fbpx

3 често допускани грешки при употребата на тоалетно мляко

Ако си избрала да отстраняваш грима си с тоалетно мляко, виж дали не допускаш някои от следните грешки:

 1. Почистваш грима си с тоалетно мляко, въпреки, че кожата ти е мазна. Обикновено решението за това се провокира от убеждението, че грима се почиства добре единствено и само с тоалетно мляко. Това обаче не е точно така. За отстраняване на грима при мазна кожа се препоръчва използване на гел за измиване. Той успешно разтваря субстанциите на грима и отлично почиства мазнината от повърхността на лицето. Това не е постижимо при употребата на тоалетно мляко, тъй като то съдържа липидни съставки – т.е. мазни съставки. Неговата цел не е да разтвори мазнината на повърхността на лицето, а да я съхрани, тъй като е предназначено за суха кожа. Употребата му при мазна кожа води до по-динамично запушване на порите, влошаване на състоянието при кожа предразположена към акне. Ако си с мазна кожа, ти препоръчвам да прочетеш и тази статия:

  Навици, които правят мазната кожа още по-мазна

  Грижа за мазната кожа

 2. Използваш тоалетното мляко върху памук.
  Тази практика е доста често срещана. Всъщност сложено върху памук, тоалетното мляко не може да се свърже достатъчно добре с грима и не осъществява надеждно почистване. За да имаш добър ефект при отстраняване на грима е необходимо да поставиш тоалетното мляко върху дланта си, да го разредиш с малко вода и тогава да го нанесеш върху лицето. След като добре разтриеш всички участъци с грим, изплакни обилно с вода.
 3. Предпочиташ бебешко тоалетно мляко.
  Голяма част от жените, използващи бебешко тоалетно мляко вярват, че то е по-нежният и добър продукт за отстраняване на грим. Това обаче не е съвсем вярно. Бебешкото мляко е продукт, който няма за цел да се свързва със съставки, каквито има в грима. Неговият състав е адаптиран към нуждите на бебешката кожа, които са различни от кожата при зрял човек. При бебето няма мастни и потни жлези, те ще се развият едва през пубертета. Затова продуктите набавят мазнина и влага. При зрялата кожа потребността е да се осигури надеждна хигиена с продукти, които да разграждат грима и събралите се през деня отпадни продукти от кожата. Ако и ти използваш предимно бебешка и детска козметика вярвайки, че тя е по-чиста и натурална, горещо ти препоръчвам да прочетеш статията

Полезна ли е детската козметика за хора със зряла кожа?

Ако имаш нужда от професионална диагностика на кожата, запиши своята консултация в салон „Дивна Медик” ТУК.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart