fbpx

Препоръчайте ми слънцезащитен крем за пигментации

В днешната  публикация ще отговоря на тази молба: 


Препоръчайте ми слънцезащитен крем за пигментации.


Имам пигментации и се надявам, че ще мога това лято да си помогна.

☝️ От така зададения въпрос разбирам, че има убеждение, че слънцезащитният крем би могъл да помогне при пигментации.

И сега ще ви кажа моето професионално мнение по този въпрос ☝️.

Сигурна съм, че  ще бъде полезно за всеки, всеки, който има пигментации и иска да се справи с тях в рамките на летния сезон.

👉 Хиляди пъти през годините различни хора са ме питали как да се справят с пигментациите си.

✅ Помогнала съм на хиляди клиенти да решат този проблем.

 

Преди да ви кажа какво можете да направите, бих искала да започна с 

НЕЩАТА, КОИТО НЕ ТРЯБВА ДА ПРАВИТЕ, ако искате пигментациите да намерят решение.

1️⃣ПЪРВО: РЕВИВИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТИТЕ, С КОИТО  ПОЧИСТВАТЕ ЛИЦЕТО ВСЕКИ ДЕН.

Не бива да миете лицето с продукти, които имат двустепенно почистващо действие, мицеларни води или продукти, които съдържат киселини. Когато кожата се третира с такива продукти, става по-склонна да проявява пигментации. 

Продуктите, които отстраняват мазнина или отстраняват друг продукт намазан на повърхността, разтваряйки го, са продукти, които трябва да се избягват при кожа склонна към пигментации.

 

 2️⃣ВТОРО ❗ПРЕКРАТЕТЕ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ВСЯКАКВИ ЕКСФОЛИРАЩИ ПРОДУКТИ

Прекратете използването на всякакви ексфолиращи продукти, независимо от какъв произход са – механични, химични, ензимни.

☝️ Всякакви вариации на ексфолиране на кожата, през лятото е  забранено, ако искате да се отървете от пигментации. 

❗Важно е да  се разбере, че  пигментациите се появяват тогава, когато кожата не успява да се справи със  защитата по принцип. Смяна на температурите, вятър и всякакви други външни въздействия.

Затова ексфолирането е буквално забранено за вас. То отнема защитните способности на кожата и тя започва да произвежда меланин.

 

3️⃣ТРЕТО СПРЕТЕ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА КИСЕЛИНИ

В периодът на активното слънце не бива да се използват продукти, които съдържат салицилова киселина, Алфа / Бета хидрокси ациди, салицилова киселина, ретиноиди и други.  

Киселините, в комбинация със УВ облъчване предизвикват пигментации, независимо от това дали  се използва или не слънчева защита. 

 

 Какво можете да направите за кожата си, ако сте с пигментации през летния период?

1️⃣ПЪРВО: Осъществявайте  хигиена  на кожата по хидратиращ и успокояващ начин.

Тоалетното мляко  на LEGENDA  има точно тази функция.

Да ви помага едновременно да почиствате повърхността на лицето и в същото време да хидратирате и да успокоявате кожата.

2️⃣ ВТОРО:Второто нещо, което трябва да съблюдавате в рамките на летния сезон – интензивната хидратация на кожата.

Ако искате да се справите с пигментацията си: Важно е на всяка цена да използвате хиалуронова киселина в комбинация с колаген за интензивна, хидратираща грижа за кожата.

Когато кожата е дехидратирана, тя е склонна към пигментации, към спукване на капиляри,  загуба на еластичност, еритемност, чувствителност и възпаления.

Ако не сте хидратирали кожата си интензивно, каквото и да правите за нея, с цел да я подобрите, няма да постигате резултат.

Комбинираното приложение на Интензивен хидратиращ серум  + Бустер КРАСИВА КОЖА  с колаген  поддържа добре здравината и еластичността на кожата. Това моментално увеличава способността й да се възстановява, да се справя с всякакви видове, предизвикателства и козметични несъвършенства и води до успокояване на тенденцията с образувание на пигментации.

Бустер “Красива кожа” съдържа колаген със сребърен цитрат. Тези съставки дават устойчивост на структурите на кожата, подобряват способността за възстановяване и регенерация, стабилизират кръвоносните съдове. Кожата започва да се държи като здрава, стабилна кожа, устойчива от към раздразнения и възпаления.

☝️ А това е изключително важно условие, за да можете да гарантирате, че кожата няма да реагира с пигментации, ще се възстановява бързи и ще намали реакцията на чувствителност.

 

Основният резултат, който постигат моите клиенти при използване на комбинацията между тези два продукта е: 

✅ при 70% от случаите на хора с пигментации – продуктите на Legenda постигнаха избистряне, изсветляване и изчезване на пигментациите.

❗Но позитивите са не само в пигментациите, а в това, че кожата рязко подобрява възможностите за защита! 

❗Рязко спада тенденцията към зачервяване и чувствителност и намаляват тенденциите на кожата да се възпалява и разранява.

 

3️⃣ ТРЕТО✅Третото, много важно нещо, което трябва да направите за кожата си, ако искате да се справите с пигментациите, това е да осигурите надеждна антиоксидантна подкрепа.

 

През лятото, когато деня е много дълъг и има високи температури, причините да се произвеждат свободни радикали са много.

❗Ако кожата проявява пигментации, то ясно е, че нейните възможности за защита от антиоксиданти не са добри.

👉 Ето защо е много важно да включите антиоксидантната подкрепа и защита.

 

Слънцезащитният крем на Легенда с SPF 50+ съдържа Орфеево цвете и антиоксиданти.

Орфеевото цвете е феноменалното цвете, което съдържа енергията на абсолютната защита на живота.

Вероятно сте чували за него. Той е ☝️уникална българска билка, вписана в книгата на ЮНЕСКО за феномените на планетата Земя.

 

🧡Орфеевото цвете съхранява живота. Самото то е цветът, който може 36 месеца в условия без абсолютно никакъв живот, без вода, без слънце, без топлина, без никакви условия за живота, да възкръсне, да възобнови живота 36 месеца по-късно, ако бъде сложено в условия, в които има възможност да се живее и да продължи да се развива.

 

Уникалната способност на орфеевото цвете е да съхранява живота в тъканта, да осигурява дълголетие и жизнеспособност на клетките на кожата, благодарение на тези свои качества.

 

Ето защо в летния сезон, когато не само увеличението са агресивните въздействия върху кожата, орфеевото цвете е безценен помощник в съхраняването на здравето, способността на кожата да функционира с максимално здраве.

 

Когато спазите  изборени до тук стъпки, може да се окаже, че още в рамките на летния сезон вие сте се справили с проблема пигментации.

 

✅ Така, както се случи с не малко от моите клиенти, чието пигментации успяха да преминат.

 

❗Важно да знаете, че когато пигментациите се появили наскоро, шансът да ви да се справите с тях и да ги отстраните само с правилната козметична грижа от дома е 90%.

Стига да спазите препоръките и начинът по който  обясних по-горе.

 

Но колкото повече години, колкото повече лета са преминавали и пигментациите са били налични, колкото повече слънчеви сезони са минали, въздействащи върху пигментациите, толкова по-упорити стават те.

Нещо като условен рефлекс, което е изградила кожата и тя е свикнала да произвежда повече меланин на тези места.

 

Ето защо програмата за справяне изцяло с пигментации, които са доста по-упорити и доста по-стари, изисква и малко повече грижа, която ви съветвам да направите през есента.

 

В друга статия ще ви разкажа за програмите, които е необходимо да се прилагат в козметичен салон за да решите този проблем веднъж за винаги. 

 

🧡 Не забравяйте отново да ми пишете. Очаквам Вашите въпроси и Вашите коментари. Ако сте имали наблюдение за тази програма, очаквам да ми напишете как се чувствате и да споделите своят отзив.

До нови срещи!

 

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart