fbpx

Луничките на моята дъщеря

В днешното видео ще отговоря на един въпрос, който обединява група въпроси и ще дам много важна, хубава, полезна, интересна информация за всички вас, които се вълнувате от луничките на своето дете и се питате има ли какво да се направи за тях.

За да конструирам своята информация към вас, ще използвам въпрос, който е зададен към мен от една притеснена майка: 

„От малка имам лунички по лицето, с които не мога да се възприема и до ден днешен.

Сега виждам, че на дъщеря ми започват да се появяват по лицето, а тя е на 9 години. Бихте ли ми казали как можем да предотвратим тяхната поява? Някой бабен илач или качествена козметика? Не ми се иска след години и тя да не харесва луничките си.“

 

Виж видеото от тук 🎥⬇️

Защо имаме лунички?

Отговорът на въпросът се състои в самият въпрос. Ето как звучи той. 

„От малка имам лунички.

Сега виждам, че на дъщеря ми започват да се появяват.“…

Луничките са генетична специфика. 

Те се появяват при хората, които имат определена генетична специфичност на кожата.

Хората с много светла кожа, светли очи, светла коса са такъв тип генетика, която е създадена за хора, които щъркела е трябвало да изпусне в по-северните страни.

Такъв тип кожа имат хората, които е предопределено да живеят на по-студен климат – по-тънка, по-финна и с по-малко потенциал за защита от слънчево греене.

Да, хората, които са със скандинавски тип, се предполага, че ще живеят в страна, която има на средногодишна база, по-малко количество слънчеви дни. Когато обаче сте с такъв тип кожа и живеете в страна, каквато е България, слънчева, с много повече от 3 месеца слънце през годината, е важно да знаете и да разбирате това явление на лицето си. Понякога е възможно дори и да не сте с много светли очи или светла коса, но да имате лунички.

Възможно е да имате лунички в някакъв период от своят живот и в другите периоди тях да ги няма. Така или иначе, когато се появяват лунички, трябва да знаете, че това е надпис, това е знак.

Кожата говори – тя казва ясно и категорично!

Човек с такава кожа не трябва да стои на директно слънце. Директните слънчеви лъчи тормозят кожата. Директните слънчеви лъчи не дават здраве. Директното слънчево греене съсипва кожата и предразполага към много други здравословни проблематики. Това е надпис!  Ето защо ако имате лунички.

Недейте да им се дразните!

Не бива да ги възприемаме като грозно явление!

Не бива да ги възприемаме като нещо, което ви грози!

Имала съм възможност да работя с хора от скандинавски тип във връзка с многобройните ми специализации в чужбина  като козметик. 

В един период от време специализирах в Швейцария, в Белгия, в страни, в които по-често могат да се срещнат хора с лунички с такъв по-светъл тип кожа. И забелязах, че хората приемат луничките като част от своята естествена красота.

Ние тук във България и в нашите географски ширини подхождаме към луничките като към нещо, което трябва да се махне. И създаваме доста проблеми на кожата си.

Затова сега аз преди да кажа какво трябва да направите, ще ви кажа какво не бива да правите, ако имате лунички. 

 

Когато някой попита в интернет пространството, във форум, в група, помогнете ми, спасете ме, кажете какво да направя, може да се видят страшно много тиражирани, неверни решения, грешки. 

❌Какво не бива да правите, ако имате лунички?

1️⃣ Първата категория забранени неща:

Всичките така наречени „бабини илачи“, които включват пилингови въздействия: пилинг чрез сода, чрез търкане с четки, всякакви видове абразиви, по-едър или по-тънък абразив, чувала съм за пилинг от утайката от кафе или някакъв вид песъчинки или какъвто и да било друг начин да триете, да пилите и да стържете на повърхността, е супер непрепоръчителен. 

☝️!!! Не само, че няма да помогнете на луничките си, а напротив, ще задействате допълнителни пигментации. 

2️⃣ Втората категория забранени  неща:

❌ Третиране с различни киселини.

В момента са много модерни Алфа,  Бета хидроксикиселините, различни видове ретиноиди, които предизвикват отстраняване на рогови клетки. Това, което обещават тези видове козметични подходи, е да направят кожата гладка, равномерна, да изчистят пигментации. 

В случая, обаче, говорим за лунички!

Категорично този проблем не се решава с тези продукти, а напротив!

Всички вариации, с които можем по химичен или механичен начин да отстраним рогови клетки от повърхността, са забранени за този тип, при който имаме лунички. 

Отново напомням, ☝️кожата на хора с лунички е по-тънка, с по-тънък епидермис, с по-малък потенциал за защита. Всичко, което може да наруши целостта на кожата или може да причини изтъняване на рогови клетки, работи СРЕЩУ идеята да успокоим кожата с лунички.

☝️👉Задействат се много повече нужди в кожата, тя да се защитава още повече, пигментира и последствията са нездравословни и некрасиви!

3️⃣ Третата категория забранени неща 

„Бабини илачи“ за избелване!

През годините много са се теражирали бабини рецепти, свързани с използване на лимонов сок, сода, кисело мляко, които въздействат на киселинна основа.

За някои видове кожа, точно тези „бабини илачи“, са препоръчителни, добри, те ще стимулират кожата и ще подобрат някои аспекти на нейното състояние, но когато говорим за тънка бяла кожа с лунички, категорично е забранено използването им. 

Лимоновия сок съдържа витамин C! За него се говори, че има избелващ ефект, но аскорбиновата киселина всъщност е киселина и за бяла кожа с лунички киселината не е приятел, категорично не е.

❗ Какво не бива да правите още?

Когато имате лунички, разберете, че за вас съвсем не е здравословно да стоите на директно слънце повече от 15 минути на ден.

Категорично не е здравословно да посещавате солариум и да излагате кожата си на подобен тип агресивно лъчение.

✅Какво е необходимо да се прави за кожата, за да може тя да се чувства добре и доколкото може да се успокои да се овладее състоянието на лунички. 

Първо,  искам и да ви кажа, че ако вие сте с изразен генетичен наследствен фактор да правите лунички, шансът да ги изчистите напълно не е реален.

Хората, които живеят в скандинавските страни, в по-северните народи, които разбират, че това е тяхната генетична специфика, те се гордеят с луничките, те харесват луничките си. В нашите географски ширини, както вече споменах, за съжаление, няма много добро разбиране към луничките.

Да се мразят луничките и да се подхожда към тях като към нещо, което сякаш е дефект е изключително нездравословно. 

Нездравословно е всеки път, когато хората не приемат естествената си природа, искат да се променят и да заприличат  на някой друг.

Майкъл Джексън е абсолютният пример за такъв подход, който му даде шанс в някакъв период от живота си да изглежда по-различен от своята генетика начин, но цената, която се плаща за такъв подход, е много висока. В последните периоди от живота си той закриваше лицето си с маска, защото беше страшно за гледане! Никога не може да се постигне дълготрайно красиво решение с хирургия и синтетика!

За това, моят съвет е да заобичате луничките си и да разберете, че те ви предпазват, те ви дават информация, с която да се погрижите здравословно за себе си. 

Когато сте с лунички, е много важно да положите грижа в следните посоки: 

Първо: много важно е да осигурите механична защита на кожата.

Физична, тоест шапка с голяма периферия, ако трябва да сте на слънце. Ако не можете да изберете да стоите на сянка, а трябва да сте на слънце, очила, чадър, който да ви осигурява сянка допълнително. 

Освен това, за самата кожа е много важно да осигурявате надеждна хидратация.

Това е първия най-важен елемент за доброто здраве на кожата, което има лунички. Хидратирането е необходимо да се случва с продукти, които гарантирано дават хидратация на кожата. Не за първи път в мое видео казвам, че хората използват хидратиращи продукти, защото така пише на етикета, те са наречени хидратиращи, но от начина, по който кожата им се чувства, се установява, че хидратацията не е достатъчна.

Аз съм създала хидратиращ продукт от марката Legenda, с който помагам на хората с тънка, финна кожа да получават своевременна хидратация и тя да е хидратация, която да държи през целия ден.

Интензивно хидратиращия серум на Легенда е продукт, който дава надежна хидратация, едновременно с това дава потенциал на кожата да бъде спокойна, защото съдържа масло от шия и екзополизахарид, който е 100% чист екстракт от водорасли. Комбинацията от тези съставки дава възможност на кожата не просто само да бъде хидратирана, но и да изгражда една много добра защитна имунна характеристика, да има една добре защитена физиологична характеристика за кожата.

Комбинацията от хилороновакиселина, 100% екстракт от водорасли и маслото от шия правят финната, тънката кожа спокойна и функционираща в правилен ритъм.

Втори елемент, който е много важен за кожата със лунички, това е да  се осигурява надежна антиоксидантна подкрепа.

Когато кожата се излага на интензивно слънчево греене, самата кожа, а и цялото тяло, отчита присъствието на интензивно увелечение, произвежда свободни радикали.

Свободните радикали атакуват структури на кожата и различни органи и системи в човешкото тяло. Защитата от това разрешително действие се осигурява чрез слънцезащитният продукт на Legenda SPF 50. Освен че осигурява много висок фактор за защита от увелечението от алфа и бета лъчите, допълнителната антиоксидантна защита дава на кожата спокойствието да се справи с присъствието си в един по-топъл климат, какъвто е климатът в България.

Третия фактор, изключително важен за защитата на кожата, за нейната добра функционалност и да успокои луничките, е присъствието на колаген. Колагенът е много важна съставка, която прави кожата стабилна, добре структурирана. Бустер красива кожа с колаген и серебрен цитрат, дава на кожата една допълнителна стабилност в нейната здравина и структура и дава допълнителна противовъзпалителна, противоеритемна защита на кожата.

Кожата, която е склонна към лунички, е склонна и към лесно възпаление, към прояви на чувствителност в различен диапазон, склонна е да прави дерматити.

Ето защо присъствието на колаген от Бустер красива кожа, заедно със сребърен цитрат, осигуряват на кожата тази противовъзпалителност и това спокойствие, необходимо за да подсилят липсващите защитни сили на кожата с такава генетика. 

Надявам се статията да ви е била полезна! 

Хората, които избраха да следват тези препоръки се радват на гладка и спокойна кожа през цялата година! 

Историите на доволните клиенти на Legenda можете да видите в други видеа в моя канал в YouTube “За красотата професионално”. Абонирайте се, за да получавате моите професионални съвети за красота. 


Ако предпочиташ да получаваш на личен имейл интересните статии и видеа от мен, абонирай се за безплатният бюлетин в който ще откриеш интересни теми за кожата и начините за постигане на младост и красота.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart