fbpx

Тънка, суха и грапава кожа – как да се справиш

Имаш усещането, че кожата ти сякаш  ще се скъса, толкова суха и тънка я усещаш!

Вероятно имаш усещането, че е грапава? 

Ако разпознаваш изброените ситуации, най-вероятно има и още неща, за които търсиш спасение – кожата ти е много чувствителна и лесно зачервява. 

Ако от многото продукти, които си ползвала до момента с нищо не си се почувствала напълно удовлетворена, остани с мен! 

В тази статия ще ти разкажа кои са важните моменти в грижата за твоята кожа, с които да постигнеш нежна, гладка, спокойна и сочна кожа. 

На финала на статията съм сложила кратко видео с моя клиентка, която имаше същите проблеми с кожата си години наред. В него можеш да видиш какво е било нейното състояние и как изглежда и се чувства тя сега, след козметичната програма, която й препоръчах. 

И така, да започваме! 

Дългогодишният ми опит на професионален козметик ме е срещал много пъти с хора, които са търсили решение за този тип състояние и не са успявали да открият пътя към комфортната нежна и сочна кожа. 

Защо е толкова трудно това?

Може би ще ти прозвучи странно, но трудността идва от огромното разнообразие на продукти, които обещават красива и млада кожа! 

Да! Точно това е единият от най-големите проблеми! Хората купуват, купуват, купуват  рекламирани и модерни продукти, продукти от медицински клас и отново и отново са със същите проблеми, понякога даже по-зле. 

Някои се насочват към растителни и етерични масла с надеждата, че ще намерят решение в природните продукти. Отново без успех.


От какво се нуждае тънката, чувствителна кожа?

От три основни базови компонента в дневната и нощната козметична грижа:

ПЪРВИЯТ, ОСНОВЕН И ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ЕЛЕМЕНТ Е ХИДРАТАЦИЯТА! 

Тънката кожа не успява да съхрани наличната влага в тъканите. В сравнително ранна възраст дефицитът на влага превръща кожата в чувствителна. Продължителната дехидратация разраства проблемите и освен засилена чувстителност, по лицето се появяват спукани капиляри, пигментации, грапавост и намаляваща еластичност. 

❗ ВТОРИЯТ ВАЖЕН КОМПОНЕНТ ЗА СУХАТА, ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА Е ПОДХРАНВАНЕТО С ВИТАМИНИ И ЛИПИДИ. 

Природните способности на този кожа не могат да осигурят нуждите на тъканите от липиди и витамини. Докато не се доставят тези задължителни елементи на кожата , тя няма да има здравина и плътност. 

❗ ТРЕТИЯТ ЖИЗНЕНОВАЖЕН КОМПОНЕНТ Е НАЛИЧИЕТО НА АНТИОКСИДАНТИ. 

Тънката кожа не е способна да се предпазва от агресивните въздействия на градската среда. Производството на свободни радикали се предизвикват динамични деструктивни процеси, които повлияват колагена и структурата на капилярите. Резултатът е остаряваща тъкан осеяна с капиляри, пигментации и прояви на дерматит.


Каква трябва да е твоята козметична програма за да промениш състоянието на кожата и да постигнеш нежна, сочна и гладка кожа?

Тоалетно мляко НЕЖНОСТ на Legenda

Продуктът с който осигуряваш ежедневна хигиена е от основно значение за подобряване на състоянието на кожата. Много хора подценяват неговото значение. Използването на мицеларни и термални води не само не помага, но в много голям процент от случаите предизвикват  повишена чувствителност на кожата. Продуктът за почистване на сухата кожа трябва да бъде нежен, хидратиращ и с успокояващо действие.  Тоалетното мляко на LEGENDA съдържа хиалуронова киселина, масло от роза Дамасцена и салвия. Кожата става нежна и спокойна след почистване. 

Интензивен хидратиращ серум LegendaВеднага след почистването на кожата е нужно да се доставят хиалуронова киселина и колаген, за да се осигури правилно функциониране и спокойно поведение. Комбинацията от тези две съставки се осигурява с помощта на Интензивния хидратиращ серум и Бустер КРАСИВА КОЖА на LEGENDA. Благодарение на тези два продукта кожата диначично изгражда стабилност и плътност, които я правят по- устойчива на агресивното въздействие на външната среда. Еластичността видимо се подобрява и в рамките на няколко дни лицето видимо се подмладява , избистря и изглажда.

Слънцезащитен крем с Spf 50 50 млЗадължителният финален продукт е крем със слънчева защита SPF 50+ и антиоксиданти на LEGENDA Подкрепена от тази мощна защита кожата придобива нежен и равномерентен, изчеват характерните зачервявания и пигментации. Екстрактът от Орфеево цвете в този крем предпазва тъканите от стареене и съхранява жизнеността и младостта на клетките. 


❗👉 Във видеото можеш да видиш разказа на Василена, която дълги години е търсила решение за своята суха, грапава и чувствителна кожа. Когато направих нейната козметична програма със същите продукти, тя беше силно скептична, защото вече беше използвала много видове продукти с хиалуронова киселина и колаген от които не беше постигнала никакво подобрение.  Само една седмица след употребата на продуктите на LEGENDA изброени по-горе, кожата й подобри видимо състоянието си. 

Трите продукта заедно, можеш да закупиш с голяма отстъпка от тук – Серия за СУХА КОЖА Legenda – THENDER SKIN

Ако статията ти се струва полезна, сподели я! Помогни ми да стигна до хората, които имат нужда от това познание!

Не забравяй да се обонираш за канала ми в You Tube, за да получаваш интересна и полезна информация за красотата.

Пиши ми, ако имаш въпроси свързани със здравето и красотата на кожата.

Абонирай се за моя безплатен бюлетин от тук.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart