Лятото си отива. Все по-често се налага да посягаме към топла връхна дреха. Сутрините са хладни, а през деня за няколко часа слънцето отново ни напомня за лятото. В някои дни разликите между сутрешните и обедните температури е повече от десет градуса. Способностите за бърза температурна адаптация на целия организъм са подложени на изпитание.

За да изберем правилният подход към кожата през есента е необходимо да съобразим факта, че в края на лятото кожата обикновено е дехидратирана. И това е напълно обяснимо, след като излизаме от сезон с по-високи дневни температури и повече часове слънчево греене.

Случва се клиентки да ме попитат,

дали достатъчният прием на вода през лятото ще предотврати дехидратацията на кожата на лицето през есента?

Приемането на вода през лятото би могло да поддържа хидратацията на цялостния организъм в добри параметри. В зоната на лицето, обаче хидратацията се постига най-трудно. Причината за това е, че кожата в тази зона е целогодишно изложена на досег с околната среда и изпарението на влага е най-динамично. В останалите части от тялото, кожата има възможност да съхранява влагата, поради факта, че бива прикрита с дрехи. Има значение, разбира се, и как сме се погрижили за лицето си през лятото -прилагани ли са хидратиращи и антиоксидантни съставки, слънцезащитни продукти. От огромно значение е и доколко кожата е излагана на директна слънчева светлина, независимо, дали са ползвани слънчезащитни фактори. Има и други причини, които влияят на нивото на дехидратация – тип кожа, възраст, общо физическо здраве и др.

Защо основната грижа за кожата през есента е хидратиращата грижа?

От една страна, хидратацията дава възможност да се преодолеят неразположения свързани с похабяването на кожата от слънчевото лъчение. От друга страна, пигментациите и следите от прекаляване със слънце се преодоляват най-надеждно, когато кожата е снабдена с достатъчно влага.

Ето защо есента е сезонът, в който трябва да се започнат процедури, които да подготвят кожата за интензивни избелващи програми. Ако кожата е поддържана добре през лятото, избелващи процедури могат да бъдат направени още през есента.

Но ако е имало прекомерно високи дози слънчево облъчване, грижата за изчистване на токсините и вредните свободни радикали изисква допълнително снабдяване на кожата с активни съставки и антиоксиданти. Една подходяща процедура за детокс на кожата, избистряне и интензивно хидратиране е именно

ДЕТОКС С ЛИМФЕН ДРЕНАЖ + УЛТРАЗВУК

ДЕТОКС С УЛТРАЗВУК

Мазната кожа също променя своето състояние в края на летният период. Поради употреба на слънцезащитни продукти, в голям процент от случаите тя е с повишено ниво на омазняване, често съпроводено с пигментации, усилено вроговяване. За да се отстранят несъвършенствата характерни за този тип кожа през есента – широки пори, хипер – омазняване, възпаления, груба структура, е необходимо да се проведат серии за хидратиране, себорегулиране и отстраняване на чувствителността. Това ще даде възможност през зимата да се приложат по-силни въздействия за постигане на гладка кожа, свиване на порите, лечение на възпаленията и подобряване на структурата на повърхността. По този начин се осигурява възможност да се приложат дълбоки пилинги и процедури за заглаждане и избистряне на кожата.

АНТИ-АКНЕ ПРОГРАМА  В САЛОН ДИВНА МЕДИК

анти-акне m 

Есента е най-подходящият сезон за отстраняване на проблемите с чувствителната кожа, спуканите капиляри и зачервяваща се кожа. В тези случаи се препоръчва серия от хидратиращи и успокояващи процедури, които ще изградят добра защита на кожата и тя ще се справи с преодоляване на промяната във външната температура без характерното зачервяване и лющене.

КОПРИНЕНА КОЖА БЕЗ БОЛКА И СИНТЕТИКА

Лифтинг масаж

Ако искаш да научиш още интересни и полезни неща за поддържането на кожата, каня те да се абонираш за моя безплатен бюлетин:

СЪВЕТИТЕ ЗА КРАСОТА НА ДАНИЕЛА СПАСОВАНаучи професионалните тайни в поддържането на красива и здрава кожа.

Ако статията ти се струва полезна, моля те, сподели я с приятелите си!