fbpx

Проблемна кожа при мъже! 5 правила за правилна грижа.

Виж какво можеш да направиш, ако си с мазна кожа.

Спазвай няколко важни правила в своето ежедневие, за да подобриш състоянието си.

  1. Забрави за сапуните и шампоаните. Вероятно ти е по-лесно да измиеш и лицето си със шампоана, с който си миеш косата. Не го прави! Шампоана увеличава омазняването на кожата на лицето. Измивай лицето си с гел-пяна за мазна кожа.
  2. Откажи се от мокрите почистващи кърпички. Те са добро решение за почистване на ръцете, но на проблемната кожа вредят. При продължителна употреба кожата става чувствителна, лесно се зачервява и прави възпаления и обриви.
  3. Веднъж седмично си слагай „кална” маска. Ако решиш да купиш готова от магазин, старай се да съдържа каолин или хума. Можеш и сам да си приготвиш домашна маска. Каолин и хума се продават в аптеката. Разреди една чаена лъжица от продукта с вода, докато стане на рядка каша, нанеси го на лицето за 10 минути и го измий с хладка вода.
  4. Когато измиваш лицето си използвай хладка, а не топла вода. Топлата вода активира омазняването. Същото важи и за косата.
  5. След измиване е необходимо да сложиш подходящ продукт. Вероятно се притесняваш, че ще те омазни? Имаш право. Повечето от дневните кремове може би ще направят точно това. Затова избери хидратиращ продукт, който да е флуид или серум, а не крем. Не оставяй кожата без продукт след измиване, защото това ще я превърне в още по-проблемна.

Ако освен мазнина и широки пори, по кожата ти има черни точки и въпаления, препоръчвам ти да посетиш козметичен салон. С тези проблеми няма как да се справиш в домашни условия. Необходимо е да се направи професионална диагностика. Това състоние изисква индивидуална схема за поддържане и специфичен подбор на продукти за домашно ползване.

За да разбереш повече за нашите процедури и цени или да запишеш час за процедура влез ТУК.

Ще получиш съвет как да решиш проблема си веднъж и завинаги.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart