fbpx

Огледалото – враг на красотата

Търсейки перфектност, може да допуснем грешки, които да ни отведат далеч от красивото и здравословното.

 

Вглеждаме се в лицата си, стараейки се да държим “под око” всяка евентуална промяна, за да реагираме на време. Търсим все по-ефикасни начини да предотвратим промените, настъпващи с годините.

 

Огледалото е наш съюзник, но понякога е и наш враг.

 

Вариант 1:

 

Вглеждането в увеличително огледало, може да ни доведе до грешни изводи за кожата. Може да решим, че порите ни са твърде широки и да предприемем действия за отстраняване на този „проблем“. Употребата на медицински продукти, пилинги и всякакъв друг вид решения за проблемна кожа, приложени върху здрава кожа могат да я превърнат в наистина проблемна. Вглеждайки се в малки неравности през увеличителното огледало, може да решим, че това са големи неравности. Последващите решения след такова заключение се оказват голяма грешка. Стискане на кожата, опити да се изпили и заравни със силни продукти може да я превърне в проблемна, възпаляваща се, чувствителна кожа. Това е най-често пътят, по който се развива състоянието контактно акне. Ситуацията може още повече да се влоши, ако решим да се подложим на силни и дълбоки третирания в козметичен салон, в който нямат практика да правят диагностика преди працедурите. Не е малък процентът на клиентите дошли при мен след подобен развой на събитията.

 

Резултатите са дехидратирана, чувствителна кожа, често с възпаления, пигментации и нодули (уплътнения причинени от стари възпаления).

 

Вариант 2:

 

В други случаи вторачването в увеличителното огледало може да ни доведе до убеждението, че имаме бръчки и това да ни провокира да търсим бързи решения за антибръчки ефекти. Гледаме се отблизо в огледалото, вторачваме се… и колкото повече гледаме, толкова повече се убеждаваме, че сме остарели. И започваме да ползваме продукти за старееща кожа, продукти за подмладяване, за изглаждане на бръчки и може би да посещаваме козметичните салони за да правим лифтинг процедури.

 

Крайният резултат при използване на такива продукти и процедури при кожа, която не е остаряваща и отпусната води до отточност на кожата, подпухналост и усещане за влошен външен вид.

 

Какво е решението?

 

Не бързайте да предприемате лечение или третиране на състояние на кожата, което не е обсъдено с компетентен специалист козметик. Направете диагностика при експерт, който може да ви обясни доколко състоянието ви е притеснително и доколко изисква силно и активно третиране.

 

Ако се затруднявате да направите правилно своята диагностика сами, заповядайте на диагностика в салон „Дивна Медик“.

 

За да разбереш повече за нашите процедури и цени или да запишеш час за процедура влез ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart