fbpx

Чувствителната кожа – има ли спасение?

👉 Ако усещаш кожата си опъваща, пареща!

👉Ако забелязваш, че е склонна да се зачервява при студено и топло време навън!

👉 Ако незнайно защо ти се появяват малки ситни пъпчици!

❗ Не можеш да разбереш защо се случва това! Не си променила нищо от рутината си, а кожата ти сякаш изведнъж стана зле. 

🧡 Ако разпознаваш себе си в описаните ситуации, тази статия е за теб!

✅ В нея ще ти дам важна информация, която да ти помогне да намериш път към успкояването на кожата и превръщането и в нежна, сочна и спокойна.

Моята практика на козметик и автор на козметика ме среща ежедневно с хора с чувствителна кожа. Минути преди да седна да пиша тази статия проведох отново, за пореден път  дълъг разговор с козметик. Козметичката се консултира с мен за своя клиентка, която е с чувствителна кожа от много дълго време и е отчаяна от това, че не може да намери решение.

 

❗ Темата не е лесна и за козметиците, дори и за лекарите.

 

Многобройни са случаите на хора с чувствителна кожа, които са  посетили консултации с дерматолози и козметици и продължават да са в същото неприятно състояние, в някои случаи даже по-зле. 

 

Ежедневно консултирам хора, които искат да се спасят от чувствителната кожа и козметици, които искат да помогнат на своите клиенти.

 

Вероятно тези от вас, които ме следят знаят, че имам авторска система, с която развивам най-амбициозните  козметици от моето Училище по козметика, те преминават Мастер обучения и продължават да се развиват в  МЕНТОРСКА ПРОГРАМА  ЗА ЕКСПЕРТИ ЛЕГЕНДА. На тях предавам огромното си знание и дългогодишен безценен опит на козметик, който дълги  години дава решения за красива кожа по здравословен начин.  Надграждането в експертните нива не се случва с масовите козметици, а само с няколко от най-добрите козметици на територията на България. 

Извън тези програми към мен често се обръщат козметици, които имат нужда  от моята  помощ за да консултирам  техните клиенти, на които те не успяват да дадат решение. 

 

И тъй като темата ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА става все по- ежедневно поставяна към мен от много посоки, правя тази статия, за да помогна едновременно на много повече хора. 

Информацията в нея ще бъде полезна за всеки, който усеща кожата си опъваща, зачервена, леснораздразнителна, както и на козметиците, които искат да бъдат  полезни за клиентите с такава кожа. 

Моята статистика сочи, че най-често срещаната причина за превръщането на кожата в чувствителна през последните  години се крие в хаотичното използване на медицинска козметика. 

80% от хората, потърсили помощ при мен и козметиците с които работя казват:

„Не знам защо кожата ми е толкова чувствителна! Не съм променяла нищо от своята рутина през последните една-две години!“

От това поведение ясно разбирам, че според хората, това е достатъчен аргумент, за да нямаш причина кожата ти да се чувства зле. 

Истината е друга! 

❗Оказва се, че продуктите, които се използват през тези години съсипват бавно, но сигурно кожата. 

Почти без изключения в рутината им се съдържат продукти, които не са подходящи за тяхната кожа, продукти, които изсушават и дехидратират кожата, въпреки, че на етикетите им пише, че хидратират.

В някои от случаите има АНА и ВНА, които очевидно не са добър избор за техния вид кожа, при други има продукти с антиакне въздействие, при трети продуктите са с насоченост антиедж, изглаждане на кожата или избелване. 

Основният проблем на съвремието е, че  обещанията на рекламите се приемат за абсолютната истина, без да има осъзнаване, че  кожата на всеки човек  има свои специфики, които е нужно да се съобразят при изготвяне на рутина. 

 

Нужно е да разберем, че дори най-рекламирания крем може да се окаже неудачен точно за твоя тип кожа и вместо да ти помогне да постигнеш красота, да ти създаде дългогодишни проблеми. Това може да  се случи без да проявиш непоносимост при нанасяне на продуктите, а с натрупване на техните съставки в кожата изведнъж да се окажеш в състояние на чувствителна кожа, спукани капиляри, зачервяване, пъпчици…

 

Последната консултация, която направих преди да напиша статията беше именно такъв типичен случай!

 

С нея отново за сетен път получих потвърждение, че хората използват продуктите за хидратация и не получават хидратиращ резултат. Понякога е заради самият продукт, друг път е заради начина по който са комбинирани продуктите от различни козметични марки. 

 

Консултираната дама използва неудачен продукт за почистване на лицето, който много я дехидратира, след него използва мицеларна вода. Въпреки, че е за чувствителна кожа, лицето й става още по-раздразнено. Слънцезащитния продукт, който слага през деня допълнително влошава състоянието с омазняването и плътността си. И с тези продукти, някои от тях препоръчани от лекар, тя не само не се грижи за кожата пълноценно, но я довежда до състояние на супер чувствителност.  

 

Познавам добре отчаянието до което може да стигне човек в търсене на ново и след него ново решение. Клиентката, която консултирах преди малко беше поредния случай на отчаял се човек, който е купувал, купувал, купувал продукти и е ставал все по-зле и по-зле. 

 

АКО РАЗПОЗНАВАШ СЕБЕ СИ, ЗНАЙ, ЧЕ РЕШЕНИЕ ИМА!

 

Какво е нужно да промениш в своята ежедневна козметична грижа, за да постигнеш гладка, сочна и спокойна кожа?

Знам, че се страхуваш от нови експерименти! 

Разбирам и уважавам този страх, който те пази от следващи рискове. 

 

За да успокоиш страховете си, препоръчвам ти да направиш домашна маска с ленена вода, за да разбереш, че моите съвети помагат. Свари ленено семе и прецеди водата. Нанеси ленената вода върху цялото лице, остави я да престои пет минути и я измий с хладка вода.

 

Ще откриеш, че кожата ти се е успокоила и е станала по-мека и нежна. Тази маска можеш да я прилагаш всеки ден, без ограничение. 

А сега нека преминем към изграждане на твоята правилна ежедневна рутина, която да ти помогне да успокоиш кожата и да постигнеш мекота и нежност през целия ден. 

1️⃣ПОЧИСТВАНЕТО НА ЛИЦЕТО Е ПЪРВАТА  ВАЖНА СТЪПКА КЪМ ВЪЗВРЪЩАНЕ НА ЗДРАВЕТО НА КОЖАТА

☝️ Тази стъпка е сякаш най-подценяваната. А от нея зависи в огромна степен комфорта и спокойствието на кожата. 

Почистването на лицето трябва да се извършва с тоалетното мляко на Legenda. Благодарение на екстрактите от салвия и роза Дамасцена, кожата става нежна, гладка, чиста и спокойна. Млякото се нанася с ръце, разрежда се няколко капки вода, разтрива се цялото лице и се измива обилно с вода. Обръщам внимание – ☝️ не използвайте памучни тампони ☝️. Чувствителната кожа не обича триенето, нужно е да се щади и да се обгрижва нежно.  

2️⃣ ХИДРАТАЦИЯ И АНТИБАКТЕРИАЛНОСТ, КОИТО ДА НЕ ИЗСУШАВАТ КОЖАТА, А ДА Я ПРАВЯТ ЗДРАВА И СТАБИЛНА.

Веднага след измиването с тоалетното мляко, лицето трябва да се подсуши внимателно и да се нанесе смес от хиалуронова киселина и колаген със сребърен цитрат 1:1 . 

Слага се по една помпичка от Интензивен Хидратиращ Серум с хиалуронова киселина и Бустер Красива Кожа с колаген и сребърен цитрат. Нанасят се на цялото лице и нежно се втриват с лек масаж докато попият добре. Комбинацията от хиалуронова киселина и колаген е жизнено важна за чувствителната кожа – моментално се набавя влага, която е основният компонент за възвръщане на способността за защита на кожата. Колагена способства изграждането на стабилна структура на кожата, а сребърния цитрат неутрализира раздразнителността на кожата. След няколко нанасяния на тази комбинация кожата става сочна, гладка, успокоява се зачервяването, ако има спукани  капиляри- видимо започват да изчезват. 

3️⃣ ПРАВИЛНА СЛЪНЧЕВА И АНТИОКСИДАНТНА ЗАЩИТА 

В слънцезащитният крем SPF 50+ на Legenda освен филтрите, които защитават от УВА и УВБ  има екскракт от Орфеево цвете, известно със силният имуностимулиращ ефект. Присъствието на Q10 в крема помага на чувствителната кожа да се справя с агресивното въздействие на градската среда – неутрализира свободните радикали. Попива бързо, не е мазен, кожата става сочна и нежна за целия ден.

👍 Тази програма за чувствителна кожа помогна на стотици мои клиенти да възвърнат здравето на кожата си, да се отърват от зачервяванията и спуканите капиляри /виж статията/, да постигнат свеж и младежки вид, здрава и стегната кожа.  

Можеш да помогнеш на кожата си да стане здрава, устойчива и жива, да чувстваш, че диша и се държи спокойно когато си на открито. 

 

Поръчай своите продукти за здрава и красива кожа!

Хората, които избраха да следват тези препоръки се радват на гладка и спокойна кожа през цялата година! 

 

Историите на доволните клиенти на Legenda можете да видите в други видеа в моя канал в YouTube “За красотата професионално”. Абонирайте се, за да получавате моите професионални съвети за красота. 

 


Ако предпочиташ да получаваш на личен имейл интересните статии и видеа от мен, абонирай се за безплатният бюлетин в който ще откриеш интересни теми за кожата и начините за постигане на младост и красота.

 


 

АКО СИ КОЗМЕТИК и търсиш начини да надграждаш своето професионално умение да даваш решения за своите клиенти, чрез философията на ЛЕГЕНДА, направи своя професионален  профил в сайта www.legenda.bg и виж информацията за козметиците там.

Ще откриеш нови възможности за експертно развитие в АКАДЕМИЯ ЛЕГЕНДА, ще имаш достъп до професионалният блог и до електронния магазин за професионалните  продукти на ЛЕГЕНДА

 

Стани част от общността на ЕКСПЕРТИТЕ ЛЕГЕНДА за  които се търсят от клиентите във всички градове на България. 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart