fbpx

Три важни фактора, които трябва да знаеш преди да се подложиш на билков пилинг

Искаш да си направиш билков пилинг, защото мечтаеш за по-гладка кожа?

Пигментациите те дразнят, “вадят ти очите”? Имаш пъпки, които не престават да излизат?

И вярваш, че твоето решение е в билковият пилинг!

Да! Билковият пилинг, наистина е решението за точно тези проблеми. НО! Има три ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНИ фактора, които трябва да знаеш преди да се подложиш на тази процедура!

Направих това видео специално за теб, за да ти помогна да вземеш осъзнато решение и да  те предпазя от сериозни грешки.  Грешки, които могат не само да ти донесат загуба на време и пари, но и да предизвикат здравословни проблеми с тежки последствия.


ПЪРВИЯТ ВАЖЕН ФАКТОР е свързан със СЪСТОЯНИЕТО НА КОЖАТА ти в деня, в който искаш да направиш процедурата.

Това не е въпрос, на който трябва ти да имаш отговор. Това е въпрос, на който трябва да има отговор човекът, който ще изпълни билковият пилинг. Обръщам ти внимание да проследиш начинът, по който се прави дигностика на кожата ти в този ден. Козметикът, който ще работи с теб наясно ли е защо кожата ти е с неравна структура? Знае ли как е третирана преди това? Има ли информация за начините, по които е лекувана и поддържана до деня на процедурата? Отговорите на всички тези въпроси са особено важни. Защото има дълъг списък от състояния на кожата, при които е противопоказно да се прилага пилинг. Ако процедурата ти започва без диагностика, ако не е направен анализ на състоянието ти, не се колебай – вземи си шапката и си тръгни. Не оставай в ръцете на човек, който не е провел задълбочена консултация с теб.

Реших да направя този материал днес, след поредната среща с клиентка, която е пострадала от подобно нехайно отношение. Тя ми се обади по телефона с молба да я поема спешно. Предният ден е посетила салон без да има конкретно желание за определена процедура. Направили са и билков пилинг без да я консултират. Тя самата не може да си отговори на въпроса: Защо е трябвало да се направи точно тази процедура? Състоянието й беше доста нерадостно. И тъй като това не е първият случай в моята практика, реших да те запозная с важните неща, които да имаш предвид преди да пристъпиш към такава процедура.


ВТОРИЯТ ВАЖЕН ФАКТОР е свързан с РЕЗУЛТАТИТЕ, които очакваш или ти се обещават

Има ли яснота относно очаквания резултат? И тук вниманието трябва да бъде особено голямо. Ако някой ти обещава, че с един пилинг ще отстрани всички проблеми по кожата ти, получени от преди няколко години, замисли се сериозно! Не казвам, че пилингът не може да подобри състоянието на кожата ти. Това, което искам да ти обърна внимание е, че ако кожата е имала дългогодишни проблеми, няма как с една процедура те да бъдат отстранени. Да, съществуват силни терапевтични въздействия, но резултатите са свързани с доста сериозни рискове и обикновено са краткорайни. Билковият пилинг е отличен помощник в анти-акне третиранията, добър партньор в избелващите процедури, дава прекрасни резултати при антибръчки програмите. Но това, на което искам да ти обърна внимание е, че добрите резултати идват, когато се прилага програма, която върви в определени стъпки.


ТРЕТИЯТ ВАЖЕН ФАКТОР при БИЛКОВИЯТ ПИЛИНГ е свързан с грижата за кожата СЛЕД прилагането му.

Добрият резултат от пилинга се дължи не просто на махането на някаква част от кожата. Добрата структура, изчезването на пигментациите, отстраняването на несъвършенствата идва само когато кожата е много добре обгрижена в дните след пилинга.

Необходимо е да се проведе специална грижа за темпово регенериране и възстановяване на кожата, интензивна хидратация и пълноценна защита на кожата. В много страни на Европа тази манипулация се изпълнява само в клинични условия. Не само в деня на процедурата, а и цялата седмица след това, пациентът остава под наблюдение и интензивна грижа. За да се гарантира успешното изграждане на новата кожа, за да се предпази от поява на пигментации, за да се осъществява пълноценна хидратация. Едва тогава кожата устойчиво се променя към по-добро.

Ако искаш да постигнеш гладка и свежа кожа спазвай професионално изготвената програма специално съобразена за теб, следвай препоръките за домашна грижа и не се сравнявай с кожата на твоята приятелка.

Наблюдавай своите собствени резултати и отбелязвай подобрението на твоята кожа спрямо предходен момент.

Ако се питаш дали това е твоята процедура, ако все още не си имала шанса да получиш индивидуална програма за подобряване на състоянието на твоята кожа, не се колебай да се свържеш с мен. За да разбереш повече за нашите процедури и цени или да запишеш час за процедура влез ТУК.

Ако статията ти се струва полезна, сподели я!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart