fbpx

Истини и неистина за д`арсонвала

Днешната тема ми бе подсказана от клиентка, която ми зададе поредица от въпроси, тъй като си е купила д арсонвал и има намерение да си прави  “процедури“ с него удома.

Тази тема ще бъде полезна за всички, които се направили същото или умуват по въпроса дали да си купят.

Давам отговор на нейните въпроси от позицията на професионален козметик, който в продължение на 25 години помага на хората да постигнат красота по здравословен и безопасен начин. Имам множество дългогодишни обучения в България, Германия, Швейцария, Испания, Франция по съвременни козметични апарати. От 18 години съм лицензиран Европейски преподавател по козметика към Световната Асоциация на козметиците и съм обучила хиляди успешни козметици, които работят в България и по целия свят.

От споделеното от моята клиентка разбирам, че си е закупила апарата с увереност, че може да постигне многобройни уникални резултати сама удома.

Козметичният уред Д`арсонвал се използва в козметиката отдавна. Той е един от базовите апарати в процедурите за почистване на мазна и проблемна кожа.

❌ Първото твърдение свързано с неговото приложение за почистващи процедури е, че „лекува акне“.

✅Д`арсонвалът е апарат, който се използва в програмите за лечение на акне. Самостоятелното му приложение няма начин да излекува акне.  Въздействието на  апарата е дезинфекциращо. Именно с тази функция той се използва в етапите на дезинфекция при процедурата „почистване с екстракция“. Уредът предизвиква образуване на озон, посредством искричките, които се образуват при допир на включения накрайник до кожата. Озонът е силно дезинфекциращ и с това си качество се използва в помощ на почистващите процедури при мазна и промлемна кожа.

❌  Второто твърдение: Д`арсонвалът затваря порите.

От това твърдение става ясно, че който  вярва в това, не познава пората като биологична структура. Тя не е нито мускул, нито нещо, което може да се свива и отваря с външна намеса.

✅ Пората е отворът на мастната жлеза, през който изтича себума на повърхността на кожата. Ако в пората има себум, тя стои отворена. За да изглежда по-затворена е необходимо да се освободи съдържанието на себум от нея. Това не е достатъчно условие, но е необходимо. Да, знам, че козметиците обясняват, че с парата „отварят“ порите. Това е по-скоро неправилен израз, би могло да се каже, че е непрофесионално да се счита, че порите се „отварят“ по някакъв начин преди почистване. Кожата бива подготвяна за екстракция, чрез озонираната пара на вапозона. Тя подпомага набъбването и втечняването на себума в комедоните, което ги прави сравнително по-лесни за екстракцията. Но порите не се отварят механично. Именно затова не е възможно да се осъществи механичното им затваряне.

‼ Д`арсонвалът не може да затвори порите. Той осъществява дезинфекция на отворените от екстракцията каналчета на мастните жлези, тъй като е газ и може да проникне през отворите.

❌ Трето твърдение: Д`арсонвалът почиства/активира съставки в дълбочина.

✅ Уредът няма възможност да почиства в дълбочина. Отново става дума за интерпретация на въздействието, което се осъществява в отворените пори, поради факта, че озонът е газ. Д`арсонвалът не работи нито с вълни, нито с йони. Възможността да се активира абсорбцията на поставени продукти се обяснява с факта, че повърхностното дразнене предизвикано от искричките, прави кожата малко по- активна в абсорбирането. Не бива да имаме очакването, че можем да осигурим преминаване на активни съставки в дълбочина.

❌ Трето твърдение:  д арсонвалът предизвиква производство на еластин и колаген.

✅Това е чисто маркетингово твърдение. Целта му е единствено да увеличи продажбите на уреда. За съжаление, не е възможно да се активира еластичността и производството на еластин и колаген. Иначе би било доста практично за козметиците. Биха могли да си спестят оборудване със скъпи апарати за лифтинг, не мислите ли?

❌ Четвърто твърдение: Изгаря пъпки

Чувала съм подобно твърдение и винаги ме е напушвало смях от него. Да твърди, че е възможно д`арнсовалът да изгори пъпки може само  човек, който няма никаква представа нито за пъпката като кожно явление, нито от уреда като действие.

✅Да, вярно е, че издава звук, който бръмчи странно. Но да гориш кожи с лекота нито е професионално, нито е препоръчително за начинаещи. Във всеки случай, не се надявайте да си изгорите пъпките именно с този уред. Освен това не разчитайте, че ако успеете да постигнете „изгаряне“ по някакъв начин, това би излекувало кожата.

Пето твърдение: Премахва пъпки

❓❓ Това ми каза и моята клиентка, която ме вдъхнови да напиша тази статия. Интересното е, че тя дойде при мен с молба да и помогна да реши проблемите с пъпките, въпреки, че д`арсонвалът според нея ги премахва и тя е доволна от него. За мен остава без отговор въпросът: Защо има пъпки, след като ползва д`арсонвал, който ги премахва. Нямам обяснение на това явление.

❌ Шесто твърдение: Премахва пигментации

Отново твърдение, което единствено дава обещание. Може би вдига продажбите на този уред, но остава разочаровани хората, които са повярвали в него.

Пигметациите са многопластова тема, която не подлежи на лесно и бързо решение, както го представят търговците. Как да се справите с пигментации след бременност и какви са решенията за дългогодишни слънчеви пигментации можете да научите от тези две мои видеа:

👉 Пигментациите след бременност

 

👉 Петна по кожата – има ли спасение?

Накратко-не разчитайте да си решите проблемите с пигментациите именно с д`арсонвал.

🤷‍♀️ Всъщност, най-коректно е да кажа, че д`арсонвалът няма да ви реши нито един козметичен проблем.

Той трябва да бъде един от инструментите, с които да се работи по определена козметична тема. В комбинация с други уреди, козметични продукти и определен ритъм на процедурите, може да се постигне добър резултат.

В моите видеа и статии често казвам истини, които няма да чуете от козметици и лекари.

Ако се интересувате от истината за здравословната красота, абонирайте се за моя ютуб канал:  You Tube

Ако статията ви е харесала, споделете я!

Много ще ме зарадвате, ако ми пишете и ми зададете въпрос, на който искате да получите професионален отговор.

Ако искате да научавате още интересни съвети за постигане на здрава и млада кожа по безболезнен и здравословен начин, абонирайте се за моя безплатен бюлетин от тук.

3 thoughts on “Истини и неистина за д`арсонвала”

  1. Даниела Спасова

   Д`арсонвалът е уред, който подпомага дейността на козметика при кожи, които се нуждаят от дезинфекция в определени етапи от процедурата.

 1. Даниела Спасова

  Д`арсонвалът е уред, с който се постига “озониране” на обработвания участък. Озонът е газ, в нетрайна форма, който осъществява дезинфекциращо действие. Когато порите са освободени от себума по време на процедурата “почистване с екстракция” озонът осъществява дезинфекция в отворените пори, поради това, че е газообразен.
  Ето цитат от публикацията: “‼ Д`арсонвалът не може да затвори порите. Той осъществява дезинфекция на отворените от екстракцията каналчета на мастните жлези, тъй като е газ и може да проникне през отворите.”
  Д`арсонвалът е уред, който подпомага дейността на козметика при кожи, които се нуждаят от дезинфекция в определени етапи от процедурата.
  Дано да съм била достатъчно ясна.
  Ще ми бъде приятно да разбера, този отговор удовлетворява ли Ви.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart