Навици, които правят мазната кожа още по-мазна

Тормози ли те мазната кожа? Защо въпреки грижите, които полагаш за нея, състоянието и не се подобрява? Ако искаш да преодолееш дискомфорта от непрекъснатото лъщене, неравномерна структура и поява на черни точки, добре е да знаеш кои грешки в поддържането могат да попречат на подобряването й:

Миeне със сапун.


Усещането за мазнина и лъскавост е неприятно. Често хората с такова усещане търсят чистотата на скърцащата от сухота кожа. Намират го като измият лицето със сапун. Отговорът на кожата е – бързо омазняване скоро след това. Постепенно лицето се превръща в непрекъснато омазнено, въпреки неколкократните измивания през деня. Защо се случва така? Лишена от мазнината по този драстичен начин, кожата остава без защита и много добре си дава сметка за това. Осъзнава, че не може да изпълнява една от основните си функции – надеждна защита и започва да търси начини да си помогне. Мобилизира силите си и започва да произвежда двойно по-бързо себум /мазнина/. Получава се така, че колкото повече мием кожата със сапун за да махнем мазнината, толкова повече мазнина произвежда кожата…

Как да се спасим от този кръговрат? Решението е да се използва ИЗМИВЕН ГЕЛ за мазна кожа.  Той отстранява мазнината деликатно и категорично, като същевременно регулира свръх производството й от кожата.

Този специален гел за измиване се нарича „Чистота“ и е един от продуктите на моята козметична марка „Легенда“.


При измиване на лицето с този гел, кожата става скърцаща, чиста и свежа. Съдържа естествени сапунини, които не дразнят кожата, правят я мека и гладка. Екстрактът от салвия подпомага успокояването на чувствителната кожа и заздравяването на рънички от възпаления.

Гелът може да се използва при бръснене от мъжете с мазна кожа. Предотвратява образуването на възпаления и фоликулити в зоната на брадата.

Можеш да поръчаш гел „Чистота“ на телефон: 089 99 66 745 или да ми напишеш на имейл: divnаdmedikds@gmail.com  на какъв адрес да ти го изпратя.

Обтриване със спирт или дезинфекциращи средства, в тази група влизат и кърпичките за почистване на лице на спиртна основа.


Честата употреба на подобни средства води до дехидратация и превръща кожата в много чувствителна. Усещането за комфорт е временно. След известно време кожата става лесно раздразнима, зачервяваща се с повод и без повод, трудно зарастват рани и се появяват пигментации. Спирт и дезинфектанти е препоръчително да се използват само при отворени рани. За здравата кожа те са по-скоро вредни.

Често ексфолиране и използване на пилинг продукти.


Колкото по-често се използват абразивни пилинг продукти, толкова по-бързо кожата се вроговява. Обяснението е отново в защитната функция на кожата, която се осъществява чрез роговите клетки. Когато се отстраняват ежедневно, кожата започва да организира по-бързото вроговяване на следващите клетки, за да осигури пълноценно изпълнение на жизнените функции, с които я е създала природата – защита. С течение на времето структурата на кожата става груба и неравна. За нормално поддържане на структурата на повърхността е препоръчително използване на ексфолианти не по-често от два пъти в седмицата.

Ако искаш да научиш още интересни и полезни неща за поддържането на кожата, каня те да се абонираш за моя безплатен бюлетин.

Ще ме зарадваш много, ако ми пишеш, всеки път, когато имаш въпрос свързан с красотата. Отговарям на всички въпроси лично!

Ако статията ти се струва полезна – сподели я с приятелите си!


Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart