите, не е достатъчно само да защитаваш кожата от слънцето. По тази тема съм правила друг видео материал, можеш да го видиш тук:

„Петна по кожата- има ли спасение?“

Поръчай своя слънцезащитен крем SPF 50+, с хиалуронова киселина и Q10 от тук: КЪМ МАГАЗИНА

Ако статията ти харесва, моля те сподели я!


Не се колебай да ми пишеш, ако имаш въпроси, свързани с твоята красота на  имейл: divnamedikds@gmail.com

Ако искаш да научиш още интересни и полезни неща за поддържането на кожата, каня те да се абонираш за моя безплатен бюлетин: