fbpx

Почистване на лице – преди или след празниците?

Ако си с мазна кожа, с широки пори, която често образува комедони и понякога прави малки възпаления, може би търсиш начин да я подготвиш за празника, така, че да бъде по-красива, по-гладка и безпроблемна.

Мазната кожа е красива, когато е чиста!

Единствено, когато е чиста, тя изглежда добре с грим и може да остане спокойна, без възпаления за по-дълго време.

Вероятно се питаш кога е подходящо да се направи почистване на лицето – преди или след празниците?

Новогодишният празник е по своему специфичен и различен.

Продължава много часове, празнува се през нощта и обикновено е свързан с консумиране на обилно количество храна и алкохол. Всички тези специфики на празника създават условие за по-обилно омазняване на кожата, образуване на повече комедони и поява на възпаления.

Твърде вероятно е още в дните преди празника, кожата да прояви своята проблемност и точно в празничния ден да се появят пъпки.

Най-разумното решение е да се направи почистване на лицето една седмица преди празника. Това е особено важно, ако предвиждаш да празнуваш на място различно от това, в което живееш. Независимо от това дали ще има пътуване или не, добре е тази процедура да бъде направена няколко дни по-рано.

Почистването на лицето ще отстрани излишния себум и комедоните от порите, ще предотврати появата на възпаления, ще осигури чистота на кожата. Ако има вече появили се възпаления, почистването ще подпомогне бързото им заздравяване и кожата ще бъде спокойна и здрава за празничната нощ. В салон „Дивна Медик“ почистването на лицето изглажда кожата, избистря пигментациите, подпомага оздравяването на възпаленията и прави лицето чисто и свежо.

Ден-два преди празника е особено подходящо да се приложи хидратираща процедура с лек повърхностен ефект и лифтинг маска, за да бъде лицето свежо, младо, отпочинало и гладко. Ние сме създали специална комбинация от въздействия с колаген, хиалуронова киселина и водорасли за мазната кожа, с които кожата става нежна, гладка и свежа. Уникалният гомаж с хидратиращ ефект дава моментално избистряне и тонизиране на кожата, благодарение на антиоксидантите кожата се заглажда и се избистря тена. Салвията и витамините възстановяват здравето на кожата, склонна към проблеми, успокояват чувствителността и подпомагат оздравяването на възпаленията. Комбинацията от биологичноактивни вещества мощно стимулира енергията на кожата около очите, изглажда повърхностни бръчици и възвръща блясъка в погледа. Благодарение на масажа с активен колаген и въздействието на кислородната пара кожата засиява, стимулира се еластичността, стяга се контура.

Лифтинг маската обогатена с морски водорасли и витамини стабилизира ефекта на изглаждане и стягане на контура, отнема умората от околоочния контур, дълбоко хидратира и подмладява цялостно кожата.

Ето един от вариантите за хидратираща процедура подходящ за този ден:

КОПРИНЕНА КОЖА БЕЗ БОЛКА И СИНТЕТИКА

Запази своите часове за почистване и хидратация ТУК.Ако искаш да научиш още интересни и полезни неща за поддържането на кожата, каня те да се абонираш за моя безплатен бюлетин:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart