fbpx

Полезна ли е детската козметика за хора със зряла кожа?Вие предпочитате да ползвате детска козметика? Ако да, защо? Вероятно защото смятате, че тя е по-нежна, по-щадяща и по-качествена? Детската кожа обаче има няколко съществени разлики с тази при зрял човек.

Първо: Детската кожа произвежда много съставки, които в зряла възраст постепенно спират да се произвеждат. Например хиалуроновата киселина се произвежда 100% при децата до 3 годишна възраст и едва 60% при хората на възраст 30 години. Тя има основно отношение към поддържане на еластичността на кожата, хидратацията и осигуряване на най-добрата среда за здравословна работа на клетките.

Второ: При децата се произвежда един от типовете колаген, който след третата година постепенно спира да се произвежда. Той е необходим на кожата и на всички основни тъкани (кости, стави, мускули, кожа) в периода на динамично израстване между 0-3 год. В този период тялото на детето се променя динамично, израства с няколко сантиметра всеки месец и всички конструкции в него се променят с бързо темпо. При зрелия човек този тип колаген не се произвежда, защото тялото вече не се променя така динамично. Останалите типове колаген, отговорни за свойството разтегливост и гладкост на кожата постепенно започват да намаляват присъствието си в кожата, което се дължи на забавения метаболизъм и по-забавения ритъм на работа на клетките.

Трето: Много важна разлика съществува и в темпото на регенерация и обновяване на кожата в различните възрасти. При децата кожата регенерира изключително бързо, докато при зрелия човек, това се случва в много по-забавен ритъм. Ето защо в детскта козметика не присъстват съставки, които да стимулират регенерацията и обновяването.

Четвърто: Детската кожа има нужда от осигуряване на подкрепа в нейната защита. Системите на защита не са изградени надеждно до половото съзряване на индивида. До тогава е необходимо да се подпомага кожата с набавянето на съставки, които да изграждат липсващите елементи на защита. За зрялата кожа тези елементи не са необходими.

Следователно, когато ползвате детска козметика, давате на кожата съставки, които тя произвежда сама и в същото време я лишавате от съставките, които биха били полезни за нея.

Ето защо, когато искате да осъществите надеждна козметична грижа за запазване на младостта на кожата, препоръчвам да използвате продукти, които да стимулират доброто темпо на метаболизма, които да поддържат младежки ритъм на работа на клетките и да набавят съставки, които вече са дефицитни за организма – хидратиращи, подхранващи, антиоксиданти, витамини, хиалиронова киселина, колаген. Най-добрата козметика за вашата кожа е тази, която дава необходимата грижа за нея в момента, в който я използвате.

Ако се колебаете в избора си на крем, заповядайте на консултация в салон \”Дивна медик\”. Запишете си час ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart