fbpx

Кой професионален пилинг е подходящ за теб?

Знаеш ли как да избереш пилингът, който да направи кожата ти гладка и млада без излишни рискове за здравето?

Есента и зимата са сезоните, които са най-подходящи за прилагане на интензивни пилингови процедури. Как да се ориентираш в огромното море от предложения? Как да избереш най-подходящия пилинг за теб?

Ако си със зряла кожа

За заглаждане на първите бръчици около очите и устата, за подобряване на цялостния тонус на кожата, за избистряне на тена и за повърхностно заглаждане особено подходящ е „Млечния пилинг”.  Млечните киселини  въздействат деликатно и щадящо на тънка, чувствителна и суха кожа. Предимството на този пилинг е, че осъществява ексфолирането дискретно, без голямо лющене, без излишен риск за здравето на кожата.  Пилингът се прилага в програма, която включва 6 пилинга за два месеца. В деня на приложение на пилинга кожата е свежа, спокойна, без зачервявания. В следващите няколко дни структурата на кожата постепенно започва да се променя като става все по-гладка и видимо по-млада. Ефектът в края на програмата е видимо по-гладка и подмладена кожа.

Този пилинг е най-подходящата бърза разкрасителна програма за сватбения ден или за фирменото парти. След пилинга, кожата е гладка и тонизирана, а грима застава перфектно и се задържа за дълги часове върху лицето без да променя качестото си.

Ако си със широки пори, пигментации от предишни възпаления, белези и следи от акне.

За теб най-подходящ е билковия пилинг.  При този пилинг ще получиш динамичен, бърз ефект на изглаждане и подобряване на структурата на лицето още след първата процедура. Ще видиш как пигментациите изсветляват, белезите се заглаждат, повърхностния слой на кожата се избистря, подобрява се структурата на епидермиса. Най-голямото предимство на този пилинг е в това, че подпомага изчистването на задържания в епидермиса себум, има обезмазняващо и дрениращо действие.  В деня на процедурата кожата е леко розова, много гладка и хубава. След около два дни започва леко излющване, което може и да не се забележи при клиентки, които правят пилинга за първи път. Клетките се ексфолират, но ако кожата е много мазна, те не се забелязват като люспи, а по-скоро като леко набрашнен външен вид на лицето. Преди да пристъпиш към този пилинг е добре да знаеш, че пилингът се понася добре от кожата само, ако няма възпаления в момента.

Тази процедура особено бързо изглажда и подмладява кожата при жени на възраст над 45 години, които са имали  акне или проблемлна кожа. Характерно за този тип кожа е , че тя с напредване на годините става по-суха, но структурата остава по-груба, порите стоят като дълбоки отворени кратери. Твърде често този тип кожа е много чувствителна и не понася лесно всякакви третирания. След билков пилинг, кожата става нежна, розова, заглаждат се порите,  сивкавия цвят се премахва и кожата видимо подмладява.

Ако кожата е с активно акне, добре е да се направят необходимите процедури за лечение на възпалените зони и да се комбинира с анти-акне пилинг. Особено важно при този пилинг е това, че подпомага изчистването на дълбоките нодулни образования, получени вследствие на възпаления, дренира мазнината и подпомага трайното изчистване на кожата в дълбочина. След този пилинг кожата трайно променя ритъма на омазняване и започва да се държи като здрава кожа. Едновременно с ефекта на изчистване и предотвратяване на нови комедони, изчезват пигзентациите, заличават се белези от предишни възпаления.  Преди да подходиш към този вид пилинг е особено важно да направиш професионална диагностика на кожата, за да се прецени дали състоянието й е подходящо за този пилинг.

За да избереш най-подходящия за теб пилинг, запиши си 30 минутна диагностика в салон „Дивна медик” ТУК.

Ако искаш да научиш още нещо за билковия пилинг виж статията

Какво е необходимо да знае всеки клиент, който ще се подложи на процедурата БИЛКОВ ПИЛИНГ?

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart