fbpx

Как да избереш слънчева защита през зимата

За дамите и господата, които имат намерение да правят козметична грижа за подмладяване, за избелване на пигментации или за отстраняване на белези от акне!

Най- подходящият момент за това е зимния сезон.

Навън е студено, мразовито и с по- малко часове слънце, ако изобщо има слънце.

Това е основната причина да се препоръчва именно зимния сезон за тези козметични програми.

ВНИМАНИЕ!

Тук може да  се заблудиш, че щом е зима, значи може би няма нужда от слънчева защита.

Много  хората смятат, че щом навън е студено, значи слънцето не е опасно за кожата.

Защо това не е вярно!

Не бива да се прави връзка между външната температура и влиянието на УВ лъчите върху кожата.

УВ лъчението въздейства върху кожата независимо от температурата на въздуха.

И още нещо! Когато си в планината, знай, че колкото по- високо се изкачваш в надморската височина, толкова по- силни стават лъчите  на слънцето. Без значение дали външната температура и под или над нулата.

Трите основни характеристики на добрият слънцезащитен крем за зимата

  1. Да осигурява силна хидратация!
  2. Да попива бързо, да не стои на повърхността като маска!
  3. Да е немазен и некомедоногенен!

слънцезащитен крем на Легенда SPF 50+Аз създадох крем, който съчетава тези три фактора за оптимална грижа за кожата през зимата. Кремът SPF 50+ на „Легенда” осигурява пълноценна защита от слънце и същевременно дълбоко хидратира, благодарение на хиалуроновата киселина. Съдържанието на Q10 в този продукт предпазва кожата от стареене, защитава я от свободните радикали, които се отделят при резки температурни разлики и при живот в градска среда. Кремът попива бързо, не оставя следи и е прекрасна основа за грим. Препоръчва  се и за мазна кожа, тъй като е некомедоногенен, не е мазен, поддържа кожата свежа и чиста през целия ден. 

 

Как се използва слънчева защита  през зимата и по време на туризъм ?

 


Кремът на „Легенда” SPF 50+   осигурява всички необходими параметри на защита от които се нуждае кожата- слънчева защита, антиоксидантна защита, хидратация.

Ако се налага престой дълго време под директните слънчеви лъчи е важно да се знае, че е необходимо да се подновява нанасянето на продукта след около един час. Препоръката ми е – измий лицето и тогава нанеси нова доза от продукта.

Ако обаче не си непрекъснато под слънчево въздействие, няма нужда да нанасяш повече от един път от крема.

 

Какво е добре да знаем за слънчевата защита, ако сме в градска среда през зимата?

 


Ако си в ритъм на работа – вкъщи през зимата, не е нужно да се престараваш със слънчевата защита. Ако срещата ти със слънцето е само за няколко минути, докато се придвижваш до работата и обратно, няма защо да се притесняваш. Това, което е нужно да осигуриш е антиоксидантната подкрепа на кожата, за да се справя успешно със стреса предизвикан от голямата температурна разлика и радиолъчението от компютрите и мониторите в обкръжаващата работна среда. Кремът на „Легенда” SPF 50+  осигурява тази защита и подкрепа за целия ден. Той е прекрасна основа за грим. Използвай го, след като поставиш хидратиращия серум с хиалуронова киселина. Върху него спокойно постави фондьотен и знай, че си с най-добрата грижа за кожата си в студения сезон.

 

Ако искаш да се справиш с пигментациите, не е достатъчно само да защитаваш кожата от слънцето. По тази тема съм правила друг видео материал, можеш да го видиш тук:

 

“Петна по кожата- има ли спасение?”

 

Поръчай своя слънцезащитен крем SPF 50+, с хиалуронова киселина и Q10 от тук: КЪМ МАГАЗИНА

 

Ако статията ти харесва, моля те сподели я!

Не се колебай да ми пишеш, ако имаш въпроси, свързани с твоята красота на  имейл: divnamedikds@gmail.com

Ако искаш да научиш още интересни и полезни неща за поддържането на кожата, каня те да се абонираш за моя безплатен бюлетин.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart