fbpx

Мазна кожа при мъже

Ако сте с лъщяща кожа, ако ви се струва, че порите са широки, ако не обичате да слагате крем, но все пак търсите начини да се грижите за себе си,  тази статия/ видео ще ви бъде полезна.

От многобройните ми клиенти, мъже, които се интересуват от възможностите за здравословно поддържане на кожата съм си направила собствена професионална статистика за най-често срещаните причини за превръщането на мазната кожа в много мазна.

Преди да обърна внимание на причините и грешките, които пречат на кожата да се почувства устойчиво чиста и здрава е нужно да уточним причините за мазната кожа:

  • Генетично, мъжката кожа е структрирана с възможности за по-обилно омазняване отколкото при жените.
  • Наследствените причини също могат да са в основата на по-обилно омазняване. Ако единият от родителите е имал мазна кожа, вероятността и вие да сте с мазна кожа е 50%, а ако и двамата родитгели са имали – вероятността нараства до 70 %.
  • Като цяло, мъжката кожа е с малко по-едра структура от женската, поради това порите са по-широки. Като се има предвид и по-обилното производство на себум, напълно обяснимо е, че мъжете имат склонност към образуване на черни точки /комедони/.
  • Преобладаващото присъствие на тестостерон, мъжкият полов хормон прави кожата по-обилно омазняваща се, отколкото при жените.
  • Неправилната козметична грижа.

Когато кожата стои дълги години в състояние на хипер омазняване, тя развива доста разновидности на проблеми.

  • Възпаления
  • Груба структура
  • Пигментации

Върху генетичните и наследствените фактори няма как дса се повлияе, но е възможно с правилна козметична грижа да се постигнат много високи резултати на чиста и гладка кожа.

Съвремнният човек, живеещ в хигиенна и модерна среда обикновено не се оставя с мазна кожа за дълго. Некомфортно е усещането за лъщене и омазняване всеки път, когато си пипнеш лицето. Напълно разбираемо е желанието за постигане на бърза и гарантирана чистота.

Най-често, причината за влошаване на състоянието идва от продуктите, с които се почиства кожата.

Характерният за мъжкото поддържане начин на измиване е да се използва един и същ продукт за хигиена на тялото, косата и лицето. Разбирам! Практично е! Бързо е!

Но продуктът за измиване на тялото създава дехидратация на кожата на лицето. Последиците са: многократно по-засилено омазняване, спукване на капиляри и поява на пигментации.  Измивните гелове за тяло дехидратират кожата. Това води до появата на изброените проблеми.

Спирт, „мокри кърпички“, измивни гелове, сапуни – това са следващите най-често срещани провокатори на омазнавянето.

Правилото за кожата на лицето е: колкото по-драстично изсушаваш /обезмазняваш кожата, толкова по-динамично произвежда себум тя.

Третата категория грешки, които си заслужава да знае всеки мъж е свързана с продуктите, които се използват след бръснене. Дезинфекцията на кожата, прилагана ежедневно е причина за превръщането на кожата в чувствителна и също стимулира омазняването. Ето защо не рядко във възрастта след 30 години се наблюдават спукани капиляри, склонност към зачервяване и лесна раздразнителност на кожата.

Да, знам!

Според вас, всеки път след бръснене е нужно да се дизинфекцира зоната в която е приложено бръсненето. Аз като козметик ви обръщам внимание, че ако кожата е здрава, не е порязана или наранена, няма нужда да правите дезинфекция със спиртни продукти. Да се дезинфекцира здрава кожа  не е здравословен навик.

И така!

След като изброих причините за омазняването, вероятно искате вече да разберете и начините за справянето с този досаден проблем.

Решението е лесно и практично:

Използване на продукт, който много добре почиства, без да дехидратира.

Измиващият гел Чистота на Legenda прави кожата чиста и спокойна.

Използва се и в зоната на скалпа, и като пяна за бръснене.

След като се подсуши кожа се поставя Интензивно хидратиращ серум.

Кожата става сочна, без лъщене, без кир ефект, без никакво усещане, че има продукт.

Интензивно хидратиращият серум на Legenda балансира омазняването, прави кожата толерантна и спокойна и при редовна употреба, трайно се задържа усещането за чиста кожа и пори.

Можете да закупите двата продукта с отстъпка от тук Серия PURE SKIN – за чиста и гладка кожа

Днес имах процедура с един от клиентите, които закупиха тази комбинация от продукти. Дълги години е търсел начини да се справи с мазната кожа, но без успех. Сега е на възрастта около 50 г.

Сподели ми с умерена радост, че чувства доста сериозно подобрение на кожата след двуседмично използване на измиващ гел Чистота и интензивен хидратиращият серум на Legenda. Намаляла е потребността от измиване на лицето по няколко пъти през деня. Сега кожата му е спокойна и чиста.

Не забравяйте да споделите публикацията, ако е била полезна за вас!

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart