Ако си в процес на избелване на пигментации, лифтинг процедури или програма за пилинг и освежаване на кожата, това видео ще ти помогне да разбереш основните принципи при използване на слънчева защита през зимата.

Зимата е сезонът в който, освен, че има УВ лъчение, има и много ниски температури.

Всъщност това са двата важни фактора /слънце и студ/, които да се съобразяват, когато говорим за пълноценна защита на кожата.

Студено е, значи няма опасност от слънцето


Голям процент от хората смятат, че щом навън е студено, значи слънцето не е опасно за кожата.

Това не е вярно!

Не бива да правим връзка на зависимост между външната температура и влиянието на УВ лъчите върху кожата. Чувала съм, че хората отиват в планината през зимата, без да използват слънчева защита и след това са много изненадани, че кожата на лицето е изгоряла. Смятат, че е странно хем да е студено, хем да си изгорял от слънцето.

УВ лъчението въздейства върху кожата независимо от температурата на въздуха.

Ето защо е нужно да се използва слънчева защита с висок фактор и през зимата.

Това е задължително условие за успех при хората, които са се посветили на грижа за кожата с цел премахване на пигментации, при които се провеждат пилинг програми или са в серии за лифтинг и подмладяване.

За да се осигури максимално ефикасна грижа за кожата през зимата е необходимо:

  • Абсолютно гарантирана надеждна хидратация. Единствено тогава, когато кожата е добре хидратирана може да се постигне овладяване на пигментациите, подмладяване и задържане на младостта. Когато кожата е дeхидратирана през зимата лесно проявява чувствителност, реагира на слънцето като се активират пигментациите. Студът предизвиква спукване на капиляри, лющене и зачервяване.

  • Второто много важно условие е да се подават на кожата антиоксиданти. При огромната температурна разлика между температурата на помещението у дома и външната температура, с която се среща кожата, когато излезем, клетките преодоляват огромно количество „стрес”, за да се адаптират. Произвеждат се голямо количество свободни радикали, които вредят на младостта и свежестта на кожата. Резултатът е изтощена, уморена, похабена кожа в края на сезона.

  • Нежна и правилна защита от слънцето, за да се съхрани младостта, равномерния тен, спокойното поведение на кожата.

слънцезащитен крем на Легенда SPF 50+Аз създадох крем, който съчетава тези три фактора за оптимална грижа за кожата през зимата. Кремът „SPF 50+ на марката „Легенда” осигурява пълноценна защита от слънце и същевременно дълбоко хидратира, благодарение на хиалуроновата киселина. Съдържанието на Q10 в този продукт предпазва кожата от стареене, защитава я от свободните радикали, които се отделят при резки температурни разлики и при живот в градска среда.

Какво трябва да знаем за слънчевата защита, когато отиваме в планината през зимата?


Когато тръгваме към планината, кремът на „Легенда” ще осигури всички необходими параметри на защита от които се нуждае кожата- слънчева защита, антиоксидантна защита, хидратация.

Ако се налага престой дълго време под директните слънчеви лъчи е важно да се знае, че УВ филтрите осигуряват пълноценна защита в рамките на един час. Затова е необходимо да се подновява нанасянето на продукта. Препоръката ми е – измий лицето и тогава нанеси нова доза от продукта.

Ако обаче не си непрекъснато под слънчево въздействие, няма нужда да нанасяш повече пъти от крема.

Какво е добре да знаем за слънчевата защита, ако сме в градска среда през зимата?


Ако си в ритъм работа – вкъщи през зимата, не е нужно да се вманиачаваш по темата „слънчева защита”. Ако срещата ти със слънцето е само за няколко минути, докато се придвижваш до работата и обратно, няма защо да се притесняваш. Това, което по-скоро е нужно да осигуриш е антиоксидантната подкрепа на кожата, за да се справя успешно със стреса предизвикан от голямата температурна разлика и радиолъчението от компютрите и мониторите в обкръжаващата работна среда. Кремът на „Легенда” осигурява тази защита и подкрепа за целия ден. Той е прекрасна основа за грим. Използвай го, след като поставиш хидратиращия серум с хиалуронова киселина. Върху него спокойно поставеи фондьотен и знай, че си с най-добрата грижа за кожата си в студения сезон.

Поръчай своя слънцезащитен крем SPF 50+, с хиалуронова киселина и Q10 от тук: КЪМ МАГАЗИНА

Ако статията ти харесва, моля те сподели я!


Не се колебай да ми пишеш, ако имаш въпроси, свързани с твоята красота на  имейл: divnamedikds@gmail.com

Ако искаш да научиш още интересни и полезни неща за поддържането на кожата, каня те да се абонираш за моя безплатен бюлетин:

СЪВЕТИТЕ ЗА КРАСОТА НА ДАНИЕЛА СПАСОВАНаучи професионалните тайни в поддържането на красива и здрава кожа.