fbpx

5 грешки, които правят хората с акне на възраст между 20 и 40 години

Не губи повече години в очакването да се видиш красива без фон дьо тен.

Ако си на 20-40 години и все още продължават да ти излизат дълбоки пъпки, ако имаш широки пори, черни точки и петна, значи младежкото акне се е превърнало в хронично.

По какво можеш да познаеш хроничното акне?

 1. Обикновено около месечния цикъл се появяват дълбоки, болезнени пъпки, които преминават бавно. Дълго след като са отшумяли остават втърдени и тъмни петна.
 2. Кожата ти изглежда суха сутрин, след измивне, но до вечерта става лъщяща и мазна.
 3. Появяват се бели и черни точки, структурата е груба, неравна с широки пори, има белези и петна.

Най-често грешките, които правят хората с такъв тип кожа са:

 1. Почистваш лицето ежденевно със спирт, сапун, мокри кърпички.
  Сигурно смяташ, че тези продукти, щом дезинфекцират, значи са полезни за твоята кожа. Това, което трябва да знаеш е, че след използването на такива продукти тя започва да отделя два пъти повече мазнина, за да компенсира изсушаването. Освен това, тези продукти превръщат кожата в много чувствителна. Започва да се зачервява лесно, да прави петна от възпаления, да оттича и подпухва болезнено при премахване на комедоните, раните заздравяват по-трудно.  Съвет: Снабди се с гел- пяна за измиване на лице, с която да почистваш сутрин и вечер лицето си. Ако решиш да направиш собствен продукт за почистване, пепоръчвам ти да използваш хума, разредена във вода. С памучен тампон, напоен в този домашен лосион, обтривай лицето сутрин и вечер, след което го измивай с много вода. Хумата обезмазнява и почиства.
 2. Търкаш кожата със скраб или пилинг.
  Предполагам, че според теб, тези продукти правят кожата по-тънка и гладка. Всъщност, тя изглежда по-гладка в деня, в който е направено триенето, но веднага след това  започва много по-бързо да вроговява клетки и да изгражда по-плътен слой на същото място. Това е защитна реакция на кожата, която се проява на всички места, на които клетките от повърхноста са отстранени чрез триене. Същият ефект се получава и когато се използват такива продукти в зоната на петите. Колкото по-често се изтърква горния слой, толкова по-плътни стават. Съвет: Ако решиш да си купиш  продукти за пилинг, търси такива, които съдържат ензими и ги ползвай два пъти в седмицата. В случай, че решиш да купиш обикновен пилинг с абразивни частици, използвай го внимателно – не търкай силно и продължително, за да не се протрие кожата. Ако решиш да приготвиш домашен скраб, препоръчвам ти да го направиш от царевично брашно и кисело мляко. С тази смес прави пилинг на  лицето два пъти в седмицата.
 3. Ползваш антибиотик в маската за лице.
  Съществува такава стара методика за третиране на акне, която съвременната медицина отрича. Антибиотикът временно успокоява възпаленията и това създава усещане за успех. В голям процент от случаите след такива третирания, кожата започва да се възпалява с по-голяма сила и често пъти освен гнойните пъпки се появяват брадавици. Имунитетът на кожата е сринат и тя губи способността си да се защитава от бактерии и вируси. Твърде възможно е да зачестят появите на херпеси, стафилококови инфекции, алергии и др. Съвет: Ако антибиотикът не ти е изписан от лекар, който се е ангажирал да те наблюдава и лекува- незабавно спри използването му. Съставки, които осигуряват обезмазняващо действие на кожата са: хума, каолин, цинк,  отвара от дъбова кора, сок от дюла. Можеш да ги поставяш в маските си за лице и да подпомагаш възстановяването на кожата след възпаление.
 4. Стискаш гнойните пъпки и черните точки.
  Ако не си професионален козметик, не те съветвам да правиш това. При отстраняването на черните точки /комедоните/ има огромно значение силата и посоката в която се прави натиска върху кожата. Възможно е дори козметик да не се справи успешно, ако не е добре обучен. Некомпетентното стискане може да инфектира кожата, да предизвика охлузвания, насинявания и да предизвика превръщането им в гнойни пъпки на следващия ден.
  Гнойните пъпки трябва да се обработват само от високо квалифициран специалист козметик, който е наясно на каква дълбочина е възпалението, за да не предизвика разнасяне на инфекция в дълбочина или разпространяване на възпалението на повърхността. Ако гнойната пъпка съдържа зараза, твърде е възможно да се получи разпространяване на заболяването в здрави участъци. Непрофесионалното третиране на дълбоки възпаления може да предизвика образуване на кисти, белези и трайни петна. Съвет: ако комедоните и гнойните пъпки са повече от 3-4 непременно посети козметик, за да те почисти професионално.
 5. Ползваш лечебни продукти за акне
  Безразборното ползване на продукти като „Акне аут”, „Зинерин”, „Ретин А” и други превръщат кожата в хронично боледуваща от акне. Тя става резистентна /неадекватна към лечение/. Безконтролното излющване след подобни третирания превръщат кожата в много чувствителна и лесно разранима. Черните точки и гнойните пъпки продължават да се появяват, но тяхното лечение вече не може да се провежда по традиционните начини.

Ако всичко изброено до тук ти е познато или ако имаш някой от описаните проблеми, знай, че има как да си помогнеш с грижите, които полагаш за кожата си у дома, ако спазиш съветите, които съм написала.

Имай впредвид, че акнето е упорито дългогодишно заболяване, което не може да се излекува само с  домашни лосиони и маски. Има нужда да се работи  и с професионален  козметик. Важно е грижейки се за кожата си, да проявиш постанство и дисциплина, за да се излекува категорично и за винаги.
Програмата за лечение на упорито акне внесена от американските естетитични клиники, лекува възпаленията успешно и трайно, като прави кожата матова, гладка и чиста, свива порите, премахва черните точки и петната, заглажда белезите.

Даниела Спасова вече 20 години помага на хора с хронично акне да постигнат порцеланова кожа трайно, без болка и без риск. С програмата разработена в салон „Дивна Медик” няма да губиш повече години в очакването да се видиш красива без фон дьо тен и ще откриеш, че е възможно да бъдеш по-красива отколкото преди 5 или 10 години.

За да разбереш повече за нашите процедури и цени или да запишеш час за процедура влез ТУК.

И ще получиш съвет как да решиш проблема си веднъж и завинаги.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart