Случвало ли ти се е да си купиш крем, който много ти е бил похвален от приятелка, но да не се чувстваш добре с него?

Когато приятелките ти споделят, че много харесват един козметичен продукт, трябва да знаеш, че е твърде възможно същия продукт да не е подходящ за теб. Причината за това е, че имате различни потребности на кожата. Възможно е да чуеш, че твоята приятелка е превъзмогнала усещането за опънатост и сухота благодарение на новия си крем. Не бързай да взимаш решение, че този крем ще помогне и на твоя проблем със сухотата. Възможно е при едно и също неразположение, причините при теб да са различни.

Например: усещане за опънатост и сухота може да се дължи на липса на мазнина. При подаване на подхранващи съставки това усещане може да изчезне. Има случаи, при които кожата е мазна, но отново изпитва усещане за сухота. Това се дължи на липсата на влага. Ако се постави подхранващ крем на такъв тип кожа, тя ще се почувства много по-мазна. В този случай най-вероятно става дума за липса на влага. Нанасянето на хидратиращ продукт ще създаде комфорт, ще изчезне усещането за опънатост и кожата няма да лъщи и да се чувства мазна.

Ананалогичен може да бъде всеки случай, при който решението на определен козметичен недостатък е бил решен с козметичен продукт при един тип кожа и не е помогнал при друг тип.

Моят съвет е, когато имаш колебание как да избереш подходящия крем, запиши час в салон Дивна Медик за диагностика при мен. Ще ти дам съвет за най-подходящия продукт точно за твоята кожа. Очаквам те на https://divnamedik.com/proceduri/

Ще ме зарадваш много, ако имаш въпрос свързан с красотата и ми го зададеш на email: divnamedikds@gmail.com. Отговарям на всички въпроси лично!

Ако статията ти се струва полезна – сподели я с приятелите си!