fbpx

6 ВАЖНИ НЕЩА ЗА ЗОНАТА ОКОЛО ОЧИТЕ

Знаете ли как да се грижите за тази зона?

Слагате ли крем върху горния клепач?

Зоната около очите най-рано започва да проява симптоми на остаряване. Тя е по-тънка, по-чувствителна и има свой собствен ритъм на остаряване .

1.Защо се появявaт първите бръчки и кога?

Първите бръчки се появяват  поради липса на влага в тъканите. Водата в зоната около очите се изпарява в пъти по-бързо от колкото в останалите зони, тъй като тук струтурата е много по-тънка, липсват мастни жлези, които да произвеждат себум, кожата не може  да се предпазва от загуба на вода. Допълнителни  фактори, които лишават кожата от влага са слънцето, вятъра, изкуственото отопление в помещенията, климатиците , излъчването  на монитора на компютъра и телевизора. При хора работещи повече от два часа на ден пред компютър, зоната около очите се дехидратира динамично и с това се създават предпоставки  за появата на първите бръчки. Това може да се случи не само на хората в зряла възраст. Все повече млади хора започват да страдат от засушаване, дехидратация и поява на бръчки в тази деликатна зона.

2.Необходим ли е околоочен крем и кога?

За да се предпази кожата около очите от загуба на влага е необходимо да се поставя хидратиращ  крем . Грижата за тази зона трябва да започне в ранна възраст,  още преди да е настъпила дехидратацията. Днес все повече млади хора стоят пред компютър в продължение на часове. Затова крем трябва да се поставя още на 12-13 години. До 20 годишна възраст крема се поставя веднъж дневно – сутрин. Нанася се в малко количество в зоната на долния и горния клепач, далеч от слъзния канал и ръба на миглите. След 20 – тата година , крем се поставя сутрин и вечер, за да се подпомогне нощното възстановяване на клетките.

3. Кога да започне подхранването на зоната?

Подхранване на околоочния контур с по-мазни кремове може да се използва след 25 – тата година и то само при положение, че кожата се чувства суха /без мазнина/. Много жени смятат, че ако започнат от рано да използват подхранващ крем, ще предотвратят остаряването. Добре е да се знае, че когато кожата няма нужда от подхранване, тя не поема мазнината от крема и това може да доведе до подпухване и отток в зоната. Не бива да се слага голямо количество крем, което да остава на повърхността. Нанасяйте малки количества и с леки потупвания го разнасяйте равномерно в зоната , докато се абсорбира добре.

4. Пилинги.

В тази зона пилинг не бива да се прави. Структурата на кожата в този участък е много тънка и използването на пилинги може да я направи много чувствителна, лесно зачервяваща се, сърбяща и алергична.

5. Маски.

Маските, които се поставят  около очите трябва да бъдат със специално предназначение за тази зона. Маските за лице не бива да се поставят тук, тъй като кожата има различни нужди и реагира по различен начин.

6. Как да предпазите зоната около очите от остаряване?

Освен кремовете и маските, зоната около очите се нуждае от качествена профилактика. Тя се изразява в осигуряване на почивка на очите. Умората и стреса влияят негативно , предизвикват появата на тъмни кръгове, оттоци и поява на бръчки. Почивка означава дотатъчно часове сън на денонощие – минимум 8 часа. Правилото е 1 час сън преди полунощ възстановява умората по-качествено от 2 часа сън след полунощ. През деня осигурявайте почивка на очите като гледате природа, небе, вода. Очите имат нужда от енергията на природата за да поддържат здравето си. Ако се налага да работите на компютър, създайте си навик да почивате през час и половина за няколко минути. В слънчево време използвайте слънчеви очила, за да предпазите очите от УВ лъчението и  да спестите присвиването на мускулите около очите, което води до поява на мимически бръчки.

Специфичната професионална рижа в козметичен салон подпомага бързото възстановяване на влагата в тъканите, изчистването на умората и пълноценното подхранване на клетките.

Професионалните процедури възстановяват свежестта на погледа, създават свежест на излъчването и подпомагат здравето на кожата и на очите.

Ако около очите се появяват тъмни кръгове или сенки, трябва да се осигури по- специализирана помощ. Необходимо е да се направи диагностика на зоната, за да се установи промяната на какво ниво е – на ниво тъкани , енергия или физиология. Незаменима помощ оказват специализираните лимфни масажи, които подпомагат изчистването на задържани течности, токсини и напрежение в тази зона. Лицето възвръща лързо своето младежко и свежо излъчване.

Ако тази статия ви е била полезна, моля споделете я с приятели.

За индивидуална консултация и изготвяне на ефективна програма за поддържане на околоочния контур, запишете си тридесет минутна консултация в салон “Дивна медик” ТУК.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart